Program Cinema Ateneu: 25-26 aprilie 2019

Proiectiile incep cu Regina Hall, pe care o știm din Girls Trip, și Marsai Martin, din serialul Black-ish, protagonistele comediei Șefa a intrat la apă, film care va rula, în premieră, în ultima săptămâna din aprilie.

Prima, în rolul președintei unei companii IT de succes, iar cea din urmă, în versiunea adolescentină a acesteia, care se trezește într-o dimineață că are acum 13 ani, fix înaintea unei prezentări de care depinde viitorul firmei ei.

Issa Rae, este April, multîncercata ei asistentă personală și singura care cunoaște secretul – și anume că torționara ei este acum captivă în trupul unei fetițe. Șefa a intrat la apă este o comedie ireverențioasă despre prețul succesului, puterea solidarității feminine și despre o a doua șansă de a te maturiza așa cum trebuie.

Tot acum vedeti și prima biografie cinematografică despre designerul Alexander McQueen, într-un documentar de excepție, inititulat McQueen.

Povestea vieții designerului Alexander McQueen este un adevărat basm modern cu nuanțe gotice. Prin interviuri exclusive cu membri ai familiei sale și prieteni apropiați, filmări de arhivă recuperate, imagini în exlusivitate și o coloană sonoră rafinată, regizorii Ian Bonhôte și Peter Ettedgui îi dezvăluie viața, cariera și măiestria. Filmul este o revelație a lumii interioare a designerului și scoate în evidență talentul ieșit din comun.

McQueen este o privire foarte personală asupra vieții extraordinare, a carierei și a artei lui Alexander McQueen. Prin interviuri exclusive cu familia și prietenii săi apropiați, arhive recuperate, efecte vizuale și muzică rafinată, McQueen este o sărbătoare vizuală unică și un portret palpitant al unui vizionar în modă, plin de inspirație dar foarte torturat lăuntric.

Leto/O vară rock‘n’roll evocă parcursul unei legende a rock-ului sovietic din anii ’80, realizând astfel un portret de excepție al scenei rock underground din Leningradul acelor ani.

Biografie a legendarei trupe Kino expusă cu forță și entuziasm, Leto / O vară rock’n’roll vorbește despre protest, libertate și rezistență prin muzică.

Un mix poetic de dragoste și tinerețe, filmul evocă parcursul unei legende a rock-ului sovietic din anii ’80, Viktor Toi (Teo Yoo), realizând astfel un portret de excepție a scenei rock underground din Leningradul acelor ani.Distribuția îi mai include pe Irina Starshenbaum, Roman Bilyk, Anton Adasinsky.

Pelicula a avut premiera anul trecut la Cannes, unde a luat premiul pentru cea mai bună coloană sonoră. Kirill Serebrennikov a câștigat recent trofeul Nika pentru cel mai bun regizor în cadrul galei premiilor Academiei Ruse de Film, unde Teo Yoo a fost declarat „Descoperirea anului“.

După ce ne-am întâlnit/After, va rula pe ecranul de la Cinema Ateneu, începând de vineri, 26 aprilie 2019. O poveste originală despre prima iubire și descoperirea de sine, după ceea ce Anna Todd a scris în prima sa carte.

Tessa Young (Josephine Langford) este o studentă dedicată, o fiică conștiincioasă pe care mama ei, Carol (Selma Blair) – care o crește singură, se poate baza mereu. Este o iubită fidelă când vine vorba de prietenul ei Noah (Dylan Arnold). Atunci când Noah și Carol o conduc pe Tessa în primul ei an de facultate, planurile ei de viitor sunt clare: să ia note mari și să își urmeze calea când vine vorba de o carieră de succes și ideea de a trăi fericită până la adânci bătrâneți. Colega ei de cameră, Steph (Khadijha Red Thunder) are însă alte idei. Această încearcă să o convingă pe Tessa să experimenteze viața de student introducând-o în grupul ei de prietenei (Samuel Larsen, Inanna Sarkis, Pia Mia, Swen Temmel), incluzându-l și pe Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin).

The Sisters Brothers, filmul filmat parțial în România, a fost lansat la American Independent Film Festival și va avea premiera pe marile noastre ecrane, tot vineri, pe 26 aprilie 2019.

Acțiunea filmului se petrece în Statele Unite ale Americii, în anul 1850, și urmărește povestea căutătorului de aur Hermann Kermit Warm – interpretat de Jake Gyllenhaal, care este urmărit prin Deșertul Oregon, în drumul său spre San Francisco, de doi asasini notorii: Eli (John C. Reilly ) și Charlie Sisters (Joaquin Phoenix).

Scenariul filmului are la bază romanul cu același nume al lui Patrick DeWitt.

PROGRAM

25 aprilie 2019

  • Ora 17.00 – “Șefa a intrat la apă” – Little – (regia Tina Gordon Chism) – AP 12
  • Ora 19.00 – “McQueen” – (regia Ian Bonhôte, Peter Ettedgui) – AP 12
  • Ora 21.00 – “Leto / O vară rock‘n’roll” – (regia Kirill Serebrennikov) – AP 12

26 aprilie 2019

  • Ora 18.00 – “După ce ne-am întâlnit” – After – PREMIERĂ – (regia Jenny Gage) – AP 12
  • Ora 20.00 – “The Sisters Brothers ” – PREMIERĂ – (regia Jacques Audiard) – Nerecomandat sub 15 ani

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul  www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mailoffice@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: