Primele cursuri de condus bicicleta la Iasi!

Sambata, 9 aprilie 2011, incepand cu ora 10, Asociatia Mai Bine va invita la un curs de condus bicicleta si un atelier de mecanica de bicicleta, activitati organizate in premiera la Iasi, in cadrul proiectului Sapte coline pe doua roti.

Pe parcursul lunilor aprilie-iunie, Asociatia Mai Bine va organiza patru cursuri de condus bicicleta si patru ateliere de mecanica de bicicleta, in cadrul proiectului Sapte coline pe doua roti. Scopul acestor actiuni este sprijinirea persoanelor care doresc sa invete sa mearga cu bicicleta si promovarea acestui mijloc de transport sanatos si ecologic.

Cursul de condus bicicleta se va desfasura pe Esplanada Palatului Culturii din Iasi, intre orele 10 si 13, continuand cu atelierul de mecanica in intervalul orar 13-14. Participantii vor face un prim pas spre a invata cum sa conduca o bicicleta, dar si cateva aspecte legate de mecanica bicicletei, precum umflarea si centrarea rotilor, punerea lantului si verificarea franelor.

Accesul la aceste activitati este gratuit, iar participantii se pot inscrie prin completarea formularului de pe www.maibine.eu si trimiterea lui la adresa ionut.cozma@maibine.eu.  Numarul de locuri este limitat la 20. Limita de varsta pentru participanti este de minim 14 ani, minorii avand nevoie de acordul parintilor pentru participare. Organizatorii vor asigura bicicletele, logistica necesara pentru atelierul de mecanica si indrumatorii pentru cele doua activitati.

Proiectul Sapte coline pe doua roti este implementat de catre Asociatia Mai Bine in perioada februarie-iulie 2011, in parteneriat cu Asociatia TERIS, Asociatia “Hai pe munte!”, Asociatia “Bate saua sa priceapa iapa” si Asociatia Green Revolution. Proiectul este cofinantat de Fundatia pentru Parteneriat si Apemin Tusnad S.A. Activitatile sale vor consta in cursuri de condus bicicleta, ateliere de mecanica de bicicleta, implementarea de strategii care sa creasca vizibilitatea bicicliştilor in trafic, instalarea de rastele, realizarea şi distribuirea unei harti cicloturistice, realizarea de schimburi de experiente cu alte ONG-uri, initierea unor dezbateri privind dezvoltarea infrastructurii la nivel local si promovarea informatiilor legate de mersul pe bicicleta si siguranta in trafic, care sa vina in sprijinul cetatenilor.

Scopul proiectului Sapte coline pe doua roti este incurajarea deplasarii cu bicicletele si promovarea ecologiei urbane si a cicloturismului la nivelul orasului Iasi.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: