Program Cinema Ateneu: 3-9 iunie 2019

Începem săptămâna cu o drama intitulată ”Amanda”, ce îl are protagonist pe Vincent Lacoste, cu numele David în film. ”În flăcări” este un thriller psihologic cu accente romantice inspirat din povestirea scurtă Arderea hambarelor de Haruki Murakami. Vineri avem parte de două premiere de film: ”Versuri pocite” si ”Rocketman”, peliculă inspirată din viaţa legendarului muzician Elton John. În weekend, alături de cei mici vizionăm ”Terra Willy: Rătăcit prin galaxie” si ”Parcul de distractii”.

 

Săptămâna începe cu o drama intitulată ”Amanda”, ce îl are protagonist pe Vincent Lacoste, cu numele David în film.  La 24 de ani, David (Vincent Lacoste) duce o viață boemă în Parisul zilelor noastre. Cursul lucrurilor se schimbă brusc în momentul în care sora lui moare într-un atentat terorist, iar David o ia în grijă pe Amanda, nepoata sa de 7 ani. Lăsând în urmă tragicul eveniment, cei doi construiesc o relație luminoasă, plină de tandrețe, în care fiecare dintre ei învață să devină mai bun pe măsura trecerii timpului.

Filmul începe cu această fetiţă singură în faţa şcolii, pentru că unchiul ei întârzie. Acest moment de absență prefigurează o absenţă mult mai importantă. Mikhaël Hers: A permis, de asemenea, naşterea unei relaţii între Amanda și David. El nu e în stare să ajungă la timp la școală, dar va ajunge în scurtă vreme să aibă grijă de această fetiță, începutul unui lung drum… David este un copil mare, puțin neajutorat în fața aceastei fetițe – mai degrabă ea îl va ajuta decât invers. Acest cuplu m-a atins şi pentru că a fost un mod de a discuta despre a fi părinte. O paternitate accidentală, prin moştenire.

În flăcări este un thriller psihologic cu accente romantice inspirat din povestirea scurtă Arderea hambarelor de Haruki Murakami.

În timpul unei livrări, Jongsu, un tânăr curier, dă din întâmplare peste Haemi, o tânără care locuia cândva în cartierul lui. Haemi îl roagă să aibă grijă de pisica ei cât timp va călători în Africa. La întoarcere, i-l prezintă pe Ben, un tip misterios pe care l-a întâlnit în călătorie. Într-o zi, Ben îi povestește lui Jongsu despre hobby-ul său cât se poate de neobișnuit. Inspirat din povestirea scurtă „Arderea hambarelor” de Haruki Murakami, care face parte din volumul „Elefantul a dispărut”, În flăcări este un thriller psihologic cu accente romantice în care un scriitor aspirant și un tip bogat devin rivali pentru dragostea aceleiași fete.

În flăcări/Burning, în regia lui Chang-dong Lee, a primit Premiul juriului FIPRESCI la Cannes 2018 și Premiul Vulcan, pentru scenografie.

„În flăcări” este un film cu mai multe planuri narative care se repetă. Atrage publicul în film și, în același timp, îi lasă „să stea la distanță.” Și să își pună întrebări nesfârșite. Este Ben (Steven Yeun) un criminal în serie sau este doar un prieten bun, generos și bogat? Unde a dispărut femeia (Jong-seo Jeon)? Cât de aproape este adevărul pe care îl văd și îl concep? Cât de aproape sunt adevărul și viața lumii pe care le văd în film? Ce îmi doresc cu adevărat? Ce este în realitate un film?

Vineri avem parte de două premiere de film: Versuri pocite este o comedie romantică ce o are protagonist pe Tamás Merthner, ce este dat peste cap de prietena sa, care-i dă papucii chiar la Paris.

La 33 de ani, viața lui Tamás Merthner este dată peste cap atunci când prietena sa, Anna îi dă papucii, chiar la Paris, unde ea se află cu o bursă. Plângându-și de milă, Tamás începe să caute în propriul său trecut răspunsul la întrebarea dacă într-adevăr poți trăi dragostea doar după ce practic ai pierdut-o.

Determinat să-și rezolve problemele personale, amintirile îl fac pe Tamás să vadă cât de debusolată este lumea care-l înconjoară, oferindu-ne astfel o reflexie foarte subiectivă asupra societății contemporane din Ungaria.

Cea de a doua premieră este Rocketman, peliculă inspirată din viaţa legendarului muzician Elton John. Aceasta este o non-fictiune romanțată, un basm despre un personaj (creat de Taron Egerton) capabil să surprindă, așa cum o făcea legendarul cântăreț în urmă cu 40 de ani.

Peliculă inspirată din viaţa legendarului muzician Elton John, „Rocketman” este o odisee muzicală la confluența fanteziei cu realitatea, care îmbină lumea muzicii, celebrității și a modei.  Filmul îl urmărește pe Elton pornind din orășelul Pinner, de-a lungul drumului spre succes, dependență și suferință. Luptându-se cu imaginea privată, sexualitatea lui și problemele din copilărie, tânărul Elton găsește o salvare în muzica ce îl propulsează pe scena internațională. Este motivat de un alter ego de scenă, ce poartă costume extravagante și vede lumea prin niște ochelari mari, colorați. Rocketman duce publicul într-o călătorie necenzurată prin viața unui simbol, cu cele mai îndrăgite melodii ale lui Elton John.

Momentele care au format viitoarea legendă a muzicii secolului XX sunt reactivate şi reconstituite cu o remarcabilă memorie afectivă. Melodiile compuse de Elton John nu apar în film în ordinea cronologică a lansării lor, realizatorii permițându-și mai multe licențe, dar reușind să rămână fideli spiritului evenimentelor care au avut loc și mai ales modului în care acestea s-au reverberat în sufletul genialului și extravagantului (cel puțin cât privește costumele) muzician.

În weekend, alături de cei mici, pe 8 iunie 2019, vizionăm Terra Willy: Rătăcit prin galaxie, o animație unde îi avem alături pe Willy și roboțelul lui care vor trebui să se descurce singuri, rătăcind prin galaxie, până la sosirea unei misiuni de salvare.

Când nava cu care călătorea prin spațiu e distrusă, Willy e separat de părinții lui și aterizează cu capsula pe o planetă sălbatică și încă neatinsă de picior de om. Cu ajutorul lui Buck, roboțelul care are grijă de supraviețuirea lui, Willy va trebui să se descurce singur, rătăcind prin galaxie, până la sosirea unei misiuni de salvare.

Iar duminică, pe 9 iunie 2019, ne pierdem prin povestea Parcului de distracții magic care prinde viață prin imaginația ieșită din comun a unei fetițe pe nume June.

O fetiţă, June, descoperă un extraordinar parc de distracţii în mijlocul pădurii şi curând îşi dă seama că acesta este fix rodul imaginaţiei ei. Doar că lipsa ei de concentrare condamnă parcul la ruină. Împreună cu noii ei prieteni din parc, inclusiv animale vorbitoare, June va trebui să depună mari eforturi pentru renovarea parcului şi deschiderea lui, astfel încât toată lumea să se poată bucura de el.

PROGRAM

3 iunie 2019

  • Ora 18.00 – “Amanda” – (regia Mikhaël Hers) – AP 12
  • Ora 20.00 – “Burning” – În flăcări – (regia Chang-dong Lee) – AP 12

5 iunie 2019

  • Ora 18.00 – “Amanda” – (regia Mikhaël Hers) – AP 12
  • Ora 20.00 – “Burning” – În flăcări – (regia Chang-dong Lee) – AP 12

7 iunie 2019

  • Ora 18.00 – “Versuri pocite” – PREMIERĂ – (regia Gábor Reisz) – AP 12
  • Ora 20.00 – “Rocketman” – PREMIERĂ – (regia Dexter Fletcher) – Nerecomandat sub 15 ani

8 iunie 2019

  • Ora 14.00 – “Terra Willy: Rătăcit prin galaxie” – 3D – (regia Eric Tosti) – AG

9 iunie 2019

  • Ora 14.00 – “Parcul de distracții” – Wonder Park – 3D – AG
    10 iunie 2019
  • Ora 18.00 – „Versuri pocite” – (regia Gábor Reisz) – AP 12
  • Ora 20.00 – „Rocketman” – (regia Dexter Fletcher) – Nerecomandat sub 15 ani

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul  www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mailoffice@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: