Program Cinema Ateneu: 22-28 ianuarie 2018

O gală, două premiere, și o aventură cu animăluțe pentru copii.  Săptămâna incepe cu două premiere impresionante: thriller psihologic „Pororoca”, în regia lui Constantin Popescu și drama „Ziua decisivă” în regia Joe Wright.

Cele două vor avea loc luni, 22 ianuarie, ora 18.00, respectiv 20.00.

Filmul „Pororoca” va avea o proiecție de gală vineri, 26 ianuarie, ora 20.00, la care va fi prezent unul dintre actorii principali, actrița Iulia Lumânare. Aceasta este co-scenarista filmului „Ana, mon amour” și a obținut în 2011 distincția de „Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un film de lungmetraj ficţiune” (Caravana cinematografică) la premiile Gopo. Pelicula este un carusel de emoții, tratează devastatorul sentiment de vinovăție și ne pune în fața unui fapt pe cât de real, pe atât de înspăimântător: dispariția propriului copil.

Filmul i-a adus actorului Bogdan Dumitrache trofeul pentru Cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian, primind aprecieri valoroase din partea criticii și presei spaniole.

Același ton dramatic îl regăsim în „Ziua decisivă” – Darkest hour, un film impresionant atât prin evenimente, cât și prin personalitatea impunătoare a premierului Winston Churchill. Darkest Hour. Un film cu 27 de premii câștigate și 52 de nominalizări, dintre care un premiu Golden Globes, USA 2018 pentru Cea mai bună performanță a unui actor într-o dramă, obținut de actorul principal, Gary Oldman.

Încheiem săptămâna cu animația „Singuri acasă” care va trezi hohote de râs în sală, va binedispune publicul și va răspunde la întrebarea: ce fac animăluțele când rămân singure acasă? Superstarurile Eric Stonestreet și Kevin Hart debutează ca voci de animație de lungmetraj, și lor li se alătură Ellie Kemper, Lake Bell, Jenny Slate, Bobby Moynihan, Hannibal Buress și Albert Brooks.

PROGRAM

26 ianuarie 2018

  • Ora 18.00 – „Ziua decisivă” – Darkest Hour (regia Joe Wright) – AG
  • Ora 20.00 – „Pororoca” – (regia Constantin Popescu) – AG – Proiecție de gală în prezența actriței Iulia Lumânare

28 ianuarie 2018

  • Ora 10.00 – „Singuri acasă” – The Secret Life of Pets! – 2D – (regia Yarrow Cheney, Chris Renaud) – AG

BILETE

Biletele vor fi puse în vânzare la prețul unic de 12 lei si vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. INTRAREA este LIBERĂ la filmul documentar „Reședințe ale Regalității Române”.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: