Primul accelerator de start-up-uri pentru liceenii din România ajunge la Iași

iXperiment este primul accelerator de start-up-uri creat pentru elevii de liceu din România, o inițiativă care conectează sistemul educațional cu mediul privat de afaceri. Acesta este un laborator în cadrul căruia adolescenții vin cu cele mai creative idei prin care rezolvă problemele societății și creează contextul ideal pentru inovație.

Pentru a da viață acestor idei, iXperiment-erii obțin acces la resursele umane, informaționale și materiale din cadrul sistemului privat, făcând parte dintr-o comunitate de antreprenori de top și experți de la nivel național.

Echipa iXperiment este bucuroasă să anunțe că în perioada februarie – mai 2020 va avea loc prima ediție a acceleratorului de start-up-uri iXperiment Iași, organizat la Code932. 30 de liceeni din județul Iași vor fi acceptati în cadrul programului, iar aceștia vor parcurge 4 etape ale lansării propriilor afaceri:

Ideate (28 – 29 februarie 2020) – Introducere în lumea antreprenoriatului (strategii de gândire sustenabilă, învățare experiențială despre start-up-uri), identificarea și înțelegerea unei probleme pe piață, construirea și dezvoltarea echipei;
Innovate (20-21 martie) – Segmentarea pieței, empatizare cu userii potențiali, inovație și crearea unor prototipuri;
Initiate (24-25 aprilie) – Testarea prototipurilor pe piață, instrumente financiare pentru start-up-uri;
Iterate (8 mai) – Marketing, prezentări în fața investitorilor, identificarea finanțărilor.

La sfârșitul programului va fi organizată o competiție finală, în cadrul căreia investitori și oameni de afaceri din regiune vor selecta și premia cele mai promițătoare afaceri care au înregistrat cel mai mult progres de la începutul programului.

Liceenii sunt încurajați să aplice în cadrul programului cu ideile lor de afaceri, dar pot aplica și pentru a dezvolta o idee de afaceri din cadrul unei echipe. Fiecare echipă va lucra cu câte un mentor propriu (antreprenor de top de la nivel național), iar în cadrul fiecarei sesiuni, tinerii vor primi sugestii și îndrumare din partea unor speakeri/antreprenori din județul Iași, cum ar fi: Stefan Mandachi – Spartan & Hercule, Andrei Danila – Code932, Alexandru Holicov – Adservio, Dora Morhan – Pleiada Boutique Hotel, Nicoleta Hritcu – Cuptorul Moldovencei, Florin Cardasim – Codecamp, Tbnr, NDR si mulți alții.

Programul a avut un impact deosebit până în momentul de față, cei peste 400 de participanți din Cluj, Oradea și București au lucrat cu antreprenori de top de la nivel național și internațional, printre care se numără: Anda Gansca – Knotch, Dragoș Petrescu – City Grill; George Deriso – MBA Professor Leeds Business School Colorado; Dan Pitic – Perpetuum; Radu Georgescu – GECAD Ventures; Camelia Sucu – Class Living; Iulian Padurariu – Pony Car Sharing; Dana Bates – Fundația Noi Orizonturi.

Sponsorul principal al programului iXperiment Iași este Banca Transilvania, iar partenerii programului sunt Code932, Crilia, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor si Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași.

INSCRIERE

Tinerii interesați să participe la acest program sunt invitați să aplice până în data de 20 februarie, la următorul link: /bit.ly/ixperimentIasi.

INFO

http://ixperiment.ro/

facebook.com/events/ixperiment

Instagram (@ixerimentiasi)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: