Program Cinema Ateneu: 16-22 aprilie 2018

Săptămâna viitoare la Cinema Ateneu vor rula filme pentru toate vârstele și toate gusturile. Un film horror, o comedie, un film documentar, dar și o animație pentru copii.

În premieră rulează „Interzis la… sex” – „Blockers”, o comedie despre trei fete care plănuiesc să își piardă virginitatea în seara balului. Părinții lor, Lisa, Mitchell și Hunter, care se cunosc de mai bine de zece ani, găsesc pe laptop-ul fetelor o conversație codificată cu ajutorul emoticoanelor și își dau seama de ce pun fetele la cale.

Ei hotărăsc să facă tot posibilul să le împiedice și pornesc într-o misiune ultra secretă pentru a le opri pe adolescente, însă, în cele din urmă, reușesc să se facă de râs în fața tuturor. Protagoniștii comediei Interzis la… sex sunt Leslie Mann, cunoscut pentru „The Other Woman” și „This Is 40”, Ike Barinholtz și John Cena (Trainwreck, Sisters), iar regia îi aparține lui Kay Cannon (scenariul pentru seria „Pitch Perfect”).

Un film despre liniște și zgomot, despre teamă și puteri supranaturale. „Fără zgomot” – „ A quiet place” prezintă povestea unui cuplu care vorbește în limbajul semnelor şi îşi desfăşoară activităţile casnice fără să scoată nici cel mai mic zgomot.

Acțiunea se petrece într-un viitor post-apocaliptic, în care niște monștri orbi au pus stăpânire pe Pământ. Cei care au reușit să supraviețuiască sunt nevoiți să trăiască fără să scoată niciun sunet, altfel, vor fi găsiți și uciși. Filmul horror are în centrul atenției o familie cu doi copii.

Ei trăiesc o existență izolată, în liniște deplină, de teama că o amenințare nevăzută care atacă la cel mai mic sunet, îi va nimici.

În weekend facem cunoștință cu gâscoiul Peng din animația „Rață, rață și gâscan” – „Duck Duck Goose”. Peng este un gâscoi independent și aventuros, care ar face mai degrabă orice, decât să se pregătească pentru viitoarea migrare. El crede că este mai bun decât oricine altcineva și își petrece timpul încercând cascadorii nebunești, la viteze și mai nebunești.

Dar, după ce a salvat doi pui de rață rătăciți, pe nume Chi și Chao, din ghearele lui Banzou, o pisică excentrică și periculoasă, cei doi îl percep pe Peng ca pe un părinte. În pragul iernii, Peng este de acord să aibă grijă de cei doi pui, din frica că leziunea lui ar putea fi descoperită de Banzou și de alți prădători.

În această întâlnire neașteptată, Peng va începe o călătorie frumoasă și periculoasă, iar pe parcurs va înțelege puterea iubirii necondiționate, sub forma a doi pui de rață orfani, care, de asemenea cresc, percepându-l ca fiind cel mai bun tată pe care l-ar putea avea vreodată.

La final de săptămână ne relaxăm la „România neîmblânzită”, un film impresionant despre natura României, care reușește să ne facă mândri că suntem români.

Romania neîmblanzită este un proiect educațional, distractiv, un agregator social, un subiect de conversație și chiar un element important de branding de țară. Este vorba despre un spectacol de film cu imagini si abordare de tip National Geographic/Discovery, care te ține fascinat pe scaun pâna la final. De la Munte, la Mare, la Deltă, documentarul trece în revistă vegetația și mai ales fauna României, prezentând speciile cele mai spectaculoase precum Caprele de munte, Lynx-ul, Zimbrul și Vulturul.

Cel care narează acest spectacol veritabil al naturii este unul dintre cei mai apreciați actori pe care îi are România: Victor Rebengiuc.

În inima Europei există o viață naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăți. Munții infiniți, pădurile străvechi, apele nesfârșite, toate acestea găzduiesc creaturi de referință pentru bătrânul continent. Sunt ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supraviețuire.

PROGRAM

16 aprilie 2018

 • Ora 19.00 – „Interzis la… sex” – Blockers – PREMIERĂ – (regia Kay Cannon) –
  Nerecomandat sub 15 ani
 • Ora 21.00 – „Fără zgomot” – A quiet place – (regia John Krasinski) –
  Nerecomandat sub 15 ani

18 aprilie 2018

 • Ora 22.00 – „Interzis la… sex” – Blockers – (regia Kay Cannon) –
  Nerecomandat sub 15 ani

20 aprilie 2018

 • Ora 19.00 – „Fără zgomot” – A quiet place – (regia John Krasinski) –
  Nerecomandat sub 15 ani
 • Ora 21.00 – „Interzis la… sex” – Blockers – (regia Kay Cannon) –
  Nerecomandat sub 15 ani

21 aprilie 2018

 • Ora 12.00 – „Rață, rață și gâscan” – Duck Duck Goose – PREMIERĂ – (regia Christopher Jenkins) – AG

22 aprilie 2018

 • Ora 12.00 – „Rață, rață și gâscan” – Duck Duck Goose – (regia Christopher Jenkins) – AG
 • Ora 15.00 – „România neîmblânzită” – (regia Tom Barton-Humphreys) – AG

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: