Program Cinema Ateneu: 8-14 octombrie 2018

Săptămâna incepe cu Johnny English Strikes Again, iar cel care a devenit celebru pentru rolul lui Mr. Bean este acum profesor și încearcă cu disperare să obțină o nouă misiune de spion. Rowan Atkinson se întoarce pe marile ecrane cu o nouă super-aventură. Când un atac cibernetic duce la dezvăluirea identității tuturor agenților secreți britanici, Johnny English este ultima speranță a serviciului secret. Rechemat la datorie, English se aruncă direct în acțiune, având misiunea de a-l găsi pe hacker.

Acum Seviciul Secret Britanic nu se mai poate baza decât pe un om și acesta e Johnny English care revine în acțiune pentru a găsi misteriosul hacker. Pentru ca această misiune să reușească, el va avea nevoie de toate „abilitățile sale”, deoarece omul cu metode analogice de ieri se confruntă cu tehnologia digitală de mâine.

Dar, pentru că deja nu are prea multe abilități, și e învățat numai cu tehnologia demodată, analogă, Johnny English trebuie să învingă mai întâi dificultățile tehnologiei moderne pentru ca misiunea sa să fie un succes.

Filmul Secretul fericirii va putea fi vizionat în avanpremieră, luni, 8 octombrie 2018, în prezența regizorului și actorului Vlad Zamfirescu. Pelicula va intra în cinematografe începând cu 19 octombrie 2018.

Vlad Zamfirescu a ales să regizeze acest scenariu „pentru că, dacă ești viu, o poveste bună nu te lasă indiferent. Am citit scenariul, mi-a plăcut, am știut că trebuie să fac un film. Să spun povestea. E simplu. Când ți se întâmplă ceva puternic, important, arzi să spui, să dai mai departe. Am citit scenariul, l-am dat și altora să-l citească, am strâns o echipă de actori excepționali, am avut norocul unui producător care a crezut în proiectul asta, de la prima lectură, am făcut zeci de repetiții, poate sute, – cred că știu pe de rost peste 90% din întreg textul – și totuși nu încetez să mă mir de simplitatea, forța și adevărul „întâmplărilor” din Secretul fericirii”.

„Secretul Fericirii nu este un clișeu, este un film de comedie cu totul surprinzător a cărui poveste m-a cucerit, de la prima lectură a scenariului. Promitem o comedie cu multe răsturnări de situație care va ține spectatorii cu sufletul la gură. O comedie pe care publicul o va savura, până la final și la care nu va apuca să își verifice telefonul, paginile de Facebook sau Instagram”, a menționat producătorul Cristina Dobrițoiu.

Filmul a fost prezentat în premieră mondială la TIFF 2018 și a fost declarat câștigător la mai multe festivaluri internaționale de film: Los Angeles Film Awards, SUA, Virgin Spring Cinefest, India, Burgas International Film Festival, Bulgaria.

Vorbit pe la colţuri că apasă toate butoanele ce ar putea impresiona membrii votanţi ai Academiei Americane de Film şi că se cam îneacă în propria importanţă, Primul om pe lună ni-l arată pe Ryan Gosling în rolul lui Neil Armstrong. Traducerea în română a titlului anulează orice mister în legătură cu povestea, deci intuim din start că filmul explorează cea mai impresionantă aventură spaţială a rasei umane, aselenizarea din 20 iulie 1969. Vom vedea pe 12 octombrie care sunt calităţile şi defectele filmului, cert este că producţia lui Damien Chazelle ar putea primi o mulţime de nominalizări la Oscar 2019.

După imensul succes recunoscut de Academia de film americană cu șase premii Oscar, La La Land, regizorul Damien Chazelle face din nou echipă cu Ryan Gosling în Primul om pe Lună, povestea fascinantă a primei misiuni NASA de aselenizare cu echipaj uman. Povestea filmului se concentrează pe Neil Armstrong, și exploreză perioada 1961-1969, cu sacrificiile și prețul plătit atât de Armstrong, cât și de națiunea americană, pentru a duce la bun sfârșit una din cele mai primejdioase misiuni din istorie.

Scris de Josh Singer, laureat Oscar pentru Spotlight, filmul e produs de Wyck Godfrey & Marty Bowen (The Twilight Saga, The Fault in Our Stars) cu compania lor, Temple Hill Entertainment, alături de Chazelle. Steven Spielberg, Isaac Klausner, Adam Merims și Josh Singer sunt producători executivi. DreamWorks Pictures e co-finanțator al filmului.

Creatorii animației „Legends of Valhalla – THOR” ne invită în weekend într-o aventură animată perfectă pentru întreaga familie: Ploey – Inimă de viteaz.

Vocea fluierarului tată este dublată de CRBL.

„Ploey – inimă de viteaz” e povestea unui pui de fluierar care nu reușește să învețe să zboare, așa că e abandonat de familia lui când vine timpul migrației de iarnă. Cu ajutorul prietenilor săi, Ploey își va pune la bătaie toate abilitățile pentru a trece peste frigul arctic, dar și pentru a scăpa cu viață din calea unor inamici periculoși.

PROGRAM

8 octombrie 2018

  • Ora 18.00 – „Johnny English lovește din nou” – Johnny English Strikes Again – (regia David Kerr) – AP 12
  • Ora 20.30 – „Secretul fericirii”– (regia Vlad Zamfirescu) – AVANPREMIERĂ – Proiecție în prezența regizorului Vlad Zamfirescu – Nerecomandat sub 15 ani

12 octombrie 2018

Ora 18.00 – „Johnny English lovește din nou” – Johnny English Strikes Again – (regia David Kerr) – AP 12

  • Ora 20.00 – „Primul om pe Lună” – First Man (regia Damien Chazelle) – AP 12

14 octombrie 2018

  • Ora 13.00 – „Ploey – Inimă de viteaz”- Ploey – You Never Fly Alone – (regia Arni Asgeirsson) – AG

BILETE

 

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: