Program Cinema Ateneu: 18-24 februarie 2019

Cinema Ateneu va propune la incepiut de saptamana ”Balerina”, un film multipremiat, urmat de  povestea românească din ficțiunea autobiografică „Suge-o, Ramona!”, spectacolul ”Lacul Lebedelor”, realizat la Opera Bastille din Paris, povestea emoţionantă şi amuzanta aventură a părinţilor, cea mai recentă producție cinematografică a Iulianei Beregoi si filmul pentru familie, ”Coconut, micul dragon – Aventuri în junglă”.

Săptămâna începe cu proiecția filmului Balerina/Girl, film care a câștigat Premiul Caméra d’Or, Premiul FIPRESCI și Premiul pentru Cea mai bună interpretare din secțiunea Un Certain Regard și Premiul Queer Palme.

Lara este o tânără de 15 ani cu o voință puternică și complet dedicată visului de a deveni balerină. Cu sprijinul tatălui ei, se aruncă într-o căutare a absolutului la o școală nouă. Frustrările de adolescent ale Larei și nerăbdarea ei sunt amplificate pe măsură ce realizează că trupul ei nu se mulează atât de ușor pe disciplina strictă a baletului deoarece a fost născută băiat.

Balerina, debutul în lungmetraj al belgianului Lukas Dhont, a obținut în luna ianuarie o serie de nominalizări la unele dintre cele mai importante premii europene: Premiile César și Premiile Magritte. După debutul de anul trecut, de la Festivalul de la Cannes, filmul lui Dhont a devenit foarte apreciat de presa internațională.

BBC îi oferă cinci stele, adaugând că este „important și plin de umanitate”, „subtil, fără întorsături de situație șocante sau discursuri mărețe și cu un protagonist blând, interpretat magistral de Victor Polster”.

Tot atunci va rula și Oh, Ramona!, povestea românească din ficțiunea autobiografică „Suge-o, Ramona!”, a lui Andrei Ciobanu.

Oh, Ramona! urmărește transformarea lui Andrei (Bogdan Iancu) dintr-un adolescent într-un adult care-și trăiește candid și autoironic prima poveste de dragoste, inocentă și neîmpărtășită, în alternanță cu a doua poveste, intensă și nebunească, incapabil să facă o alegere.

Un film despre noua generație de tineri români, dar europeni, globali, care trăiesc – la bine și la rău – după modele și stiluri de comportament vestice, indiferent unde s-ar afla. Viața lor, a celor din jurul nostru, este pe zi ce trece tot mai occidentală. Produsele pe care le consumăm (inclusiv cele culturale), mentalitățile și comportamentele, totul se transformă în contextul globalizării. Până și vocabularul, tot mai romglez, ne arată forța acestui fenomen. Pot fi de acord sau nu, însă trebuie să depun mărturie prin film despre epoca în care trăim”, spune regizoarea Cristina Jacob.

În film joacă Bogdan Iancu, Aggy K. Adams, Holly Horne, Basil Eidenbenz, Leonardo Boudreau, Andromeda Godfrey, Melanie Ebanks, alături de invitați speciali, cum ar fi Smiley, Feli, Andrei Ciobanu, Cristina Ich, Laura Giurcanu, Gina Pistol, Gabriel Jugaru, Howard Dell.

Regia este semnată de Cristina Jacob, realizatoarea popularelor comedii Selfie și Selfie 69.

Joi, 21 februarie 2019, vom avea parte de o experiență unică. Pe marele ecran va fi transmis, în direct, spectacolul Lacul Lebedelor, realizat la Opera Bastille din Paris.

Muzică de Pyotr Ilyich Tchaikovsky. Libret de Vladimir Begichev, Vassili Geltser. Coregrafie de Rudolf Nureyev. După Marius Petipa, Lev Ivanov

Lacul lebedelor este un balet de Piotr Ilici Ceaikovski ( Pyotr Ilyich Tchaikovsky). Premiera a avut loc la Balșoi Teatr (Teatrul Mare) din Moscova pe 4 martie 1877, avândul ca dirijor pe Semen Riabov și în coregrafia lui Julius Reisinger.

Familie de-a gata/Instant family prezintă emoţionanta şi amuzanta aventură a părinţilor, o peliculă despre comunicarea între generaţii şi covârşitoarea importanţă a exemplului.

Când Pete (Mark Wahlberg) și Ellie (Rose Byrne) decid că e timpul să-și facă o familie, ajung fără să vrea în lumea adopțiilor. Iar atunci când ajung să cunoască un trio de frați, care include și o adolescentă năbădăioasă, își dau seama că sunt pe cale să scape frâiele din mână. Viața lor va fi un șir neîntrerupt de eforturi hilare de a învăța pe repede înainte ce înseamnă să fie părinți, în speranța că vor reuși să devină o familie, fie ea și de-a gata…

Comedia e inspirată de experiența personală a scenaristului/regizor/producător Sean Anders, și îi are ca protagoniști pe Mark Wahlberg și Rose Byrne, alături de care îi regăsim pe Octavia Spencer, Tig Notaro și Margo Martindale, Julie Hagerty și Michael O’Keefe.

Această comedie despre cea mai neverosimilă familie pe cale de a se forma, ori de a se distruge definitiv, atinge teme sensibile, dar redate cu umor și emoții autentice. Pentru că, în definitiv, familie înseamnă o legătură de suflet pe viață.

La doar 13 ani, cântăreața-vlogger Iuliana Beregoi își încântă fanii cu cea mai recentă producție cinematografică: LARA – Aribelle și mâna destinului. În rolurile secundare îi putem regasi pe Mihai Ungureanu, Vlad Baba, Erika Moldovan, Lora sau Alina Eremia.

Aribelle (Ari) este o adolescentă amnezică rătăcită într-o metropolă plină de pericole, Lost City, iar singurele lucruri pe care le are sunt hainele și un medalion în formă de inimă. Medalionul Larei este un laitmotiv, aceasta fiind foarte atașată de el fiindcă simte că e singura ei legătură cu trecutul.
Ea se întâlnește cu Hugo, un puști orfan foarte descurcăreț și care va deveni cel mai bun prieten al ei. Într-o situație destul de amuzantă Ari împrumută numele de Lara din cauză că nu-și poate aminti numele ei real.

Acțiunea se petrece în două orașe: Capital City și Lost City, înainte de accident și după accidentul în care Lara își pierde memoria și ajunge în Lost City. Lara și Hugo trec prin tot felul de peripeții și ajung la orfelinatul orașului. Fausta, directoarea orfelinatului este cu adevărat malefică și are planuri cu Lara și Hugo.

Inspectorul Vlad Munteanu se implică în cazul Larei și face tot posibilul să o ajute. La fel și Sarah, o polițistă care e pe urmele ei încercând să o salveze atunci când e răpită. Lara nu știe însă că Linda, cel mai bun asasin al unei agenții, este pe urmele ei, având ordin să recupereze microcipul din medalion și să o anihileze.  În momentul în care se vor întâlni vor descoperi ceva uimitor!

Sâmbătă vom avea parte de cea mai tare vacanţă din lume! Micuţul dragon Coconut abia aşteaptă să plece în tabără cu cei mai buni prieteni, Oscar şi Matilda. Vino și tu la filmul pentru familie, Coconut, micul dragon – Aventuri în junglă.

Dragonii de Foc şi Dragonii Gourmet îşi vor petrece vacanţa de vară împreună pentru prima dată, ocazie de a încuraja prietenia dintre cele două triburi. Coconut, un tânăr Dragon de Foc, şi Oscar, prietenul lui, Dragon Gourmet, sunt foarte trişti că prietena lor cea mai bună, Matilda, un porcuşor spinos, nu este pe lista celor care merg în excursie pentru că nu este dragon. Dar Coconut reuşeşte s-o strecoare la bordul vaporului care-i duce în tabără. Bunicul Georgie îl face pe Coconut tot mai curios şi dornic să ajungă la destinaţie, povestindu-i despre misterioşii Dragoni de Apă pe care i-a cunoscut când a mers el în tabără. Coconut este sigur că va avea parte de cea mai grozavă excursie din viaţa lui!

Excursia se transformă într-o tabără de vară grozavă, iar Magnus declară că vor rămâne acolo câteva săptămâni, spre încântarea lui Coconut şi a tuturor prietenilor săi vechi şi noi!

PROGRAM

18 februarie 2019

 • Ora 15.00 – “Balerina” – Girl – (regia Lukas Dhont) – Nerecomandat sub 15 ani
 • Ora 18.00 – “Oh, Ramona!” – (regia Cristina Iacob) – AP 12
 • Ora 20.00 – “Balerina” – Girl – (regia Lukas Dhont) – Nerecomandat sub 15 ani

20 februarie 2019

 • Ora 20.00 – “Balerina” – Girl – (regia Lukas Dhont) – Nerecomandat sub 15 ani

21 februarie 2019

 • Ora 15.00 – “Oh, Ramona!” – (regia Cristina Iacob) – AP 12
 • Ora 17.00 – “Balerina” – Girl – (regia Lukas Dhont) – Nerecomandat sub 15 ani
 • Ora 20.15 – “Lacul lebedelor” – spectacol de balet transmis în direct de la Opera Bastille, Paris, regia Rudolf Nureyen

22 februarie 2019

 • Ora 18.00 – “LARA – Aribelle și mâna destinului” –PREMIERĂ– AG
 • Ora 20.00 – “Familie de-a gata” – Instant family – (regia Sean Anders) – PREMIERĂ – AP 12

23 februarie 2019

 • Ora 14.00 – “Coconut, micul dragon – Aventuri în junglă” – PREMIERĂ – (regia Anthony Power) – AG

24 februarie 2019

 • Ora 14.00 – “LARA – Aribelle și mâna destinului” – AG

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: