Profesorul Ion Agrigoroaiei conferentiaza la Chisinau

Institutul Cultural Roman „Mihai Eminescu” la Chisinău în colaborare cu Antena din Chisinău a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF) si Universitatea de Stat din Republica Moldova organizează, în cadrul Programului de Studii Avansate „Alexandru S. Sturdza”, două conferinte publice sustinute de profesorul universitar Ion Agrigoroaiei de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si dr. Ion Constantin de la Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului, Bucuresti.

Ion-Agrigoroaiei

Foto: Radio Iasi

Titlul prelegerii prezentate de profesorul Agrigoroaiei este: „Franta si Romania în anii Primului Război Mondial”, iar istoricul Ion Constantin va conferentia pe tema: „Preocupări ale unor intelectuali romani din tări francofone (Franta, Belgia, Spania, Canada) pentru a mentine treaz interesul fată de problema Basarabiei în perioada 1945-1989”.

Conferintele vor fi moderate de conf. univ. Virgiliu Paslariuc de la Catedra de Istorie si Filosofie a Universitătii de Stat din Moldova si vor avea loc pe data de 24 ianuarie 2013, ora 09.00 la Universitatea de Stat din Moldova, bloc principal, etaj 5, sala 511.

INFO

www.icr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: