VINERI, 10 octombrie
- Ora 10, sala mică – Ora 10 , sala mică – HAND TO MOUTH Theatre Marea Britanie: PIGGERY JOKERY
O ghiduşie cu purcei este o poveste originală despre anotimpuri, spusă de Omul Verde şi acompaniată de sunetul flaşnetei. Vom vedea cum ţăranul îşi îngrijeşte pământul şi îşi îngraşă purcelul, Piggy-wiggy, pentru iarnă. Nu sunt multe cuvinte, dar se râde mult, iar seria de minunăţii din poveste ne conduce spre un final fericit.
Un spectacol de Su Eaton și Martin Bridle
Muzica originală: Su Eaton
Spectacol noverbal, 40 min, 4-6 ani
Partener: British Council
- Ora 11, sala mare – Teatrul BABEC BITOLA Macedonia, Teatrul La Porţile Narvei Rusia: FANTOMA DIN CANTERVILLE
O familie de americani se stabileşte într-un vechi castel britanic bântuit de o fantomă. În ciuda eforturilor depuse, fantoma lui Sir Simon de Canterville nu reuşeşte să-i înspăimânte pe americanii pragmatici. Spectacolul este realizat pe baza unei plastici multimedia care reînvie stilul filmelor mute alb-negru, reuşind să refacă atmosfera britanică de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Conservând umorul sclipitor al lui Wilde şi accentuând asupra compasiunii şi milei ca valori umane importante.
Regia: Lutz Valentina
Scenografie: Polina Petelina
Coregrafie: Yuri Hаmutiansky
Multimedia desig: Ilya Bulgakov
Distribuţia: Innokentii Grab, Iana Fominik, Pavel Moskalev, Khateev Anton, Svetlana Mironova, Mariia Zhivodkova
Spectacol nonverbal, 60 min, 5-12 ani
- Ora 18, sala mică – Compania ART NO MORE şi WASP Bucureşti: HABEMUS BEBE. Invitatia a fost castigata de Ana-Maria Botan!
Un performance despre experienţa maternităţii, despre condiţia femeii-artist, despre confuzie şi crize, despre identitate şi panică, despre limite, corp şi… nutriţie. Un spectacol scris de o mamă şi interpretat de trei actriţe care sunt, la rândul lor, mame. Un spectacol care a putut fi realizat datorită unei campanii de crowdfunding.
„Este cel mai personal şi, în acelaşi timp, cel mai politic text pe care l-am scris vreodată. Asta şi pentru că maternitatea, pe lângă toate lucrurile cunoscute sau mai puţin cunoscute, dar la care într-un fel sau altul mă aşteptam, m-a pus şi în situaţia de a mă confrunta cu limitele corpului meu şi cu statutul meu artistic (sau social, ca să nu sune atât de pretenţios). Adică, ce mai pun acum după « Elena Vlădăreanu, »? Mămică? E suficient pentru mine? Aş vrea mai mult? E drept faţă de copil ca eu să-mi folosesc timpul şi pentru altceva care să nu intre în schema alăptat-joacă-activităţi?“ (Elena Vlădăreanu)
Text: Elena Vlădăreanu
Cu: Dana Voicu, Carmen Florescu, Lala Mişosniky
Guest star: Eva Bălan
Voci: Maria Balabaş, Elena Vlădăreanu, Mădălina Duţescu, Sanda Watt
Afişe, stencil: Andrei Gamarţ
Regia: Robert Bălan
Fotografii: Alexandru Maftei
1 h, spectacol pentru tineret
- Ora 19 şi 21, lacul Ciric – Teatrul SALA MICÃ Cluj Napoca: IONA
Spectacolul Iona s-a născut în urma întâlnirii dintre un text excepţional, creaţie a celebrului scriitor Marin Sorescu, şi un spaţiu inedit, lacul de sare din adâncul Salinei Turda. Producţia Teatrului Sala Mică (Cluj-Napoca) în parteneriat cu Salina Turda este un proiect cultural inedit şi a avut ca obiectiv principal crearea unei forme estetice cu un mesaj puternic, în contextul cultural clujean, prin explorarea şi exploatarea unui spaţiu turistic, care devine un cadru perfect pentru un text excepţional al dramaturgiei româneşti.
„Iona e poezie pură…Iona parcurge un spaţiu iniţiatic şi revine în lume, poate tranformat, poate capabil de a se raporta la ceilalţi, altfel”- regizoarea Mihaela Panainte
Un spectacol de Mihaela Panainte
Cu actorul Florin Vidamski
60 min, 14+
Cu sprijinul Primãriei Iaşi
- Ora 20,30, Cărturești Palas Mall: BROOK BY BROOK, portrait intime film documentar; prezentare carte Peter Brook Fãrã secrete. Gânduri despre actorie şi teatru (Editura Nemira)
Portretul unui om în viaţa privată, de familie; portretul unui om la lucru…Îngăduindu-i fiului său, Simon, tânăr regizor de film artistic şi documentar, să-l filmeze, Peter Brook, acest extraordinar regizor britanic de teatru, ne îngăduie o privire unică în lumea lui intimă, ca artist, tată şi fiu. (…) Dar Simon Brook nu este mulţumit cu o abordare strict biografică, (chiar dacă surprinzătoare şi adesea amuzantă, atâta cât poate fi în aceste condiţii, cu utilizarea în premieră a unor material inedit.) El încearcă să surprindă, în câteva amuzante, dar serioase tuşe de pensulă, fără teoretizări, esenţa misiunii tatălui său. (Fabienne Pascaud, Télérama)
Un film documentar de Simon Brook
Scris în colaborare cu Fabienne Pascaud, Josie Miljevic
Production AGAT FILMS&CIE
Film documentar în francezã şi englezã, 72 min
INFO
Teatrul Luceafărul Iași
Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi
Tel./fax 004-0232-212662, 004-0232-256022, 004-0332-407218, 004-0332-407219