Program Cinema Ateneu: 10-16 septembrie 2018

După o săptămână cu o premieră de gală a filmului Un prinț și jumătate, septembrie continuă să ne surprindă cu pelicule pentru toate gusturile.

Un prinț și jumătate urmărește povestea a trei prieteni ajunși la vârsta adultă care nu reușesc, din diverse motive, să aibă o familie. Ca o soluție împotriva singurătății, Iris, Marius și Istvan aleg, pentru moment, să locuiască împreună într-un apartament închiriat în București. Când Iris se îndrăgostește de un scriitor maghiar din Transilvania, „familia fericită” este în pericol de a se destrăma.

Protagoniștii filmului Un prinț și jumătate sunt actorii: Iris Spiridon, Marius Manole, István Téglás, László Mátray, Emilian Oprea, George Gâdei, Răzvan Krem Alexe. Alături de ei, apar în roluri episodice: regizorul de teatru Radu Afrim și coregraful Răzvan Mazilu.

Scenariul filmului Un prinț și jumătate este scris de Ana Lungu împreună cu Iris Spiridon, imaginea este semnată de Luchian Ciobanu, iar montajul este realizat de Dana Bunescu.

Luni și miercuri ne amuzăm la comedia Trei surori adorabile, unde vom vedea cum reușesc să se înțeleagă (sau nu) trei fete care trebuie să împartă moștenirea de la tatăl lor.

Lauren, o tânără seducătoare de 29 de ani, încearcă să pătrundă în lumea modei pariziene și nu ratează nicio serată organizată în oraș. Olivia are 28 de ani, e psihorigidă și are două obsesii: să salveze afacerea cu dulciuri a părinților și să-și găsească bărbatul ideal. La 26 de ani, Salma, entuziastă profesoară de istorie, încă locuiește cu mama ei, la perferie.

Drumurile lor par a fi cum nu se poate mai diferite, dar într-o zi ele se întâlnesc. Tatăl pe care nu l-au cunoscut niciodată le lasă moștenire un minunat apartament în Paris. Pentru cele trei surori, conviețuirea va fi ca o bombă cu ceas…

Premiera de la sfârșitul săptămânii, O creatură delicată, film nominalizat la Festivalul de Film de la Cannes 2017, ne va introduce într-o tensiune din care nu vrei să evadezi.

Filmul se desfăşoară în Rusia, dar o „Rusie eternă, sovietică, Imperiul Rus. O țară în care oamenii sunt mereu abuzaţi”, a declarat regizorul la conferința de presă canneză; se inspiră liber din romanul de început al lui Dostoievski – „Smerita”.

Într-o zi, unei femei (Vasilina Makovtseva, actriţă descoperită de regizor într-un teatru din zona Uralilor) i se returnează pachetul trimis ceva timp în urmă soțului ei la închisoare. Îngrijorată și înnebunită de durere, ea decide să meargă la închisoare într-o zonă îndepărtată a Rusiei ca să obțină informații. Astfel începe povestea unei călătorii pline de umilință și violență, povestea unei lupte absurde împotriva unei fortărețe impenetrabile.

Ceea ce m-a împins spre proiectul acestui film este această întindere, acest loc, acest spațiu, oamenii ei, gândirea lor, stilul lor de viață și modul lor de a acționa”, spune regizorul filmului.

Pentru cei mici, este pregătit filmul perfect: Luis și mini-extratereștrii, o animație despre o aventură nebunească, în care Luis și micii lui prieteni extratereștri încearcă să ajungă la imensa navă-mamă, care să-i ducă pe vizitatorii din spațiu înapoi acasă.

Orfan de mamă și crescut de tatăl lui, Armin, specialist în OZN-uri, Luis este un băiețel de 12 ani care nu a avut o viață nici ușoară, și, clar, nici normală.

Pentru că nimeni nu îl crede pe Armin, nici măcar Luis, e o imensă surpriză când, într-o zi, trei extratereștri mititei și foarte ciudați (Mog, Nag și Wabo) se prăbușesc cu nava chiar în fața lui Luis. Entuziasmat la culme, Luis vrea să-i arate tatălui său vizitatorii, dar descoperă că acesta vrea să-i criogeneze. Ca și cum asta nu era de ajuns, directorul școlii e convins că Luis nu beneficiază din partea tatălui său de atenția și educația de care ar avea nevoie, așa că decide să-l trimită la un internat.

Așa începe o aventură nebunească, în care Luis și micii lui prieteni extratereștri încearcă să ajungă la imensa navă-mamă, care să-i ducă pe vizitatorii din spațiu înapoi acasă. Și poate că Luis ar trebui să plece cu ei, ca să scape de tot ce are pe cap aici, în lumea noastră.

PROGRAM

10 septembrie 2018

  • Ora 19.00 – „Un prinț și jumătate”- (regia Ana Lungu) – AP 12
  • Ora 21.00 – „Trei surori adorabile” – Demi soeurs – (regia Saphia Azzeddine, François-Régis Jeanne) – AG

12 septembrie 2018

  • Ora 19.00 – „Trei surori adorabile” – Demi soeurs – (regia Saphia Azzeddine, François-Régis Jeanne) – AG
  • Ora 21.00 – „Un prinț și jumătate”- (regia Ana Lungu) – AP 12

14 septembrie 2018

  • Ora 19.00 – „Un prinț și jumătate”- (regia Ana Lungu) – AP 12
  • Ora 21.00 – „O creatură delicată”- A gentle creature – PREMIERĂ – (regia Sergei Loznitsa) – AP 12

15 septembrie 2018

  • Ora 13.00 – „Luis și mini-extratereștrii” – Luis & the Aliens – 3D – PREMIERĂ – (regia Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein,Sean McCormack) – AG

16 septembrie 2018

  • Ora 13.00 – „Luis și mini-extratereștrii” – Luis & the Aliens – 3D – (regia Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein,Sean McCormack) – AG

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: