Primavara începe cu Olimpiada ONU!

Asociatia Tineretul ONU  – Filiala Iasi organizează în perioada 1-18 martie prima etapa a concursului Olimpiada ONU în judetele Suceava, Botosani, Iasi, Bacău si Vaslui. Cei care doresc sa participe trebuie să răspunda la următoarele întrebări: Ce reprezintă ONU? Care sunt directiile spre care se îndreaptă activitatea ONU la nivel mondial? Identificarea solutiilor la probleme sociale actuale (război civil, foamete, educatie, sărăcie, dreptul omului etc.). Proiectul se va desfăsura în două etape: judeteană si regională.

Etapa judeteană este compusă din două sectiuni:

  • DREPTURILE OMULUI – eseu liber pe o tematică la alegere din domeniul socio-uman; Clasele IX – X.
  • AMBASADOR ONU PENTRU O ZI – eseu de creatie, propunere de proiect în mediul social; Clasele XI – XII.

Etapa regională: În cadrul acestei etape, rugăm participantii să-si manifeste creativitatea în prezentarea lucrării, care va avea loc pe data de 11-12 aprilie în Municipiul Iasi.  Sponsorii nostri oferă câstigatorilor o excursie la Palatul Parlamentului din Bucuresti si gadget-uri (tabletă, telefon, etc) în valoare de 800 de euro.

PARTICIPARE

Asteptăm un e-mail pe adresa iasi@unyouth.ro până pe 18.03.2014 cu mentiunea la subiect „participant Olimpiada ONU” si specificarea datelor personale precum: nume, prenume, vârsta, clasa si liceul din care face parte, orasul si judetul în care locuieste. Pentru informatii suplimentare puteti puteti contacta una din următoarele persoane: Louana Popovici – popovici.louana@unyouth.ro, Stefan Fantu – stefan.fantu@unyouth.ro. Tel. 0751 764012

Asociatia Tineretul ONU din România (ex Asociatia BISMUN) este o organizatie neguvernamentală, înfiintată si condusă de către tineri, ale cărei scopuri sunt promovarea şi încurajarea valorilor si activitatilor ONU în rândul tinerilor români, al societătii românesti si al comunitătii internationale. În vederea realizării acestui obiectiv, Asociatia Tineretul ONU din România organizează simulări ale organizaţiilor internaţionale, conferinţe, seminare, workshop-uri, dezbateri, etc. Principalul proiect al Asociaţiei fiind organizarea anuală a Conferinţei Bucharest International Student Model United Nations (BISMUN), cea mai mare simulare de tip MUN din România.

INFO

www.iasi.unyouth.ro
facebook – olimpiada onu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: