Primele spectacole din 2019 la Teatrul Luceafărul

Primele reprezentații din 2019 la Teatrul Luceafărul sunt programate duminica, 6 ianuarie. De la ora 10, la sala mică, artiștii ieșeni propun publicului spectacolul cu marionete Fata babei și fata moșneagului, un spectacol imaginat de regizorul Constantin Brehnescu, scenografia Viorica Perju, muzica Radu Ștefan, cu Doina Iarcuczewicz, Carmen Mihalache, Aurelian Diaconu, Gabriela Andrei, Cristian Gheorghiu.

Spectacolul face parte integrantă din proiectul Integrala Creangă, prin care Teatrul ieșean pentru copii și tineret urmărește să mențină pe afiș cât mai multe dintre titlurile marelui povestitor, ca un tribut cultural față de contribuția sa la literatura română.

De la ora 11.30, la sala mare, spectatorii sunt așteptați la D’ale lui Păcală după Petre Dulfu și Ioan Slavici, o punere în scenă care urmărește aventurile pline de haz ale cunoscutului personaj. Rolul titular este interpretat de Paul Sobolevschi, iar alături de el evoluează Raluca Pintilie, Doina Iarcuczewicz, Liviu Smîntînică, Ionela Arvinte, Gabriel Lazăr, Cătălin Cucu, Iulia Deloiu Trif, Loredana Luca. Regia spectacolului este semnată de Constantin Brehnescu, scenografia, de Viorica Perju, iar muzica, de Radu Ștefan.

Muzica ambelor spectacole cu care Teatrul Luceafărul deschide seria întâlnirilor cu publicul în noul an este creația cantautorului Radu Ștefan, care s-a stins din viață în ultima zi a lui 2018. Cunoscut mai ales pentru melodiile sale folk, Radu Ștefan a fost parte a echipei Teatrului Luceafărul, realizând partea sonoră pentru mai multe dintre producțiile instituției. Memoria artistului va rămâne vie prin creațiile sale muzicale.

BILETE

Biletele pentru spectacolele de duminică, 6 ianuarie, pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau de pe portalul www.bilet.ro. Prețul unui bilet este 12 lei. Din aceleași locuri pot fi cumpărate bilete la toate spectacolele programate în luna ianuarie.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

PE ACEEASI TEMA:

Aia e! Stand up show cu Teo

Încep înscrierile pentru cea de-a XIII-a ediție a Festivalului de teatru școlar “Hai la teatru!”

Spectacolul „Punguta cu doi bani” la Teatrul Luceafarul

Noi inscrieri la Clubul de Robotica

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Program Cinema Ateneu: 18-24 martie 2019

Lansarea romanului istoric „ZIA, REGINA COSTOBOCILOR”, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iaşi

Acțiune de plantare de „Luna Pădurii”

Seara de film german: ”Jack”

Scrie un comentariu: