Program Cinema Ateneu: 6-10 februarie 2019

Cinema Ateneu va asteapta la o noua saptamana de filme. Veti putea urmari: ”Calmul dinaintea furtunii/Serenity”; Violentul ”Destroyer/Capcana”, în care Nicole Kidman interpretează o poliţistă; ”Coborâm la prima”, un film inspirațional; spectacolul ”Carmen”, transmis direct de la Opera din Paris; ”Mia și leul alb/Mia and the White Lion”, despre o fetiță și un superb pui de leu alb.

Calmul dinaintea furtunii/Serenity prezintă viața liniștită a unui căpitan de vas de pescuit, care este aruncat într-o nouă realitate în care nimic nu este ce pare a fi.

Regizorul și scenaristul nominalizat la nominalizat la Oscar, Steven Knight și producătorul câștigător de Oscar, Greg Shapiro spun povestea misterioasă a unui căpitan de vas de pescuit, al cărui trecut e pe cale să-i distrugă viața liniștită pe o insulă caribiană, și să-l arunce într-o nouă realitate în care nimic nu este ce pare a fi.

Protagoniștii acestui thriller sunt laureații cu Oscar Matthew McConaughey (Interstellar, Wolf of Wall Street, Dallas Buyers Club) și Anne Hathaway (Interstellar, Les Miserables, The Dark Knight Rises).

Violentul Destroyer/Capcana, în care Nicole Kidman interpretează o poliţistă ce elimină unul câte unul membrii unei bande de spărgători de bănci, va rula tot săptămâna viitoare.

Filmul Destroyer urmărește drama morală și existențială a unei femei detectiv din Poliția Los Angeles, Erin Bell, care, de tânără, a lucrat sub acoperire cu o bandă din deșertul Californiei, însă rezultatele au fost tragice. Când conducătorul bandei reapare după ani întregi, ea trebuie să refacă legătura cu membrii bandei care au rămas în viață și mai ales cu propriul ei trecut, pentru a scoate la iveală demonii care i-au distrus viața.

Săptămâna continuă cu Coborâm la prima, un film inspirațional care are în centru povestea călătorilor dintr-un vagon de metrou, a doua zi după incendiul de la Colectiv.

Coborâm la prima este o poveste inspirațională pe care o trăim în fiecare zi. Suntem în metrou așa cum suntem și în lume. Nu este un film despre Colectiv, dar viața nu poate nega evenimentul. Sunt povești paralele din viețile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificație specială pentru unii, spune regizorul Tedy Necula.

Filmul e un slalom într-un spațiu claustrofob între povești și personaje, cu surprize oferite de backstory-ul unora dintre eroi, cu câteva lecții servite, uneori cam didacticist, cu actori români veterani ce aduc bucuria de a-i vedea evoluând în același cadru și interpretări bune de la unii debutanți, se arată într-un articol Cinemagia.

Este o poveste inspirațională pe care o trăim în fiecare zi. Suntem în metrou așa cum suntem și în lume. Nu este un film despre Colectiv, dar viața nu poate nega evenimentul. Sunt povești paralele din viețile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificație specială pentru unii”, adaugă regizorul Tedy Necula.

Vineri, 8 februarie 2019, direct de la Opera din Paris, va fi transmis spectacolul Carmen, o operă cu muzica compusă de Georges Bizet, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée.

Carmen este o operă cu muzica compusă de Georges Bizet pe un libret de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée. Premiera operei a avut loc la „Opéra Comique” din Paris, pe 3 martie 1875.

Elīna Garanča, o mezzo-soprană letonă de mare succes internațional joacă rolul principal în opera Carmen, fiind supranumită „La perfetta”. Don José este interpretat de Roberto Alagna, Micaëla de Maria Agresta, Escamillo de Ildar Abdrazakov, Frasquita de Vannina Santoni.

Mia și leul alb/Mia and the White Lion, despre o fetiță și un superb pui de leu alb, este un film pentru toată familia, care cu siguranță te va emoționa.

Când familia ei decide să plece din Londra, pentru a se muta în Africa, unde ar urma să se ocupe de o fermă de lei, Mia, o fată de 10 ani, își vede viața dată peste cap. Dar, când la fermă se naște un superb pui de leu alb care va primi numele de Charlie, soarele răsare din nou în calea Miei, care își regăsește fericirea și leagă cu splendidul pui de leu o prietenie extraordinar de strânsă.

Dar, când Charlie ajunge la trei ani, Mia are iarăși un șoc: tatăl ei ascundea de ea un secret. Disperată de gândul că Charlie s-ar putea afla în pericol, Mia se hotărăște să fugă împreună cu acesta. Cei doi prieteni pornesc, astfel, într-o incredibilă călătorie prin savana Africii de Sud în căutarea unui alt ținut, unde Charlie ar putea să trăiască liber.

Tot săptămâna aceasta vedem și animaţia Astérix: Le secret de la potion magique/Asterix: Secretul poțiunii magice.

După ce s-a lovit în timpul culesului de vâsc, druidul Panoramix hotărăște că e timpul ca viitorul cătunului lor să fie asigurat, așa că pornește în căutarea unui druid tânăr și talentat căruia să-i lase moștenire Secretul Poțiunii Magice.

PROGRAM

6 februarie 2019

  • Ora 18.00 – „Calmul dinaintea furtunii” – Serenity – (regia Steven Knight) – Nerecomandat sub 15 ani
  • Ora 20.00 – „Capcana” – Destroyer – (regia Karyn Kusama) – Nerecomandat sub 15 ani

8 februarie 2019

  • Ora 17.00 – „Coborâm la prima” – (regia Tedy Necula) – AP 12
  • Ora 19.00 – Transmisia spectacolului Carmen (Georges Bizet) – Opera Bastille, Paris (regia Calixto Bieito)

9 februarie 2019

  • Ora 14.00 – „Mia și leul alb” – Mia and the White Lion – PREMIERĂ – (regia Gilles de Maistre) – AG

10 februarie 2019

  • Ora 14.00 – „Asterix: Secretul poțiunii magice” – 3D – (regia Alexandre Astier, Louis Clichy) – AG

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: