Program Cinema Ateneu: 3-7 octombrie 2018

Luna octombrie incepe cu Les Fantômes d’Ismaël/Fantomele lui Ismael, o dramă franțuzească, care a deschis Festivalul de Film de la Cannes 2017. După 21 de ani, 8 luni și 6 zile, fantomele iubirilor trecute se-ntorc de nicăieri.Înainte de începerea filmărilor pentru noul său lungmetraj, viața unui cineast este dată peste cap de reapariția unei iubiri pierdute…

După mai bine de 21 de ani, Carlotta revine în viața celui care o crezuse dispărută pentru totdeauna. Întoarcerea fostei iubiri îl găsește pe Ismael într-o relație cu Sylvia, încercând să-și refacă viața, în timp ce lucrează la un nou film pe care îl regizează. O producție în care și viața personajului său pare să o ia razna.

Tot săptămâna aceasta vedem un film proaspăt intrat în cinematografe: ”Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”. Filmul spune povestea realizării unei reconstituiri istorice, a luptei de la Odessa din Al Doilea Război Mondial, pentru un spectacol de stradă.

Titlul este un citat, de aceea e pus între ghilimele. Fraza a fost rostită în Consiliul de Miniștri, în vara lui 1941, de către domnul profesor Mihai Antonescu. Deși nu este o invitație la dialog, fraza angajează în mod direct viitorul, așa că am hotărât să îi oferim domnului profesor un răspuns, unul cinematografic. Un «arc peste timp», cum ar veni”, declară Radu Jude.

Filmul îi are în distribuţie pe Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Şerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia şi Bogdan Cotleţ.

În premieră va rula poate cel mai așteptat film al toamnei: Johnny English Strikes Again, iar cel care a devenit celebru pentru rolul lui Mr. Bean este acum profesor și încearcă cu disperare să obțină o nouă misiune de spion.

Rowan Atkinson se întoarce pe marile ecrane cu o nouă super-aventură. Când un atac cibernetic duce la dezvăluirea identității tuturor agenților secreți britanici, Johnny English este ultima speranță a serviciului secret. Rechemat la datorie, English se aruncă direct în acțiune, având misiunea de a-l găsi pe hacker. Acum Seviciul Secret Britanic nu se mai poate baza decât pe un om și acesta e Johnny English care revine în acțiune pentru a găsi misteriosul hacker.

Pentru ca această misiune să reușească, el va avea nevoie de toate „abilitățile sale”, deoarece omul cu metode analogice de ieri se confruntă cu tehnologia digitală de mâine. Dar, pentru că deja nu are prea multe abilități, și e învățat numai cu tehnologia demodată, analogă, Johnny English trebuie să învingă mai întâi dificultățile tehnologiei moderne pentru ca misiunea sa să fie un succes.

Weekendul îl petrecem cu personajele din animația Norm de la Polul Nord 2. Cheia orașului, un film plin de adrenalină, despre prietenie și încercarea de a dovedi abilitățile unui rege adevărat.

Norm, proaspăt încoronat rege în Antarctica, se duce la New York, unde urmează să primească cea mai înaltă distincție – cheia orașului. Dar, în timp ce Norm se străduie să le dovedească cetățenilor din New York că are talentul și abilitățile necesare ca să fie un rege adevărat, cheia orașului este furată, și el, acuzat de o serie de jafuri asupra unor bănci.

Cu ajutorul prietenilor săi, Olimpia, Vera și al loialilor săi lemingi, Norm pornește într-o misiune plină de adrenalină și suspans pentru a găsi cheia și banii furați, și pentru a-i face pe concetățenii săi din Antarctica mândri de el.

Va reuși el, oare, să-și spele reputația, mai ales că propriul său regat are nevoie de ajutorul lui, căci o corporație are un plan diabolic, prin care vrea să ia toată gheața și să o transforme în apă îmbuteliată?

Pentru cei mici, au pregătit filmul perfect: Luis și mini-extratereștrii, o animație despre o aventură nebunească, în care Luis și micii lui prieteni extratereștri încearcă să ajungă la imensa navă-mamă, care să-i ducă pe vizitatorii din spațiu înapoi acasă.

Orfan de mamă și crescut de tatăl lui, Armin, specialist în OZN-uri, Luis este un băiețel de 12 ani care nu a avut o viață nici ușoară, și, clar, nici normală. Pentru că nimeni nu îl crede pe Armin, nici măcar Luis, e o imensă surpriză când, într-o zi, trei extratereștri mititei și foarte ciudați (Mog, Nag și Wabo) se prăbușesc cu nava chiar în fața lui Luis. Entuziasmat la culme, Luis vrea să-i arate tatălui său vizitatorii, dar descoperă că acesta vrea să-i criogeneze. Ca și cum asta nu era de ajuns, directorul școlii e convins că Luis nu beneficiază din partea tatălui său de atenția și educația de care ar avea nevoie, așa că decide să-l trimită la un internat.

Așa începe o aventură nebunească, în care Luis și micii lui prieteni extratereștri încearcă să ajungă la imensa navă-mamă, care să-i ducă pe vizitatorii din spațiu înapoi acasă. Și poate că Luis ar trebui să plece cu ei, ca să scape de tot ce are pe cap aici, în lumea noastră.

PROGRAM

3 octombrie 2018

  • Ora 18.00 – „Fantomele lui Ismael”- Les fantômes d’Ismaël – (regia Arnaud Desplechin) – AP 12
  • Ora 20.00 – „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”– (regia Radu Jude) – Nerecomandat sub 15 ani

5 octombrie 2018

  • Ora 18.00 – “Fantomele lui Ismael”- Les fantômes d’Ismaël – (regia Arnaud Desplechin) – AP 12
  • Ora 20.00 – „Johnny English lovește din nou” – Johnny English Strikes Again – PREMIERĂ – (regia David Kerr) – AP 12

6 octombrie 2018

  • Ora 13.00 – „Norm de la Polul Nord 2. Cheia orașului” – Norm of the North 2: Keys of the Kingdom – 2D – (regia Tim Maltby) – AG

7 octombrie 2018

  • Ora 13.00 – „Luis și mini-extratereștrii” – Luis and the Aliens – 3D – (regia Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein, Sean McCormack)

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: