Primaria Iasi preia si reabiliteaza cinematografele

cinema-victoria-foto-esti-din-iasi-daca

Primarul interimar Mihai Chirica a anunţat preluarea cinematografelor de către Primărie şi reabilitarea acestora. Primăria a cerut în instanţă preluarea celor 5 cinematografe ieşene. Unul dintre acestea, cel din Copou, nici nu mai aparţinea RADEF.

Acţiunea a fost intentată de municipalitate în noiembrie 2015. Reprezen­tanţii primăriei au precizat că au fost soli­citate toate cinematografele:VictoriaCopouDaciaRepublica şi Tineretului.

Acţiunea primăriei vine în contextul în care fostul cinematograf Copou a fost vândut acum şase ani. Vânzarea obiectivului de Regia Autono­mă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a fost catalogată inclusiv de către autorităţile ieşene drept „suspectă“. Unele surse media centrale spun că tranzacţia este cercetată de către DNA, în contextul în care şi alte foste cinematografe din ţară ar fi fost vândute la preţuri subevaluate.

Clădirea fostului cinematograf Copou a fost vândută cu un milion de lei în decembrie 2010. În acelaşi timp, fostul cinematograf Tinere­tului a făcut obiectul unui litigiu între RADEF şi Parohia Banu. Probleme au fost şi la fostul cinematograf Dacia, care a fost închiriat de RADEF, beneficiarul fiind deputatul Da­niel Oajdea.

Pentru Victoria şi Republica, reprezen­tanţii primăriei spun că au în plan mutarea Filarmonicii şi, respectiv, înfiinţarea unui teatru de revistă.

Sursa: Ziarul de Iasi

PE ACEEASI TEMA:

”Octav” cu Marcel Iures, la Cinema Victoria

Proiecție de Gală „Ouăle lui Tarzan”, regia Alexandru Solomon @Cinema Victoria

Câștigătorul Ursului de Aur la Berlinale 2017 ruleaza la Iași

”Un pas in urma serafimilor” – proiectie de gala la Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DOC EST 2017 – 17 documentare, 10 invitaţi din 4 ţări în 5 zile

“Ochiul cere lumină” – expoziţie colectivă de fotografie

„Urme ale artiştilor italieni la Iaşi” – expoziţie colectivă de fotografie

”Romania de poveste” in Italia

Scrie un comentariu: