Program Cinema Atenu: 10-13 mai 2018

Săptămâna a doua a lunii mai va surprinde cu două animații, un film documentar, dar și o comedie care ilustrează problemele cu care se confruntă femeile.

În premieră la Cinema Ateneu va rula filmul documentar „Preoții Români – Jertfă și Rugăciune pentru Unire”, o peliculă despre preoții care s-au implicat nemijlocit în perioada de război.

Filmul documentar este realizat de jurnalista Cristina Liberis, colaborator Trinitas TV, și prezintă rolul pe care l-au avut preoții în Primul Război Mondial. Pelicula a apărut în contextul Anului Centenar 2018, declarat An omagial al unității de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română. Filmul de 70 minute este rodul a trei luni de filmări:

Trei luni am străbătut toată țara și am cules mărturii, am luat interviuri, am filmat. Ce se vede este rezultatul unui demers necesar. N-aș spune că este o lecție de istorie, dar este o pagină de istorie. Una care lipsea”, mărturisește realizatoarea, potrivit Transilvania Reporter.

Intrarea la filmul documentar este liberă.

Continuă săptâmâna cu două filme pentru cei mici și nu numai. „Aventuri fără pereche” ne îndeamnă să reflectăm asupra șosetelor desperecheate. Mâncăcioșii de șosete sunt creaturi pe care oamenii nu le pot vedea, responsabile pentru dispariția șosetelor pe care nu le mai găsim. Ei mănâncă doar câte o șosetă și lăsă perechile desperecheate. De altfel, ei nu se ating niciodată de șosetele de bebeluș.

Aventuri fără pereche este povestea acestor creaturi simpatice, prinse într-o aventură cu gangsteri și răfuieli între două clanuri de mâncători de șosete, unde prăpastia dintre generații și seturi diferite de valori dau contur poveștii.

 

Al șaptelea pitic”, în varianta 3D, ne plasează la a 18-a aniversare a prinţesei Rose. Haideţi să porniti în marea aventură fantastică a celor şapte pitici! Este ajunul celei de-a 18-a aniversări a prinţesei Rose, iar la castelul Fantabularasa tot regatul se pregăteşte pentru sărbătoare. Au sosit deja Albă ca Zăpada, cei şapte pitici, Cenuşăreasa şi Scufiţa Roşie.

Chiar înainte ca orologiul să bată miezul nopţii, Bobo, cel mai mic dintre pitici, o înţeapă din greşeală pe Printesa Rose (Frumoasa din Pădurea Adormită) cu un ac blestemat, iar întregul regat cade într-un somn de o sută de ani! Bobo şi ceilalţi şase pitici pornesc într-o aventură periculoasă, pentru a-l găsi pe Jack, care să o trezească pe Rose cu sărutul lui. Ei îi vor înfrunta cu vitejie şi umor pe dragonul care scuipă flăcări şi pe Dellamorta, vrăjitoarea cea rea şi geloasă!

Despre frumusețea interioară, ne va spune Renee, protagonista comediei „I Feel Pretty – Hai, că sunt belea!”, film care va rula în premieră, spre finalul săptămânii.

Filmul urmărește povestea lui Renee Bennett (Amy Schumer), o blondă obișnuită care se confruntă zilnic cu sentimente de nesiguranță și inadecvare. Toate antrenamentele dure, hainele scumpe, sfaturile și trucurile pentru frumusețe nu au niciun efect asupra ei.

Ea ajunge să se creadă cea mai frumoasă și mai aptă femeie din lume, după ce cade de pe bicicletă și suferă o lovitură la cap. Renee se vede cu totul altfel în oglindă, iar pentru prima oară în viață se simte cu adevărat bine în pielea ei.

Fiind mult mai încrezătoare în propriile forțe, Renee are mari reușite în plan profesional și întâlnește un bărbat care o admiră pentru curajul ei. În cele din urmă, femeia blonda își dă seama că „vraja” a fost ridicată, dar în tot acest timp a învățat că frumusețea adevărată nu este cea exterioară.

PROGRAM

  • 10 mai, ora 18.00 – „Preoții Români – Jertfă și Rugăciune pentru Unire” – PREMIERĂ – documentar
  • 11 mai, ora 21.00 – „Hai, că sunt belea!”- „I Feel Pretty”- PREMIERĂ – (regia Abby Kohn, Marc Silverstein) – AP 12
  • 12 mai, ora 12.00 – „Aventuri fără pereche” – Lichozrouti – (regia Galina Miklínová) – AG
  • 13 mai, ora 13.00 – „Al șaptelea pitic” – 3D – (regia Harald Siepermann, Boris Aljinovic) – AG
  • 13 mai, ora 15.00 – „Hai, că sunt belea!”- „I Feel Pretty” – (regia Abby Kohn, Marc Silverstein) – AP 12

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: