Primul film al lui Silviu Purcarete are premiera la Iasi

Primul film al regizorului de teatru Silviu Purcarete va fi lansat si la Iasi, simultan cu alte mari orase din tara. Evenimentul are loc vineri, 20 aprilie, la ora 12.00, la cinematograful „Victoria”.

Silviu Purcarete

Silviu Purcarete isi lanseaza la Iasi primul film din cariera

Filmul „Undeva la Palilula” este considerat evenimentul cinematografic al primaverii. Combinatia dintre drama si comedie, care il caracterizeaza pe regizor, este sustinuta de distributia din care fac parte: George Mihaita, Serban Vasilescu, Horatiu Malaele, Dimeny Aron, Marius Manole, Ioana Craciunescu, Adriana Schiopu si Constantin Chiriac.

A umbla, cu sau fara treaba, pe jos sau cu bicicleta, printre himerele lui Purcarete este un privilegiu rivnit de multa lume. Acest creator de vise va ramine in eternitate cu imaginile lui, cum ar spune Dali, fantastice, paranoico-somnambulesti. Daca nu va ramine, cu atit mai rau pentru eternitate“, a spus Horatiu Malaele.

Pelicula poate fi vazuta in saptamina 20-26 aprilie. Filmul spune povestea lui Serafim, proaspat absolvent al scolii de Medicina, care primeste repartitie pe termen scurt la spitalul din Palilula, un orasel fantoma, pierdut in mijlocul cimpiei valahe. Un sanatoriu, spital improbabil, clinica ginecologica intr-un loc unde nu se naste nici un copil. Palilula e un loc unde derizoriul coexista cu lucruri fermecatoare, iar populatia din oras e izolata pentru eternitate in betie, petreceri si orgii.

Silviu Purcarete a obtinut „Premiul criticii si Premiul pentru excelenta artistica” al Fundatiei Hamada in cadrul Festivalului International de la Edinburgh, in 1991. De asemenea, a fost rasplatit cu „Premiul special al juriului” la Festivalul International Shakespeare, Gdansk, in 2006. In anul 1986, regizorul a pus in scena un spectacol cu piesa „Campiello” de Goldoni, cu care a cistigat „Premiul National pentru Teatru”. Silviu Purcarete a fost numit in 1992 director artistic al Teatrului „Bulandra” din Bucuresti.

Pelicula ”Undeva in Palilula” poate fi vazuta in saptamina 20-26 aprilie. Iubitorii de film ieseni au posibilitatea sa vizioneze si filmul „Habemus Papam” la cinematograful „Republica”, la orele 15, 17.15 si 19.30.

Autor: Alexandra COROLEA, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: