Program religios, acţiuni umanitare şi culturale în Postul Mare organizate de Biserica Toma Cozma din Iaşi

Program religios, acţiuni umanitare şi culturale în Postul Mare organizate de Biserica Toma Cozma din IaşiOdată cu începerea Postului Mare, la Biserica Toma Cozma din Iaşi se oficiază începând cu ora 18.00, de luni până joi, Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

În fiecare zi de vineri, începând cu ora 18.00, se oficiază Taina Sfântului Maslu. Această slujbă este folositoare tuturor creştinilor încercaţi de boală trupească sau sufletească, de necazuri sau supărări, dăruindu-ne nouă tuturor, prin Harul lui Dumnezeu, tămăduire trupului şi iertare sufletului.

În fiecare zi de duminică, ora 18.00, se săvârşeşte Slujba Paraclisului Maicii Domnului, în cadrul căreia este expusă spre închinare şi Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Prodromiţa”, în copie. La această slujbă sunt îndemnaţi să participe cât mai mulţi dintre creştinii noştri şi apelăm mai cu seamă la tineri să participe la această rânduială de rugăciune foarte folositoare pentru zidirea noastră sufletească, dar şi pentru o mai cuprinzătoare înţelegere a vieţii personale şi a sporirii noastre duhovniceşti şi a împlinirii noastre în cadrul social şi familial.

Acest Paraclis se recomandă a fi citit şi de către fiecare creştin, în cadrul rugăciunii personale, în momente de întristare a sufletului şi la vreme de nevoie.

ACȚIUNI UMANITARE

De asemenea, potrivit tradiţiei, sâmbătă, 23 martie a.c., Biserica Toma Cozma din Iaşi va reîncepe organizarea acţiunilor umanitare specifice perioadei Postului Mare. Acestea sunt destinate pacienţilor din instituţiile spitaliceşti (copii, bătrâni, bolnavi), precum şi persoanelor nevoiaşe din cuprinsul parohiei.

Program religios, acţiuni umanitare şi culturale în Postul Mare organizate de Biserica Toma Cozma din Iaşi

În acest scop, până la Sâmbăta lui Lazăr, cu sprijinul domnului epitropului, al membrilor Consiliului şi Comitetului parohial precum şi prin bunăvoinţa creştinilor care vor aduce la Biserica ofrande, se vor organiza acţiuni umanitare, aducând astfel mângâiere şi alinare semenilor noştri aflaţi în suferinţă şi trăind totodată bucuria de a oferi, având mulţumirea sufletească a ajutorării aproapelui. Toţi cei care doresc să se implice în organizarea acestor acţiuni din sâmbetele Postului Mare (fie prin transport, fie prin alimente, pungi, ambalaje, fie prin implicare în organizarea şi distribuirea pachetelor), pot să se adreseze la numerele de telefon: 0741 706 602, 0761 621 994.

Dumnezeu ne-a lăsat să vedem suferinţa din jurul nostru pentru că omul care are nevoie de tine este cel mai important om din lumea aceasta, explică Părintele Mihai Mărgineanu. Și Fiecare dintre noi poartă în sine un bine firesc. Nu trebuie să faci mari eforturi pentru a face binele. Binele este în noi, îl purtăm firesc. Omul respiră binele şi totuşi, mereu suntem sufocaţi de păcat, de patimi şi de rele. De aceea, vremea postului ne cheamă la veghere şi la a căuta mereu să valorificăm toate momentele pe care Dumnezeu ni le pune în viaţă spre a lucra binele. Pentru că pierzi o mare oportunitate atunci când refuzi a face binele: pierzi posibilitatea de a trata, sau birui suferința care este întru tine, sau în jurul tău.

Din această perspectivă, postul asociază restricţiei alimentare manifestarea noastră umană. Pe temelia limitării, a interdicției, suntem chemați să așezăm fapte, spre zidirea sufletească a noastră, a celor din jurul nostru, a întregii naturi. Vorbind de suferință, atunci când ne-a lovit, o putem transforma în mijloc de mântuire a noastră, și în lecție ziditoare pentru semeni, iar atunci când o vedem la alții, să ne aducem aminte că Dumnezeu ne-a creat buni și să încercăm  a pune în lucrare binele firesc din noi, mai cu seamă  în perioada postului.

CURS DE ÎNCONDEIAT OUĂ

De asemenea, au început înscrierile pentru Cursul gratuit de încondeiat ouă, care se va organiza în timpul Postului Mare. Toţi cei care doresc să se implice ca formatori sau ca şi cursanţi pot apela la numerele de telefon: 0741 706 602, 0761 621 994.

INFO

ARHIEPISCOPIA IAŞILOR, Protopopiatul I Iaşi

PAROHIA TOMA COZMA

Str. Toma Cozma, nr. 41, Iaşi

  • www.parohiatomacozma.ro
  • e-mail: parohiatomcozma@gmail.com
  • Telefon şi Fax: 0232 211 273
  • Tel. Pr. Paroh: 0742 044 844
  • Tel. Relaţii Publice: 0741 706 602, 0761 621 994
ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: