Primavara de tango la Iasi

Iesenii pot urma o lectie gratuita de initiere in tango argentinian  pe  1 martie, de la ora 19.30. Aceasta va avea loc in Bloc Productie Radio Iasi, cu ocazia deschiderii Festivalului „Primavara de tango la Iasi”.

PRIMAVARA-DE-TANGO-LA-IASI

Primavara de tango la Iasi: 1-4 martie 2012

Profesorii vor fi Mario Ferrero si Marcela Trape, din Buenos Aires, invitati de scoala Tango Feliz-Iasi. Festivalul se va incheia duminica, 4 martie si consta in workshop-uri de tango, seri de dans si practica. Scoala de tango argentinian „Tango Feliz” a fost infiintata pe 3 octombrie 2009 din dorinta de a aduce la Iasi adevaratul spirit al acestui dans atit de popular. De la infiintare, la cursuri au participat oameni care au avut ocazia sa cunoasca tangoul argentinian dincolo de clisee si de ideile preconcepute.

Mario&Marcela au mai vizitat Romania (Bucurestiul si Brasovul) in februarie 2010 si au fost foarte apreciati in mod special pentru abordarea dansului pornind de la mecanica propiului corp, posibilitatile si limitarile lui… cu alte cuvinte, dansul pornind din interior si nu din exterior.

Marcela, pentru care anul acesta se implinesc 22 de ani de cand preda dansul in forme diferite (balet, dans contemporan, tango), este creatoarea metodei de organizare corporala ‘Body Awareness’. Metoda vine ca o incununare a tuturor cursurilor cu oameni faimosi ai dansului: Alfredo Gurquel (Ballet y Biomecánica), Mónica Fraccia (Danza Contemporánea), Cristina Barnils (Danza Moderna), Trisha Bauman, Mark Haim etc.

Mario este dansator, profesor si coregraf de tango argentinian. Are multi ani de experienta si a invatat tango alaturi de profesori ca: Gustavo Naveira, Carlos Borquez (Tango y Teatro), Adrián Veredice y Alejandra Hobert, Facundo y Kely, Chicho y Eugenia, Sergio Notario y Alejandra Arrue etc

Mario&Marcela danseaza impreuna din 2007, combinand ingenios muzicalitatea si tehnica de tango stapanite de Mario cu organizarea corporala propusa prin Body Awareness de Marcela.

Nu putem incheia aceasta prezentare fara a dezvalui cine a facut ca acest eveniment sa se poata concretiza la Iasi.

Doina Enache, fondatoarea scolii de tango “Studio Tango Nada Mas” – Brasov este bine cunoscuta in comunitatea de tango din Romania in special datorita Festivalului de Tango de la Brasov, ( TRANSILVANIA TANGO FEST), festival organizat de ea si care a avut pana acum patru editii. Prietenia care ne leaga de Doina a dus la o colaborare fructuoasa, colaborare care a facut posibila aceasta actiune frumoasa si inedita care se va concretiza la Iasi

Pasionata de tango, avand, pe langa o pregatire solida in acest dans( trei ani de lucru intensiv la New York, cu mari maestri de acolo), si un caracter puternic si onest, Doina este o dansatoare cu o tehnica desavarsita, cu o traire autentica a acestui dans magic si, in acelasi timp, o profesoara preocupata de predarea unui tango autentic si dansat cu suflet.

Pe langa aceasta, Doina este o foarte buna organizatoare de evenimente de anvergura. De patru ani, invingand multe obstacole si piedici , reuseste sa organizeze in fiecare vara, un festival (TRANSILVANIA TANGO FEST ) plin de suflet si de frumusete, festival la care oamenii se simt minunat. Un eveniment la care tangueros ieseni au participat si vor participa cu tot sufletul.

Colaborarea Doinei de acum doi ani cu Marcela si Mario a facut posibila revenirea lor in Romania in martie 2012, de data aceasta cu un proiect de anvergura nationala, el desfasurandu-se, dupa Iasi, in Timisoara, Brasov si Cluj.

INFO

Echipa Tango Feliz Iasi
Email: tangoiasi@yahoo.com
Tel: 0748224669 si 0721049565

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: