Prima schita Dacia Dokker, viitorul utilitara de la Dacia

Lodgy, monovolumul lansat de Dacia in premiera mondiala saptamina trecuta, la Salonul de la Geneva, va fi urmat in aceasta toamna si de o utilitara. Un site olandez deja publica o schita a viitoarei dubite Dacia Dokker.

dacia_dokker in teste
Modelul – inrudit evident cu Renault Kangoo – a aparut recent intr-o serie de schite publicate de site-ul olandez daciamodellen.nl. Aceste schite confirma o serie dintre informatiile pe care le aveam deja in legatura cu acest model si ne dezvaluie si cum va arata. Asadar, in primul rind, avem confirmarea ca numele noului model va fi Dacia Dokker. Apoi, la nivel al designului, e clar ca Dokker va fi asemanator in partea frontala cu monovolumul Lodgy. Este posibil insa ca in partea din spate plafonul sa nu mai fie asa de plonjat, ca in cazul lui Lodgy,ci sa aiba o forma mai dreapta. Asta si din cauza faptului ca in partea din spate usile vor fi culisante, cam ca la Renault Kangoo. De altfel usile culisante sint foarte importante pentru un vehicul comercial, iar faptul ca la actualul Logan VAN ele se deschideau ca si la modelul MCV era doar pentru a mentine niste costuri de productie scazute. De altfel orice comerciant care a folosit Dacia Logan VAN va poate spune cit de neindeminoase pot fi acele usi. Dacia Dokker va avea probabil un aspect asemanator cu Lodgy. Diferenta majora e ca vehiculul comercial va avea usa din spate culisanta, in genul celei de la Renault Kangoo.

schita Dacia Dokker

Usa laterala culisanta se va regasi probabil in dotarea ambelor modele Dokker. Caci e destul de probabil ca vor exista doua modele (ca si in cazul lui Kangoo): unul cu geamuri si scaune si in partea din spate dar si unul cu zona din spate doar pentru marfa, cu doar doua scaune in fata si cu tabla in loc de geamurile laterale din spate. Este interesant de vzaut daca va exista si o versiune care sa fie dotata cu o transmisie 4×4 (cum e in cazul lui Kangoo).

Un alt lucru pe care il aflam de pe site-ul olandez care a prezentat schitele lui Dokker e o data de lansare care urmeaza sa fie confirmata sau nu de Dacia: iulie 2012.

Schimbarile pe care le va aduce Dokker fata de Lodgy la nivel constructiv sint o premiera in gama Dacia. Pe linga avantajul reprezentat de usa laterala culisanta, trebui adaugat si faptul ca Dacia Dokker este mult mai inalt – un lucru foarte bun pentru viitorii clienti in conditiile in care Lodgy este oricum deja foarte incapator in spate, va avea un spatiu de incarcare ridicat si va beneficia de un plafon ranforsat pe care se vor putea transporta marfuri.

Dokker va fi mai ieftin decit Lodgy cu aproape 500 de euro, pretul pornind de la 9.000 de euro pentru versiunile utilitare fara scaune. Modelul va fi produs tot la fabrica Dacia cu capacitati extinse de linga Tanger (Maroc), acolo unde este produs si Lodgy, iar comercializarea celui de-al optulea model din gama Dacia se va face abia din iulie anul acesta.

Sursa: Ghidul Auto – Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

1 comentariu la “Prima schita Dacia Dokker, viitorul utilitara de la Dacia”

  1. Neagoe V says:

    Vreau ca aceste masini sa fie foarte fiabile si sa avem montate pe ele aceleas piese cu care se porneste la inceput .Pe parcursul fabricatiei sa nu fie inlocuite unele piese cu altele care sunt fabricate la o calitate inferioara.Doresc din tot sufletul sa avem succes, sa avem f multe comenzi si de ce nu inca 1000 de modele de aici incolo.Felicitari tuturor angajatilor de la RENAULT.

Scrie un comentariu: