Program Cinema Ateneu: 23-29 aprilie 2018

Luna aprilie se incheie cu trei mari premiere de film la Cinema Ateneu, dar și cu o nouă difuzare a documentarului România neîmblânzită.

Primul film din lume realizat exclusiv din picturi, intitulat „Cu drag, Van Gogh” este menit să ilustreze modul în care marele artist Vincent Willem van Gogh a ajuns să se sinucidă. Filmul prezintă viața și moartea controversată a geniului Vincent van Gogh. „Cu drag, Vincent” era modul în care artistul își încheia cele peste 800 de scrisori trimise către fratele său, Theo. Lungmetrajul pornește de la ultima scrisoare neterminată și pune pe ecran existența pictorului printr-o tehnică modernă de animare a operelor sale.

După ce poștașul Joseph Roulin, prieten foarte bun de-al lui Vincent află că acesta a murit, îl trimite pe fiul său Armand la fratele lui Vincent pentru a-i înmâna personal ultima scrisoare ce s-a întors ca fiind nelivrata. Pe lângă livrarea scrisorii, Armand trebuie să afle de la Theo ce s-a întâmplat cu adevărat. Ajuns la Paris, Armand află că, la scurt timp după moartea artistului, l-a urmat și fratele său. Nu a reușit să găsească niciun răspuns și a ales să meargă în locul în care Vincent și-a dat ultima suflare, în Auvers, unde a discutat cu doctorul care îl trata pe artist, Dr. Gauchet.

Pelicula a primit în 2017 la Annecy International Film Festival și Ostend Film Festival, Premiul Publicului, iar la Shanghai International Film Festival, Premiul pentru cea mai bună animație 2017.

În întuneric” este o puternică dramă inspirată de crimele xenofobe ale unui grup de neo-naziști și prezintă lupta unei femei care a rămas singură pe lume. Pelicula a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță și Globul de Aur pentru cel mai bun film străin.

Viața Katjei se destramă când soțul ei, Nuri, fost traficant de droguri, și fiul lor, Rocco, sunt uciși într-un atac cu bombă. Prietenii și familia le oferă tot sprijinul de care ea are nevoie, pentru a face față înmormântării. Katja vrea să facă dreptate și continuă căutarea vinovaților atacului. Danilo, avocat, prietenul cel mai bun al lui Nuri, o reprezintă pe Katja în procesul împotriva a doi suspecți: un cuplu de tineri neonaziști.

Premiat la Cannes 2017 pentru Cea mai bună actriță (Diane Kruger), câștigător al unui Golden Globe pentru film străin și cu o coloană sonoră memorabilă, semnată de Josh Homme, vocalistul formației Queens Of The Stone Age, pelicula a reprezentat și propunerea Germaniei la Oscar.

Romania neîmblanzită este un proiect educațional, distractiv, un agregator social, un subiect de conversație și chiar un element important de branding de țară. Este vorba despre un spectacol de film cu imagini si abordare de tip National Geographic/Discovery, care te ține fascinat pe scaun pâna la final. De la Munte, la Mare, la Deltă, documentarul trece în revistă vegetația și mai ales fauna României prezentând speciile cele mai spectaculoase precum Caprele de munte, Lynx-ul, Zimbrul și Vulturul.
Cel care narează acest spectacol veritabil al naturii este unul dintre cei mai apreciați actori pe care îi are România: Victor Rebengiuc.

În inima Europei există o viață naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăți. Munții infiniți, pădurile străvechi, apele nesfârșite, toate acestea găzduiesc creaturi de referință pentru bătrânul continent. Sunt ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supraviețuire.

Spre finalul săptămânii ne amuzăm împreună cu cei mici la „Aventuri fără pereche”, o animație pentru copii și nu numai, care ne va face să înțelegem unde se duc toate șosetele care nu mai au pereche.

Mâncăcioșii de șosete sunt creaturi pe care oamenii nu le pot vedea, responsabile pentru dispariția șosetelor pe care nu le mai găsim. Ei mănâncă doar câte o șosetă și lăsă perechile desperecheate. De altfel, ei nu se ating niciodată de șosetele de bebeluș.

Aventuri fără pereche este povestea acestor creaturi simpatice, prinse într-o aventură cu gangsteri și răfuieli între două clanuri de mâncători de șosete, unde prăpastia dintre generații și seturi diferite de valori dau contur poveștii.

PROGRAM

23 aprilie 2018

  • Ora 19.00 – „Cu drag, Van Gogh” – Loving Vincent – PREMIERĂ – (regia Hugh Welchman, Dorota Kobiela) – AP 12
  • Ora 21.00 – „În întuneric” – Aus dem Nichts – PREMIERĂ – (regia Fatih Akin) – Interzis minorilor sub 18 ani

27 aprilie 2018

  • Ora 19.00 – „Cu drag, Van Gogh” – Loving Vincent – (regia Hugh Welchman, Dorota Kobiela) – AP 12
  • Ora 21.00 – „În întuneric” – Aus dem Nichts – (regia Fatih Akin) – Interzis minorilor sub 18 ani

28 aprilie 2018

  • Ora 12.00 – „Aventuri fără pereche” – Lichozrouti – PREMIERĂ – (regia Galina Miklínová) – AG

29 aprilie 2018

  • Ora 12.00 – „Aventuri fără pereche” – Lichozrouti – (regia Galina Miklínová) – AG
  • Ora 15.00 – „România neîmblânzită” – (regia Tom Barton-Humphreys) – AG

 

 

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: