Program Cinema Ateneu: 26-27 mai 2018

Ultimul weekend al lunii mai aduce la Cinema Ateneu, trei producții cinematografice despre artă, educație și prietenia adevărată.

Cu drag, Van Gogh, un film realizat din picturi, ilustrează modul în care marele artist Vincent Willem van Gogh a ajuns să-și pună capăt zilelor. Filmul a fost nominalizat la Globul de Aur și la Premiile Oscar.
Pășind în lumea copiilor, vom avea parte de două animații hazlii, care ne vor învăța ce înseamnă să ai un prieten adevărat care îți oferă iubire necondiționată.

Vincent van Gogh a murit la vârsta de 37 de ani din cauza unei răni provocate prin impușcare. A lăsat în urmă peste 2.000 de tablouri. În memoria acestuia, regizoarea poloneză Dorota Kobiela împreună cu britanicul Hugh Welchman, au co-regizat primul film de lung-metraj realizat exclusiv din pictură ca tehnică de animație.

Filmul prezintă viața și moartea controversată a geniului Vincent van Gogh. „Cu drag, Vincent” era modul în care artistul își încheia cele peste 800 de scrisori trimise către fratele său, Theo. Lungmetrajul pornește de la ultima scrisoare neterminată și pune pe ecran existența pictorului printr-o tehnică modernă de animare a operelor sale.

Pelicula a primit în 2017 la Annecy International Film Festival și Ostend Film Festival, Premiul Publicului, iar la Shanghai International Film Festival, Premiul pentru cea mai bună animație 2017.

Vedem încă o dată ce înseamnă încrederea, în Școala iepurașilor, un film care prezintă aventura lui Max, un iepure de oraș.

Animația prezintă povestea lui Max, un iepure de oraș, care ajunge din întâmplare într-o școală de modă veche, de unde nu poate pleca până nu deprinde arta unui adevărat iepure de Paște.

Programul de pregătire pe care trebuie să îl urmeze este destul de sever, dar este norocos pentru că o are alături pe Emmy, iar lupta cu vulpile viclene nu face decât să-i testeze curajul şi încrederea în prieteni.

În Ozzy – Marea Evadare, vom face cunoștință cu cățelul Ozzy, care este nevoit să facă față situației dintr-o închisoare de câini. O comedie pentru copiii de toate vârstele, un film de aventuri, despre prietenie, curaj şi puterea de a ieşi cu bine dintr-o situaţie dificilă.

Familia Martin pleacă în călătorie, însă căţelul Ozzy nu îi poate însoţi. De aceea el este nevoit să rămână la o pensiune canină, care pare să fie confortabilă. Dar locul acesta se dovedeşte a fi doar de faţadă, pensiunea este, de fapt, o capcană construită de un diabolic răpitor de câini.

Ozzy ajunge în Pârâul Albastru, o închisoare pentru câini, care este condusă de alţi câini. El trebuie să înfrunte pericolele şi să apeleze la noii lui prieteni, Chester, Fronky şi Do. Va reuși el să scape și să ajungă în siguranţă acasă?

PROGRAM

26 mai 2018

  • Ora 12.00 – „Școala iepurașilor” – Rabbit School – (regia Ute von Münchow-Pohl) – AG

27 mai 2018

  • Ora 12.00 – „Ozzy – Marea Evadare” – Ozzy – 3D – (regia Nacho La Casa) – AP 12
  • Ora 15.00 – „Cu drag, Van Gogh” – Loving Vincent- (regia Hugh Welchman, Dorota Kobiela) – AP 12

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: