“Primavara Dermatologica Ieseana” 2015, Editia a IV a, IASI

primavara-derma-2015

Cea de-a patra ediție a manifestării științifice naționale „Primăvara Dermatologică Ieșeană” cu participare internațională se va desfășura la Iași în perioada 28 – 31 mai.  Evenimentul va transforma și anul acesta “târgul ieșilor” în punctul zero al dezbaterilor medicale dermatologice aflate la interfața cu alte specialități, în cadrul unei succesiuni de cursuri, prelegeri și workshop – uri.

Cea de-a IV-a ediție „Primăvara Dermatologică Ieșeană” se va desfășura si anul acesta într-un cadru elegant, în inima vieții universitare ieșene – Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași. Organizator este Asociația Dermatologilor din Moldova reprezentată de conf. dr. Daciana Brănișteanu, președintele evenimentului, manifestarea aflându-se sub egida Colegiului Medicilor din România, a Universității de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași, a Colegiului Farmaciștilor din România și a Colegiilor Medicilor și Farmaciștilor din Iași.

Președiții de onoare ai acestei ediții sunt prof. dr. Niazi Khusrow, director al Departamentului de Intervenții Chirurgicale Vasculare Periferice (Universitatea Emory, Statele Unite ale Americii), și prof. dr. Martine Bagot, președintele Secției de Dermatologie a Spitalului „Saint – Louis” din Paris, Franța.
Pe parcursul celor 4 zile (28 – 31 mai) de cursuri, workshop-uri și prelegeri, „Primăvara Dermatologică Ieșeană” va reuni peste 1500 de participanți din toată țara. Acest fapt dovedește încă o dată că notorietatea manifestării s-a conturat cu un puternic caracter național și are o deosebită valoare științifică asumată încă de la prima ediție.

Pentru ediția din anul 2015 s-au pregătit peste 70 de teme de actualitate din sfera patologiei dermatologice de graniță. Acestea vor fi susținute cu entuziasm de 50 lectori de elită din țară și 4 din străinătate, conferind înalta ținută științifică, cât și originalitate în conținutul științific.

Datorită conceptului “Primăverii Dermatologice Ieșene” de a aborda dermatologia la interfața cu alte specialități, dar mai ales a celor care au contribuit activ la realizarea unui program atât de închegat și inovativ, medicii au beneficiat în urma participării la ediția anterioara de un număr de 30 credite EMC (Școala Dermatologică Ieșeană – 18 credite, Cursul de Dermato-Pediatrie – 6 credite, Curs Dermato-Estetică – 6 credite), farmaciștii au primit 24 credite EFC, iar asistenții 18 credite EMC.

Anul acesta manifestarea nu va fi mai prejos, astfel ca programul manifestării va fi la fel de amplu și atractiv, propunând celor interesați poibilitatea de a participa și de a-și însuși cele mai noi abordări ale dermatologiei la interfața cu alte specialități.

Programul va fi strcturat și creditat EMC pentru Școala Dermatologică Ieșeană, cât și pentru Cursul de Dermatoalergologie și pentru cel de Dermato-Cosmetică. Agenda manifestării medicale de anul acesta este una reprezentativă pentru un eveniment medical cu participare internațională :

 • 4 lectori internaționali
 • Peste 50 de lectori naționali
 • Curs pre și post conferință
 • Lansari de carte
 • Eveniment cultural-artistic
 • Momente caritabile
 • Gala de decernare a premiilor de excelență
 • Momente artistice, respectiv: Expoziția “Anatomia memoriei” a graficianului Dragoș Pătrașcu
  și  Expoziția de fotografie „Patologia Dermatologică în fotografia secolului al XIX-lea” – autor: dr. Richard Constantinescu
 • Concurs de postere dedicat medicilor rezidenți și studenților, cu premii pentru popularitate, cât și premii din partea Comisiei Științifice a evenimentului.

Elementele de noutate aduse de această manifestare rămân: interdisciplinaritatea și subiectele aflate la granița cu dermatologia.

Manifestarea se va remarca, în primul rând, prin caracterul interdisciplinar și gradul de actualitate al subiectelor prezentate, astfel că lectorii de seamă ai evenimentului vor avea și anul acesta o contributie enorma la succesul programului stiintific prin faptul ca au acceptat provocarea de a trata o temă aflata la granita cu dermatologia.

Continutul stiintific va evidentia multiplelele zone de intersectie si de colaborare dintre dermatologie, dermato-venerologie si alergologie-imunologie, boli infectioase, chirurgie estetica, farmacologie, farmacognozie-fitoterapie, fiziopatologie, flebologie, microbiologie, nutritie, oftalmologie, ortopedie-traumatologie, pediatrie, stomatologie, radioterapie.

În cadrul manifestării va avea loc lansarea celui de-al II-lea volum “Frontiere interdisciplinare in dermatologie ”, sub îndrumarea conf. dr. Daciana Brănișteanu. Cartea este structurată sub forma unui compendiu, un adevărat instrument pentru tinerii dermatologi și nu numai, și va cuprinde lucrări valoroase și de referință din punct de vedere theoretic si practic.

În perioada 28 – 31 mai aproape „toate drumurile vor duce la Iași” fiindcă peste 100 de reprezentanți ( medici rezidenți, specialiști și primari) din cele mai mari centre universitare din țară se vor afla la Iași pentru a participa activ la această manifestare. Centrele universitare din București, Cluj, Craiova, Oradea vor trimite reprezentanți pentru schimburi interdisciplinare de excepție!

Participarea în număr mare și interesul manifestat al studentilor la medicină și al medicilor rezidenți a fost apreciată de către lectori, fapt care ne face să privim cu mândrie și optimism către generația de viitori medici.  Programul științific va fi completat cu surprize artistice menite să le aducă invitaților la „Primăvara Dermatologică Ieșeană’ câteva clipe de relaxare și bucurie. La cocktailul organizat joi, 28 mai, punctul culminant va fi recitalul de excepție susținut de Paula Seling.

INFO

Primavara Dermatologica Ieseana

Tel.: 0745627244

E-mail: daciana.branisteanu@primaderma.ro

www.primaderma.ro

www.facebook.com/primavara.dermatologica

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: