Primele spectacole din 2019 la Teatrul Luceafărul

Primele reprezentații din 2019 la Teatrul Luceafărul sunt programate duminica, 6 ianuarie. De la ora 10, la sala mică, artiștii ieșeni propun publicului spectacolul cu marionete Fata babei și fata moșneagului, un spectacol imaginat de regizorul Constantin Brehnescu, scenografia Viorica Perju, muzica Radu Ștefan, cu Doina Iarcuczewicz, Carmen Mihalache, Aurelian Diaconu, Gabriela Andrei, Cristian Gheorghiu.

Spectacolul face parte integrantă din proiectul Integrala Creangă, prin care Teatrul ieșean pentru copii și tineret urmărește să mențină pe afiș cât mai multe dintre titlurile marelui povestitor, ca un tribut cultural față de contribuția sa la literatura română.

De la ora 11.30, la sala mare, spectatorii sunt așteptați la D’ale lui Păcală după Petre Dulfu și Ioan Slavici, o punere în scenă care urmărește aventurile pline de haz ale cunoscutului personaj. Rolul titular este interpretat de Paul Sobolevschi, iar alături de el evoluează Raluca Pintilie, Doina Iarcuczewicz, Liviu Smîntînică, Ionela Arvinte, Gabriel Lazăr, Cătălin Cucu, Iulia Deloiu Trif, Loredana Luca. Regia spectacolului este semnată de Constantin Brehnescu, scenografia, de Viorica Perju, iar muzica, de Radu Ștefan.

Muzica ambelor spectacole cu care Teatrul Luceafărul deschide seria întâlnirilor cu publicul în noul an este creația cantautorului Radu Ștefan, care s-a stins din viață în ultima zi a lui 2018. Cunoscut mai ales pentru melodiile sale folk, Radu Ștefan a fost parte a echipei Teatrului Luceafărul, realizând partea sonoră pentru mai multe dintre producțiile instituției. Memoria artistului va rămâne vie prin creațiile sale muzicale.

BILETE

Biletele pentru spectacolele de duminică, 6 ianuarie, pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau de pe portalul www.bilet.ro. Prețul unui bilet este 12 lei. Din aceleași locuri pot fi cumpărate bilete la toate spectacolele programate în luna ianuarie.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

PE ACEEASI TEMA:

De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului purtam albastru

”Petrecerea păpușilor chineze”,  Sky Bird Puppet Group Hong Kong / FITPTI 2018

Aia e! Stand up show cu Teo

Teatru de papusi: „Cenusareasa” teatrul luceafarul

Teatru de păpuși: „Cenușăreasa” la Teatrul Luceafărul

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

„Efectul Genovese” de Alina Nelega la TVR

VINO SÂMBĂTĂ LA IULIUS MALL IAȘI SĂ SĂRBĂTOREȘTI INAUGURAREA TUCANO COFFEE: CONCERT AFRICAN ORCHESTRA, PREMII ȘI DEMONSTRAȚII BARISTA

”În pași de poezie” la CCS Iasi

Live de la Opera Bastille – ”Lacul Lebedelor”

Scrie un comentariu: