Program FITPT Iasi, 5 octombrie

COPERTA CARTEA PRINTULUI-1DUMINICĂ, 5 octombrie

  • Ora 10, sala mică – AnimArt Cluj Napoca: ANOTIMPURILE

Întregul spectacol se subordonează ideii de trecere a timpului. Dincolo de semnificaţiile deduse din text, trecerea timpului are un efect special şi se realizează cu multă candoare, poezie şi fantezie. Ieșirea actorului-mânuitor din vechea convenţie (de după paravan) nu mai surprinde pe nimeni. Decorul se îmbină armonios cu păpuşile, atent şi ingenios concepute de Sandu Marian, un scenograf de excepție. Nu dezvăluim mai mult. Veniţi să vedeți povestea unei frunze?

Scenariul şi regia: Dana Bonţidean

Scenografia: Sandu Marian

Distribuţie: Dana Bonţidean, Enikö Takacs, Lucian Rad

40 min, 3 +

  • Ora 11,30, sala mare – Teatrul ŢĂNDĂRICĂ Bucureşti: CUI I-E FRICĂ DE BAU-BAU?

Fiecăruia dintre noi, în copilărie, ne-a fost frică de ceva: de diferite animale, de întuneric, de zgomote, de ploaie, de vânt sau tunete, de apă sau de foc. Câți dintre noi nu ne speriam la auzul cuvântului Bau-Bau? În spectacol este vorba de o fetiță care înainte de culcare se joacă cu hainele din dulap, aude niște zgomote ciudate și, intră într-o lume, în care are parte de întâlniri neaștepate cu personaje din basme: Scufița Roșie, Lupul, Albă ca Zăpada, Capra cu trei iezi, Cei trei purceluși, vrăjitoare. Este vorba de modernizarea unor povești clasice în care numitorul comun este frica. Bau-Bau este întruchiparea fricii și ai senzația că parcă se bucură că micuților le este teamă de el. După ce-l cunoaște, eroina noastră devine prietena lui Bau-Bau, învăță să-și depășească temerile. Totul este un joc, cu cuvinte puține, cu mișcare, muzică și dans, care apelează la puterea de imaginație a copiilor și are ca scop să demitizeze unele dintre cele mai comune frici, luându-le în șagă.

Scenariu, regie, scenografie, ilustrație muzicală, light design/A show by: Ivica Šimić

Păpuși și costume/Puppets, costumes: Emilia Furduiu

Coregrafie/Choreography:Violeta Dincă

Distribuție/Cast: Olga Bela, Dan Codreanu, Ana Maria Bălescu, Adrian Alexandru Neculcea

40 min, 5+

  • Ora 13, Cărtureşti Palas – lansarea volumului CARTEA PRINŢULUI FERICIT-THE BOOK OF THE HAPPY PRINCE de Daniela Magiaru
  • Ora 19, sala mare – Teatrul LUCEAFĂRUL Iaşi: BASMUL PRINŢESEI REPEDE-REPEDE (premieră absolutã)

Basmul Prințesei Repede-Repede este “o poveste pentru adulți” scrisă la patru mâini, în versuri şi proză, pe bloguri. În versiunea scenică, devine o poveste pentru toate vârstele. Transpunerea teatrală este fidelă operei sursă, translând din literar în teatral peripețiile suitei de personaje neobișnuite. În Lentmania, unde totul se petrece la ralenti, Prinţesa Repede-Repede îl aşteaptă pe Pitic Bun să sosească din Franţia, un ţinut unde lucrurile decurg într-un ritm normal. Scrisoretele trimise îl atrag pe Pitic Bun în dificila încercare de a afla secretul care o condamnă încă din copilărie pe Prinţesă. Pe drum, Pitic Bun se întîlneşte cu Ciupercuţa Verde, O Elevă, Şapte capete, Căţeloiul, Povestucii W și BB, Smeagoliţa care îl vor ajuta să descopere misteriosul secret. Şi să ajungă la inima Prinţesei, pentru că acesta este un basm despre dragoste.

Dramatizare: Oltiţa Cîntec

Regia: Ion Ciubotaru

Scenografia: Alina Herescu

Videodesign: Andrei Cozlac

Beatbox: Vlad Rotaru

Mișcare scenică: Cristina Todi

Asistenţă scenografie: Anda Pop

Distribuţia: Elena Zmuncilă (Prinţesa Repede-Repede), George Cocoş (Pitic bun), Ioana Corban (O Elevă), Dumitru Georgescu (Şapte Capete), Alex Iurașcu (Povestucul BB), Beatrice Volbea (Povestucul VV), Liliana Mavriş Vârlan (Smeagoliţa), Ileana Ocneanu (Dădaca Albinia), Iulia Deloiu Trif, Gabriela Andrei, Carmen Mihalache (Slujitoarele).

60 min, spectacol pentru întreaga familie, 8+

Cu sprijinul MLR Iasi

  • Ora 20,30, esplanada teatrului – spectacol de videomapping şi lasere (realizator videoartist Andrei Cozlac); concert beatbox Vlad Rotaru; live streaming

INFO

Teatrul Luceafărul Iași

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Tel./fax 004-0232-212662, 004-0232-256022, 004-0332-407218, 004-0332-407219

https://www.facebook.com/FITPTI

www.luceafarul-theatre.ro

www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , , , ,

Scrie un comentariu: