Program Cinema Ateneu: 23-29 iulie 2018

Fie că alegi să vii la un musical, un documentar, un spectacol sau un film pentru copii, ultima săptămâna din iulie te va surprinde cu siguranță.

Fanii ABBA sunt așteptați la musicalul ”MammaMia! Here we go again”, film proaspăt lansat pe marile ecrane. O poveste romantică despre o tânără visătoare care încearcă să descopere cine e adevăratul ei tată.

O poveste despre dragoste și prietenie, despre părinți și copii, despre alegeri în viață și despre căutarea identității, spusă pe cele mai frumoase cântece ale trupei ABBA, cântece cunoscute și îndrăgite de toți românii.

La zece ani după ce filmul a cumulat încasări de peste 600 de milioane de dolari pe tot globul, sunteți invitați să vă întoarceți în Kalokairi, magica insulă a Greciei, pentru un nou muzical original bazat pe cântecele formației ABBA. Distribuția originală a primul film se întoarce, de asemenea, și lor li se alătură nume noi precum Lily James (Cinderella, Baby Driver).

”Mamma Mia! O luăm de la capăt” e produs de Judy Craymer și Gary Goetzman, care au produs și primul film. Craymer este, de asemenea, creatoarea și producătoarea muzicalului-blockbuster internațional.

Pe măsură ce filmul merge înainte și înapoi în timp pentru a arăta cum relații formate în trecut rezonează în prezent, Lily James va fi Donna din tinerețe. Tinerele Rosie și Tanya sunt Alexa Davies (A Brilliant Young Mind) și Jessica Keenan Wynn (Broadway’s Beautiful). Tânărul Sam este interpretat de Jeremy Irvine (War Horse), în timp ce tânărul Bill este Josh Dylan (Allied), iar tânărul Harry este Hugh Skinner (Kill Your Friends).

Maria Callas rămâne una dintre cele mai mari artiste de muzică clasică din lume și este încă apreciată pentru emoția pe care o transmite prin melodiile ei. În Maria by Callas vom descoperi o Maria fragilă, din perspectiva regizorului Tom Volf.

Filmul, regizat de Tom Volf, include imagini rare din arhiva personală a cântăreței, înregistrări live, scrisori și detalii intime, povestite chiar de soprană. La patru decenii de la dispariția ei, filmul care o înfățișează pe faimoasa cântăreață așa cum nimeni nu a mai văzut-o până acum.

Regizorul debutant Tom Volf a descoperit-o printr-o întâmplare pe Maria Callas, atunci când a dat peste o înregistrare de-a ei care l-a captivat în totalitate.

O întreagă constelație s-a deschis în fața regizorului în acel moment. Această pasiune l-a determinat să călătorească în jurul lumii timp de 3 ani în căutarea adevăratei Maria Callas și să îi întâlnească pe ultimii supraviețuitori ai generației ei, pe prietenii ei apropiați, pe colegii ei și pe cei care au cunoscut-o cu adevărat. Cercetările sale i-au permis să adune suficiente materiale impresionante și nemaivăzute pentru a realiza acest documentar. Pentru acest proiect, a lucrat foarte îndeaproape cu Nadia Stancioff, o bună prietenă a Mariei Callas, care i-a spus odată: „Dacă voi muri înaintea ta, vreau să le spui tuturor cine am fost cu adevărat.”

Tom Volf a declarat pentru The Hollywood Reporter despre film că „nu o portretizează ca o doamnă superficială și zâmbitoare. Cred că filmul o prezintă așa cum era ea. Poate că oferă o imagine mai puțin scandaloasă si mai puțin influențată de bârfă decât ceea ce și-ar fi putut imagina oamenii despre Callas, dar aceasta a fost ideea filmului de la început, să aducem pe marile ecrane un portret exact așa cum ar reieși din propiile sale povești. Deci, în această situație este subiectiv ceea ce tu, ca public, poți judeca, dar poți judeca numai din punctul ei de vedere”.

Al șaptelea pitic, în varianta 3D, ne plasează la a 18-a aniversare a prinţesei Rose. O animație potrivită pentru cei mici, dar și pentru cei mari.

Este ajunul celei de-a 18-a aniversări a prinţesei Rose, iar la castelul Fantabularasa tot regatul se pregăteşte pentru sărbătoare. Au sosit deja Albă ca Zăpada, cei şapte pitici, Cenuşăreasa şi Scufiţa Roşie. Chiar înainte ca orologiul să bată miezul nopţii, Bobo, cel mai mic dintre pitici, o înţeapă din greşeală pe Printesa Rose (Frumoasa din Pădurea Adormită) cu un ac blestemat, iar întregul regat cade într-un somn de o sută de ani! Bobo şi ceilalţi şase pitici pornesc într-o aventură periculoasă, pentru a-l găsi pe Jack, care să o trezească pe Rose cu sărutul lui. Ei îi vor înfrunta cu vitejie şi umor pe dragonul care scuipă flăcări şi pe Dellamorta, vrăjitoarea cea rea şi geloasă!

Un film original, amuzant şi atrăgător care excelează din atâtea puncte de vedere! Animaţia este foarte bine realizată, povestea are un suflu nou, completată de cântece şi de dans, cu surprize din partea celor mai neaşteptate personaje. Al şaptelea pitic este un film pe care îl vor îndrăgi toţi membrii familiei.” – Jeri Jacquin, MILITARY PRESS

Ultimul weekend din această lună aduce la Cinema Ateneu un spectacol plin de emoție. Pe 28 și 29 iulie are loc transmisiunea concertului Amore – My Tribute to Love de André Rieu, de la Maastricht.

André Léon Marie Nicolas Rieu este un violonist, dirijor și compozitor olandez și este cunoscut pentru înființarea Orchestrei Johann Strauss în 1987.

Amore – My Tribute to Love este tributul meu pentru dragostea pe care o port muzicii și celor două familii: soției și copiilor, și bineînțeles orchestrei mele Johann Strauss, care mi-au fost alături în concerte de mai bine de 30 de ani. Concertul vine în urma lansării albumului meu Amore, care conține versiuni proprii ale melodiilor clasice de dragoste din lumea muzicii clasice și a folclorului internațional”, spune André Rieu.

Concertele de neuitat, care sunt amplasate pe fundalul incredibil al pieței medievale din orașul natal al lui André din Maastricht, Olanda, oferă o priveliște spectaculoasă. Fanii din toate colțurile lumii se adună anual pentru a viziona interpretarea lui André cu orchestra lui Johann Strauss alcătuită din 60 de muzicieni, dar și sopranele, tenorii și invitații foarte speciali care îi sunt alături.

PROGRAM

23 iulie 2018

  • Ora 19.00 – „Mama Mia! O luăm de la capăt”– Mamma Mia! Here we go again – (regia Ol Parker) – AP 12
  • Ora 21.00 – „Maria by Callas”– PREMIERĂ – (regia Tom Volf) – AP 12

 

25 iulie 2018

  • Ora 19.00 – „Maria by Callas” – (regia Tom Volf) – AP 12
  • Ora 21.00 – „Mama Mia! O luăm de la capăt”– Mamma Mia! Here we go again – (regia Ol Parker) – AP 12

27 iulie 2018

  • Ora 19.00 – „Maria by Callas” – (regia Tom Volf) – AP 12
  • Ora 21.00 – „Mama Mia! O luăm de la capăt”– Mamma Mia! Here we go again – (regia Ol Parker) – AP 12

28 iulie 2018

  • Ora 10.00 – „Al șaptelea pitic” –3D- (regia Harald Siepermann, Boris Aljinovic) – AG
  • Ora 20.00 – „André Rieu: Amore – My Tribute to Love” – Concert înregistrat de la Maastricht, 2018 – PREMIERĂ

29 iulie 2018

  • Ora 16.00 – „André Rieu: Amore – My Tribute to Love” – Concert înregistrat de la Maastricht, 2018

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului. Preț bilet André Rieu: 20 lei

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: