Program FITPT Iasi, 7 octombrie

Grido afis

MARŢI, 7 octombrie

  • Ora 9,30 şi 11,30, sala mică – Teatrul Tineretului Karlsruhe Germania ÎNGHEŢ,TREMUR, TRANSPIR

Tremurând într-un colț, toropit de căldura, cu fața roșie şi buzele vineții, cu dinții clănțănind de frig sau  retras la umbră ascunzându-te de căldură: temperaturile au efect imediat asupra corpului și îi influențează mișcările. Există corespondențe și între temperatură și temperament: agitat, rapid, cald, liniștit, întunecat, rece, volatil și ușor. Doi actori se dedică fenomenelor elementare reprezentate de creșterea și scăderea temperaturii. Spectacolul se transformă într-o adevărată provocare pentru Teatrul Tineretului din Karlsruhe.  Pentru prima dată, actorii trebuie să se bazeze în totalitate pe corpul lor și să folosească dansul ca mijloc de exprimare. Dansatoarea şi coregrafa Barbara Fuchs a fost unul din primii artiști care au dezvoltat cu imaginație și precizie spectacole de dans pentru cei mici. Ea a fost distinsă cu Premiul Teatrului din Köln, precum și cu Premiul I și Premiul publicului la Festivalul Szolo Duo din Budapesta

Coregrafie, scenografie, scenography: Barbara Fuchs

Muzica: Jörn Ritzenhoff

Dramaturgie: Ulrike Stöck 

Pedagogie teatrală: Judith Franke

40 min, 3+, nonverbal

Parteneri: Centrul Cultural German Iaşi, autorităţile landului Baden-Württemberg Germania

  • Ora 10, sala festivităţi, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” – film de animaţie cu marionete STRINGS (coproducţie Danemarca, Norvegia, Suedia)

Strings este o poveste dramatică despre aventură, robie și eliberare; despre dragoste și război, destin și supraviețuire, identitate și umanitatea simplă. Nimic nu este ceea ce pare în acest tărâm al aventurii unde firele destinului sunt întrețesute laolaltă de mâini nevăzute și unde pare să existe o legătură ascunsă între Cer și Pământ.

Extraordinară realizare tehnică, Strings a fost invitat la cinemateca New York BAM, Munich Film Museum, Taipei Film Festival şi laureat cu nenumărate premii prestigioase.

Regia: Anders Rønnow Klarlund

Scenariu: Naja Marie Aidt, Anders Rønnow Klarlund

Producător: Niels Bald

Imagine: Kim Hattesen, Jan Weincke

Editor: Leif Axel Kjeldsen

Sunet: Hans Møller

Compozitor : Jørgen Lauritsen

90 min, film de animație cu marionete, lb engleză

Partener: Institutul Danez de Film

  • Ora 18, sala mică – Teatrul AD SPECTATORES Polonia: VIEŢILE SFINŢILOR DIN CARTIER.

Un spectacol excepțional, plin de ironie și umor absurd. Un one-woman-show al actriței poloneze Agata Kucińska, cu muzică de Sambor Dudziński. O poveste despre straniul Cartier, care, după cum ar putea bănui locuitorii săi, a apărut dintr-o pură întâmplare divină, în afara planului de Creație. Aceștia se întâlnesc pe acoperișul unuia dintre blocurile din cartier, încercând să-și schimbe condiția tristă de copii nedoriți, concepuți din întâmplare. Fiecare dintre ei își dorește o legendă care ar putea să-i aducă nemurire și siguranță. „Ești un nimeni, omule, dacă întâi nu te oglindești în slovele frumoase.” – spune unul dintre locatari. Așa apare un șir de legende despre sfinți mai puțin obișnuiți. Bătrânul misionar sihastru Egon, care n-a comis de multă vreme niciun păcat, fiind prea în vârstă, luptă singur împotriva imoralității prezente în programele televizate. Apolonia simte nevoia să-i ajute pe oameni și se angajează la un bordel. Chiar și Kunerta, strângătoare de gunoaie, merită să fie numită sfântă. Aceste minuni și multe altele se întâmplă într-unul dintre cartierele clădite din beton gri.

Un spectacol de și cu Agata Kucinska

Muzica de Sambor Dudziński

60 min, spectacol pentru tineret şi adulţi

Partener: Institutul Polonez

  • Ora 19, sala mare – ROMA ASTRA BALET Italia: DOLCE PINOCCHIO.

Pinocchio, povestire unică şi de neuitat, poate cea mai cunoscută în toată lumea, este acum transpusă într-un balet conceput de un coregraf remarcabil, Alessandro Bigozetti. Spectacolul îl confruntă pe  băiatului-marionetă Pinocchio cu o mulţime de întâlniri deosebite, o seamă de tentaţii, de nereuşite, de erori pe parcurs şi de sentimente care îl maturizează treptat. Un spectacol pentru toţi, dar mai ales pentru tineret, realizând o imagine încântătoare şi eficientă a personajului.

Balerini: Elisa Aquilani,Valentina Pierini,Odette Marucci,Francesco Porcelluzzi,Aldo Sancricca,Marco Ilario Russo,Ruben Vrenna

Regia: Diana Ferrara

Coreografia: Alessandro Bigonzetti

Asistent coregrafie: Annalisa D’Antonio

Muzica: M.Ravel, J.Haydn, P.I.Tchaikowsky, M.Schiavoni

Text: Donatella Ferrara

Vocea actorului: Sergio Ammirata

Spectacol de balet în trei pãrţi, 1 h, 10+

  • Ora 20, Cărturești Palas Mall: Andreea Dumitru – conferinţă “PIPPO DELBONO – refuzul teatrului“; lansare carte, Teatrul meu; proiecţie film Grido

INFO

Teatrul Luceafărul Iași

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Tel./fax 004-0232-212662, 004-0232-256022, 004-0332-407218, 004-0332-407219

https://www.facebook.com/FITPTI

www.luceafarul-theatre.ro

www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , , , ,

Scrie un comentariu: