Primul Master of Food din România organizat de Slow Food Iași

master of honey

Slow Food Iași deschide o serie de ateliere gastronomice educative pentru adulți după modelul Master of Food al Slow Food International. Sunt primele ateliere de acest gen din România și vor începe pe 26 martie cu Master of Honey, pe tema apiculturii. Atelierul este adresat adulților și are loc la CUIB, de la ora 15:00.

Master of Food este un model de cursuri gastronomice inițiat de Slow Food International în care participanții iau contact cu principiile alimentației Slow Food (curat, bun, echitabil). Sunt cursuri interactive în care, prin diferite activități, prezentări și vizite la producători locali se învață despre produse și hrană locală, despre efortul de a le obține, despre o alimentație echilibrată, sănătoasă și sustenabilă.

Master of Honey va fi ținut de Radu Plăvănescu de la Prisaca Bârnova și de Adina Pintilii, nutriționist.

Slow Food este o mişcare internaţională iniţiată în 1986, care luptă pentru păstrarea bucătăriei tradiţionale şi regionale, încurajând cultivarea caracteristică ecosistemului local. Mişcarea ocroteşte principiile comerţului echitabil, încurajează fermierii şi micii producători, dar are ca scop şi educarea cetaţenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.

INSCRIERE

Sunt 20 de locuri disponibile și participarea costă 15 lei.

În Iași, Slow Food Convivium s-a format la începutul lui 2013, la inițiativa Asociației Mai Bine. Aceasta este o filială locală, oficială și recunoscută de Organizația Slow Food International.

INFO

CUIB – Centrul Urban de Initiative Bune

Adresa: Str. Gavriil Musicescu nr. 14

Web: www.incuib.ro

FB: www.facebook.com/laCUIB

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: