Program Cinema Ateneu: 26 martie-1 aprilie 2018

Ultimele zile ale lunii martie aduc la Cinema Ateneu două mari premiere de film și o avanpremieră.

Așadar, începem săptămâna cu filmul Pe roți – On Wheels, care ne arată că viaţa nu este lipsită de greutăți şi surprize neplăcute. Pelicula prezintă povestea unei fetițe de 12 ani care pornește în căutarea tatălui ei, alături de prietenul său în scaun cu rotile.

Lucas, un baiat de 13 ani, se află în scaunul cu rotile din cauza unui accident. Laís, 12 ani, o ajută pe mama ei să vândă micul dejun dintr-o camionetă, în orășelul unde locuiesc. Laís își dorește enorm să îl cunoască pe tatăl ei care a plecat pe când ea era mică. Lais şi Lucas se împrietenesc la şcoală, iar după ce află unde îl poate găsi pe tatăl ei, cei doi pornesc într-o călătorie incredibilă, dar cu final incert. Regizorul şi scenaristul Mauro D’Addio s-a concentrat asupra modului în care evoluează relația celor doi copii, în ciuda a ceea ce îi diferențiază.

O femeie fantastică este un film despre lupta pentru dreptul de a fi tu însuți. Filmul lui Sebastián Lelio a fost premiat anul acesta la Oscar pentru cel mai bun film străin la cea de-a 90-a ediţie a galei Academiei de Film Americane.

Regizorul Sebastián Lelio pune a în scenă o poveste despre lupta pentru dreptul de a fi tu însuți, lucru pe care îl conturează prin intermediul pesonajelor Marina (Daniela Vega) și Orlando (Francisco Reyes), doi îngrăgostiți ce își planifică viitorul împreună. Marina este o tânără chelneriţă şi cântăreaţă aspirantă. E îndrăgostită de Orlando, un bărbat cu două decenii mai în vârstă. Orlando moare pe neaşteptate şi, în loc să-şi plângă iubitul, Marina trebuie să înfrunte suspiciuni. Familia lui nu are încredere în ea. O poliţistă investighează dacă nu cumva a fost implicată în moartea lui Orlando. Fosta lui soţie îi interzice să vină la înmormântare. Marina este o femeie transexuală şi pentru rudele lui Orlando identitatea ei sexuală este o aberaţie, o perversiune. Marina trebuie să lupte pentru a putea fi ea însăşi.

Fiind o femeie transexuală, Marina se luptă cu aceleaşi forţe cu care s-a luptat o viaţă pentru a deveni femeia care este acum – o persoană complexă, puternică, directă… fantastică.

Continuăm săptămâna cu filmul Eu, Tonya – I, Tonya, în avanpremieră la Cinema Ateneu. Pelicula spune povestea patinatoarei Tonya Harding, campioană naţională a Statelor Unite, de două ori laureată a Olimpiadei. Filmul lui Craig Gillespie a câștigat Oscarul la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar în 2018 și a fost nominalizat la categoriile Cea mai bună actriță în rol principal și Cel mai bun montaj. Allison Janney a câștigat și Globul de Aur și Premiul BAFTA pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

În film joacă și actorul român Sebastian Stan. Acesta îl interpretează pe Jeff Gillooly, omul cu care este căsătorită patinatoarea Tonya. Numele campioanei naţionale a Statelor Unite ale Americii, de două ori laureată la Jocurile Olimpice a ajuns în presa internaţională din cauza unui scandal imens de la Olimpiada din 1994. În acel moment, oponenta sa directă a fost atacată şi rănită în timpul unui antrenament. S-a dovedit apoi că agresorul fusese anganjat de soţul patinatoarei, Tonya fiind apoi eliminată din competiţie.

Margot Robbie (rol principal) a mărturisit că mult timp nu a știut că povestea pe care urma să o joace este una reală și spunea chiar că a fost impresionată de creativitatea de care au dat dovadă cei care au scris scenariul.

Pentru că sărbătorile pascale sunt aproape, va fi proiectat în premieră filmul Maria Magdalena, care pune în lumină portretul uneia dintre cele mai enigmatice și neînțelese figuri spirituale din istorie.

O femeie tânără își părăsește familia dintr-un orășel de pescari pentru a se alătura unei noi mișcări sociale radicale, condusă de Iisus din Nazaret, ce promite o schimbare a lumii. Grupul din jurul lui Iisus devine din ce în ce mai cunoscut, iar mesajul profetului atrage din ce în ce mai mulți adepți. Călătoria spirituală a Mariei Magdalena o plasează în centrul poveștii ce se va termina în Ierusalim, locul unde va trebui să accepte realitatea destinului lui Iisus, dar și locul ei în tot acest context.
Maria Magdalena este menţionată în textele biblice ca prima femeie vindecată de Iisus şi cea care i-a arătat apoi un devotament întocmai cu apostolii. I-a stat alături în timpul crucificării şi a fost prima căreia i s-a descoperit învierea sa.

Maria Magdalena este un personaj puternic, unic pentru vremea în care a trăit, iar povestea ei va oferi publicului ocazia de a înţelege, astfel, mai bine, turbulenţele culturale, pasiunile umane şi devotamentul religios ce au influenţat şi modelat atât de puternic istoria modernă”, au declarat Peter Kujawski şi Robert Walak de la Universal Pictures.

În weekend ne relaxăm împreună cu cei mici la Khumba și Prințesa lebădă: Sub acoperire regală – The Swan Princess, două animații 3D despre prietenia adevărată.

Adânc în inima Africii, spre uimirea tuturor, se naște o zebră doar pe jumătate dungată pe nume Khumba. Acest lucru este considerat de rău augur de restul turmei, dungile negre reprezentând mândria tuturor zebrelor din jur. Când în tribul său se naște ideea că seceta cumplită ce afectează întreg ținutul este provocată de dungile lipsă ale lui Khumba, acesta este alungat din sânul familiei. Eroul va trebui să facă echipă cu un gnu și un struț în misiunea lui al cărei scop este și să afle ce s-a întâmplat cu dungile sale, dar și să rezolve problema secetei.

În călătoria sa în afara turmei va descoperi o lume minunată, plină de noi prieteni, dar și de pericole care pândesc la tot pasul.

Va reuși Khumba să își salveze ținutul de secetă și să își câștige dungile?

După sosirea unor vizitatori misterioși în Regat, prințesa Alise, Lucas și cu prietenii lor pornesc sub acoperire într-o misiune de spionaj ultrasecretă, pentru a vedea cine e de încredere, și cine nu.

Vor avea nevoie de abilitățile lor de detectivi super pricepuți, dar și de gadget-uri cool pentru a dezlega misterul regal, și pentru a salva Regatul.

O animație 3D despre prietenie și tainele spionajului, alături de prințesa Regatului.

PROGRAM

26 martie 2018

  • Ora 18.00 – „Pe roți” – On Wheels – PREMIERĂ (regia Mauro D’Addio) –AG
  • Ora 20.00 – „O femeie fantastică” – Una mujer fantástica – (regia Sebastián Lelio) – Nerecomandat sub 15 ani

28 martie 2018

  • Ora 18.00 – „Pe roți” – On Wheels – (regia Mauro D’Addio) –AG
  • Ora 20.00 – „Eu, Tonya” – I, Tonya – AVANPREMIERĂ – (regia Craig Gillespie) – AP 12

30 martie 2018

  • Ora 18.00 – „Eu, Tonya” – I, Tonya – PREMIERĂ – (regia Craig Gillespie) – AP 12
  • Ora 20.00 – „Maria Magdalena” – Mary Magdalene – PREMIERĂ – (regia Garth Davis) – AP 12

31 martie 2018

  • Ora 12.00 – „Khumba” – 3D – (regia Anthony Silverston) – AG

1 aprilie 2018

  • Ora 12.00 – „Prințesa lebădă: Sub acoperire regală” – The Swan Princess: Royally Undercover – (regia Richard Rich) – AG
  • Ora 15.00 – „Maria Magdalena” – Mary Magdalene – (regia Garth Davis) – AP 12

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: