Program Cinema Ateneu: 27-31 martie 2019

Noutatea săptămânii vine odată cu avanpremiera filmului Regele plajei și documentarul despre artista Diana Ross.

 

Miercuri ne bucurăm de un documentar care o are în centru pe scriitoarea și poeta Nina Cassian, Distanța dintre mine și mine, iar joi sărbătorim cei 75 de ani ai artistei Diana Ross (Viața, dragostea și moștenirea).

Toți ne luptăm cu propriul trecut. Unii, mai mult ca alții. Cu o reputație de femeie fatlă, băutoare și fumătoare prodigioasă, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian are cu ce să se lupte: după ce în anii fascismului în România s-a refugiat în ilegalismul comunist, a devenit simultan complice și problemtică pentru noul-instalat regim Stalinist, ca apoi să intre în conflict direct cu regimul Ceaușescu, terminând într-un exil nedorit în 1985, în urma uciderii dizidentului Gheorghe Ursu.

Un film despre credințe, artă și putere, Distanța dintre mine și mine explorează fricțiunea dintre memoria personală și arhiva oficială, dintre realitatea noastră actuală și ficțiunile pe care le construim despre trecut. Gândurile Ninei în timpul ultimului ei an de viață sunt confruntate cu o bogată arhivă de filme, muzică, poezie, apariții de televiziune, întregistrări private inedite și documente de urmărire de la Securitte. Sunt revelate astfel dileme etice și estetice care sunt deopotrivă parte din trecutul nostru și prefigurate în viitor.

Când concertul Diana Ross: Live in Central Park a fost întrerupt pe neașteptate de o furtună puternică, acesta a trebuit să fie anulat în ciuda eforturilor artistei de a înfrunta Mama Natură. Diana a anunțat că se va întoarce a doua zi pentru a cânta din nou. În mod uluitor, 1,2 milioane de oameni s-au prezentat pe gazonul din Central Park pentru a experimenta un moment unic în viață, moment definitoriu pentru o întreagă generație.

Concertul a făcut înconjurul lumii și a înfățișat-o pe Diana Ross ca pe un artist care a unit etnii, naționalități, tineri și bătrâni pentru a-i admira actul artistic. În afară de concertul integral care a fost susținut a doua zi, documentarul Diana Ross – Viața, dragostea și moștenirea în direct din Central Park conține și interviuri cu copiii artistei și știri din arhiva vremurilor respective care documentează persistența, determinarea și statutul de super star al Dianei. Împreună cu filmarea concertului, documentarul pune în lumină cele trei decade ale moștenirii artistei și ceea ce a făcut acest concert să devină emblematic în timp.

Noul film al lui Harmony Korine, Regele Plajei, cu Matthew McConaughey, Snoop Dogg, Isla Fisher, Martin Lawrence, Zac Efron, Jonah Hill, spune povestea lui Moondog, un poet vagabond care își trăiește viața după propriile sale reguli, care implică droguri, alcool și femei, și care visează să scrie cel mai mare roman american care s-a scris vreodată.

Animația săptămânii, Harvie și Muzeul Fermecat, este despre un băiețel isteț care adoră jocurile video. Ar da orice pentru a termina ultimul nivel!

Cei mici s-ar putea bucura să vadă aventurile animate ale lui Harvie, un băieţel pasionat de jocuri video care face o descoperire extraordinară: un muzeu de păpuşi magic, ale cărui exponate prind viaţă. Lucrurile se complică atunci când o forţă malefică atacă muzeul, iar Harvie ar face bine să lase jocurile şi să alerge în ajutorul acestui loc magic…

Harvie este un băiețel isteț, dar cam neastâmpărat, iar cea mai mare pasiune a sa sunt jocurile video. Ar da orice pentru a termina ultimul nivel!
Într-o zi, împreună cu prietena sa, Monica și patrupedul Jerry, ajunge prin părțile neexplorate ale Muzeului de Păpuși.

Cei trei descoperă că muzeul este de fapt fermecat, iar păpușile vechi de sute de ani se trezesc la viață! Dar o forță malefică amenință muzeul, iar Harvie este singurul care o poate opri. Oare va reuși Harvie să treacă peste propriile slăbiciuni și să facă față provocărilor din lumea reală?

PROGRAM

27 martie 2019

  • Ora 18.00 – „Regele plajei” – The Beach Bum – (regia Harmony Korine) – AVANPREMIERĂ – Nerecomandat sub 15 ani
  • Ora 20.00 – „Distanța dintre mine și mine” – (regia Mona Nicoară, Dana Bunescu) – AG

28 martie 2019

  • Ora 18.00 – „Regele plajei” – (regia Harmony Korine) – The Beach Bum – AVANPREMIERĂ – Nerecomandat sub 15 ani
  • Ora 20.00 – „Concert Aniversar Diana Ross 75 de ani – Viața, Dragostea, Moștenirea

31 martie 2019

  • Ora 13.00 – „Harvie și muzeul fermecat” – (regia Martin Kotík, Inna Evlannikova ) – 3D – AG

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul  www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului. Preț Diana Ross: 20 lei

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: