Prima ediție ElectroLive Session Iași, cu AKUA NARU din SUA

electrolive-session-akua-naru-danaga-dan-basu-art-house-iasi-concert-afis-2013Compania FaPt vă invită la prima ediție ElectroLive Session, eveniment ce oferă publicului ieşean prilejul unei incursiuni în formele show-ului muzical, cu grad de conceptualitate şi structură electronică, un proiect ce se bucură de finanţarea Consiliului Judeţean Iaşi.

În seara de 30 noiembrie 2013 sunteți așteptați la o întâlnire de calibru, în premieră, cu AKUA NARU, emblema feminină, a cărei performaţă muzicală reuşeşte să combine hip hop-ul cu poezia, blues-ul, jazz, funk şi soul, într-un stil şi o experienţă muzicală unică.

AKUA NARU

Revelația AKUA NARU, cântăreața de culoare din SUA, care şi-a creat un renume în a captiva publicul, ridicând mulțimile, inspirându-i pe mulţi şi servindu-le ca artist model, vine pentru prima oară la Iași însoțită de THE DIGFLO BAND:

  • Leif Braeutigan [GER] – chitară
  • Alexander Roenz [GER] – bass
  • Wendy Milton [FR] – clape
  • Julian Ritter [GER] – saxofon
  • Rafael Pepeira [BR] – turntables
  • Christian Nink [GER] – tobe

AKUA NARU uluiește prin poeziile sale tipărite pe ritmuri de hip hop, moștenit din rădăcinile soul-ului afro-american, iar diversitatea instrumentiștilor, selectați din cele mai iscusite rânduri de muzicieni internaționali, se reflectă în stilurile muzicale care au reuşit să-i unească încă din 2011: hip hop, jazz, funk, muzică electronică. Colaborările cu nume precum Patrice, Tete, Ursula Rucker, Blitz The Ambassador, Wax Tailor și comparația cu predecesoarea sa, Lauryn Hill, fac din AKUA NARU unul dintre cei mai promițători MC ai momentului. Actualul simbol internațional al hip-hop-ului, cu voce feminină, pune pe hârtie și pe note muzicale curajul, adevărul, dragostea și politica în cele două albume lansate ”The Journey Aflame” (2011) și acusticul ”Live and Aflame Sessions”, care au făcut-o cunoscută.
Poezia AKUA NARU uneşte lumi, iar misiunea sa devine călătoria prin care naționalități, simțuri, ritmuri, trăiri, experiențe vor fi concentrate într-o singură seară, într-o singură sală, pe fundalul unei singure voci și al celor mai bine cântate instrumente.

La Iași, în premieră, fiți martorii unui concert live inedit semnat AKUA NARU, ”the keeper of the cool, cool flow” (Tony Allen).

Akua Naru, virtual: www.facebook.com/akuanaru

În aceeaşi seară atmosfera va fi întreţinută de doi artişti care stapânesc bine alchimia ritmurilor, a structurilor şi tonurilor contemporane.

  • Warm-up: DANAGA [Cluj] [live act]

Muzica lui Daniel Aga se compune din electronica anilor 60 și 70, jazz, hip-hop, funk, tehno și house, cu influențe din folclor. Artistul este cunoscut pentru colaborări cu Florin Țârlea, Mihai Pop, Adi Tudoran (electroclown), Mircea Florian, pentru apariția pe compilația “Culese din Cartier”, editată de Subcarpați și pe Buzz RO! 2011 la Local Records. Primul său proiect discografic poartă numele de “Am n-aripi” fiind disponibil pe danaga.bandcamp.com.

Danaga, virtual: www.facebook.com/agadanaga

  • Afterparty : DAN BASU [București/Iași]

Bucureșteanul cu rădăcini ieșene este unul dintre cei mai valoroşi artişti vizuali, creaţiile sale definindu-se prin vizualuri ornamentale, bazate pe footage-uri video, ce transmit publicului diverse gradaţii ale stărilor de calm şi plenitudine. Dan Basu și-a început propria călătorie în 2003 cu proiecte vizuale și auditive, se face (re)cunoscut prin implicarea în petrecerile Silent Bass (colaborare cu Silent Strike), Filmul de Piatră, petrecerile-concept Good Life și prin apariția pe scenă alături de Pfadfinderei la performance-ul Modeselektor de la Turbohalle. În prezent, Dan Basu este numele care descrie seria ”Dans” de la Club Panic.

Dan Basu, virtual: www.facebook.com/danbasuxy

Organizatori: www.facebook.com/FaPt.Company

BILETE

Biletele se vor găsi doar în seara evenimentului, la ArtHouse Central, la prețul de 20 lei [pâna în ora 24]/ 25 lei [după ora 24].

UNDE

Art House Central

Adresa: Moldova Mall, etaj 6, Str. Palat nr. 1, 700019 Iași

Tel: 0723 551 501

arthousecentral.ro

www.facebook.com/ArtHouseCentralIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: