Principele Nicolae, in Iasi pentru campania de donatii de carte “Cartile copilariei in fiecare casa”

Curtea Veche Publishing si Clubul Rotary “Curtea Domnească” readuc în Iasi campania de donatii “Cărtile copilăriei în fiecare casă”, parte a programului national de lectură sustinut de membrii Familiei Regale a României. În perioada 2-4 aprilie 2014, echipa editurii Curtea Veche se află în judetul Iasi pentru a oferi cărti către 2000 de copii din 10 sate, iar ASR Principele Nicolae al României, coordonator al programului de donatii, va lua parte la vizitele în sate ce vor avea loc în prima parte a zilei de vineri, 4 aprilie.

Cu sprijinul financiar si organizatoric al Cluburilor Rotary Iasi, Curtea Veche Publishing continuă campania de donatii ce îsi propune să aducă lectura aproape de copiii din zonele rurale ale tării, care de multe ori nu  au acces la carte. Pe 2 si 3 aprilie, sunt vizitate scolile din satele Grozesti, Cozmesti, Mosna, Domnita, Tibana, Glodenii Gândului, iar vineri, 4 aprilie, echipa proiectului, condusă de ASR Principele Nicolae, ajunge în satele Săveni (începând cu ora 9.00), Focuri (ora 10.20), Fântânele (ora 11.30), Coarnele Caprei (ora 13.00).

Vizitele la aceste scoli cuprind un moment de lectură, oferirea de cărti către fiecare copil în parte si pregătirea unor cluburi de lectură “Cărtile copilăriei“, prin care imboldul de a citi să fie dus mai departe printr-o serie de întâlniri atractive. Pentru cluburile de lectură, editura Curtea Veche pune la dispozitie gratuit resursele necesare, bazate pe o metodologie originală dezvoltată de pedagogi teatrali, si va oferi asistentă prin platforma online a campaniei, www.curteaveche.ro/cartilecopilariei.

Comuna Sipote, jud. Iasi - Cartile copilariei

În scopul de a strânge fonduri pentru acest proiect, Cluburile Rotary din Iasi organizează un concert caritabil sustinut de Ducu Bertzi si Orchestra Momentum, sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 18:00, în sala Aula Magna a Universitătii de Stiinte Agricole si Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi.

Campania “Cărtile copilăriei în fiecare casă” a debutat la sfârsitul lunii februarie 2014 printr-un proiect-pilot în judetul Iaşi, în care peste 1300 de copii din sapte sate au primit, cu sprijinul financiar din partea ING Bank, volumele colecţiei “Cărţile copilăriei”. Cele sapte sate, în care ulterior s-au înfiintat si cluburi de lectură, sunt  Plugari, Șipote, Trifesti, Probota, Comarna, Schitu Duca si Prisăcani.

Programul de donatii si cluburile de lectură vor fi extinse la nivel national, următoarele vizite fiind programate pentru centre comunitare si de plasament din Bucuresti.

La simularea testărilor nationale, derulată la finalul anului trecut, doar 36,21 % dintre elevii ieseni ai claselor a VIII-a au promovat. În judetul Iasi există peste 9.000 de persoane care nu stiu să citească, majoritatea în mediul rural, în timp ce regiunea Moldova este de ani buni printre zonele cele mai putin dezvoltate economic ale Europei.

INFO

www.curteaveche.ro/cartilecopilariei/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: