Program Cinema Ateneu: 26 februarie – 4 martie 2018. Săptămâna filmelor de Oscar la Cinema Ateneu

Începe Săptămâna filmelor de Oscar la Cinema Ateneu, o săptămână plină cu filme multipremiate și apreciate internațional. În perioada 26 februarie – 4 martie vizionăm 7 filme de Oscar, dintre cele mai bune lungmetraje.

Despre trup și suflet, o poveste de dragoste atipică, între doi introvertiți care descoperă, printr-o întâmplare, că au același vis în fiecare noapte, este prima peliculă a acestei serii. Urmează povestea marelui fizician care a sfidat moartea și și-a construit propriul destin, Stephen Hawking în drama The theory of everything / Teoria întregului.

Rămânem pe linia poveștilor despre demnitatea umană și vizionăm filmul Una mujer fantástica – O femeie fantastică în care regizorul Sebastián Lelio vorbește despre lupta pentru dreptul de a fi tu însuți.

Un film cu o greutate și o forță impresionante este Ziua decisivă – Darkest Hour, un film despre curaj în chipul lui Winston Churchill. Nominalizat de 6 ori la Oscar, Ziua decisivă este lecția care te învață că trebuie să înveți din greșelile trecutului pentru a nu le repeta în prezent.

Tot un aer sobru regăsim și în filmul Firul Fantomă, povestea celebrului designer Reynolds Woodcock, o capodoperă dramatică regizată de Paul Thomas Anderson care cumulează 32 premii câștigate și 86 de nominalizări.

Vizionăm, apoi filmul „The Square” – Pătratul, descris de regizorul Ruben Östlund ca fiind „un proiect de artă care abordează încrederea în societate și explorează necesitatea de a reevalua valorile noastre sociale actuale”.

Săptămâna filmelor de Oscar va fi încheiată cu filmul „În lumina lunii” – Moonlight, o poveste atemporală despre legături umane și descoperirea de sine, distins la Oscar cu 3 premii și 5 nominalizări.

PROGRAM

26 februarie 2018

  • Ora 18.00 – „On Body and Soul” – Despre trup și suflet – (regia Ildikó Enyedi) – Interzis minorilor sub 18 ani;
  • Ora 20.00 – “The Theory of Everything” – Teoria întregului (regia James Marsh) – AP 12;

28 februarie 2018

  • Ora 18.00 – “Una mujer fantástica” – O femeie fantastică – (regia Sebastián Lelio) – Nerecomandat sub 15 ani;
  • Ora 20.00 – “Darkest Hour” – Ziua decisivă – (regia Joe Wright) – AG;

2 martie 2018

  • Ora 18.00 – “Phantom Thread” – Firul fantomă – (regia Paul Thomas Anderson) – AP 12;
  • Ora 20.30 – “The Square” – Pătratul – (regia Ruben Östlund) – Nerecomandat sub 15 ani;

4 martie 2018

  • Ora 15.00 – “Moonlight” – În lumina lunii – (regia Barry Jenkins) – Nerecomandat sub 15 ani;

 

BILETE

Preț bilet normal: 12 lei. Preț bilet AVANPREMIERA: 15 lei. Preț bilet film 3D: 15 lei (ochelarii incluși) si pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: