Prima seară SFR 4.0, alături de actriţa Nataşa Raab

Prima seară a festivalului a însemnat o stare de bine adusă de actriţa Nataşa Raab la Iaşi. Sala Ateneului Tătăraşi a fost peste puteri de aglomerată, filmul a prezentat interes pentru ieşeni chiar dacă a fost o zi de luni, ora 18.00.

În prima seară ne-am amintit de regretatul Sergiu Nicolaescu, invitatul special al ediţiei din 2012 a SFR la Iaşi, iar toţi cei prezenţi în sală au ţinut un moment de reculegere în memoria regizorului.

Filmul a fost vizionat, în mare parte, pentru prima dată de cei prezenţi la festival. Sute de oameni au vizionat Poziţia Copilului cu interes, drept dovadă, dialogul de la final cu actriţa Nataşa Raab. Atmosfera de după vizionare a fost una de discuţii relaxate, cu întrebări inteligente, precum a remarcat şi invitata noastră. Zeci de oameni au vizionat filmul stând în picioare, sala fiind neîncăpătoare.

Actriţa a susţinut un dialog cu cei rămaşi după vizionare, vorbind despre momente din timpul filmării, păreri, opinii sau întâmplări. Dialogul a fost sfătuitor, iar mesajul actriţei a susţinut iniţiativa noastră. Premiile oferite de POLIROM şi Cărtureşti au fost oferite celor mai isteţi cinefili.

Iata programul urmatoarelor zile:

Marţi, 28 mai 2013

18.00 – Minte-mă frumos

19.30 – Discuţii cu actriţa Diana Dumitrescu

Miercuri, 29 mai 2013

18.00 – Despre oameni şi melci

19.30 – Discuţii cu actorul Cătălin Cucu

Joi, 30 mai 2013

17.00 – Din dragoste cu cele mai bune intenţii

18.40 – Discuţii cu regizorul Adrian Sitaru

19.30 – Domestic

21.00 – Discuţii cu regizorul Adrian Sitaru

Vineri, 31 mai 2013

14.00 şi 18.00 – Dezbatere cu Irina Margareta Nistor, critic de film – Istoria cinefilă pe repede-nainte! (Ateneul Tătăraşi şi Cărtureşti Palas Mall)

”Mulţumim mult Nataşei Raab pentru frumoasa seară petrecută în atmosfera filmului românesc de succes. Mulţumim sponsorilor şi partenerilor, fără de care nu am fi realizat această ediţie a SFR la Iaşi. Dovada că mai este loc de proiecte culturale la Iaşi constă în prezenţa în număr atît de mare a spectatorilor la proiecţia filmului.”

INFO 

sfr4.blogspot.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: