Prima bicicleta … de Craciun. Doneaza o bicicleta copiilor din Dagata!

Iti aduci aminte de prima ta bicicleta? Dar de nerabdarea cu care asteptai, copil fiind,  ziua de Craciun sa iti vezi cadourile? Sunt copii care nu pot nici macar sa viseze…nici la bicicleta, nici la cadouri Craciun. Hai ca impreuna sa aducem zambete pe chipurile cator mai multi copii fara posibilitati, dar inteligenti si buni la invatatura din comuna Dagata, judetul Iasi.

Aflata la marginea judetului, comuna Dagata pare sa fie uitata. Ioana  Popa, una dintre initiatorii campaniei si-a adus aminte de un reportaj pe care l-a scris in 2009 pentru Ziarul de Iasi. Reportajul se numea “Merg 10.000 de kilometri pana la scoala” si avea drept subiect copiii navetisti nevoiti sa parcurga 8-10 kilometri in fiecare zi pana la scoala, pe jos. Asta pentru ca in comuna nu era decat un microbuz de 18 locuri.

Lucrurile nu s-au schimbat din 2009. “In microbuzul de 18 locuri se ingramadesc chiar si cate 34 de copii odata pentru a ajunge mai usor la scoala. In plus, autoturismul este nevoit sa faca si 4 drumuri pentru a deservi toate cele 9 sate ale comunei”, a precizat Gheorghe Stancu, directorul Scolii din Dagata. In comuna Dagata sunt in prezent 2 scoli gimnaziale – una chiar in Dagata si cealalta in satul Manastirea. Cel mai defavorizat sat este Tarnita. Copiii de gimnaziu de acolo merg la scoala in continuare pe jos, pana la Manastirea, prin padure, 4 kilometri, in fiecare zi. “Daca ar face aceasta naveta pe bicicleta, ar putea ajunge la scoala in 15-20 de minute”, a mai declarat directorul Gheorghe Stancu. In plus, “pentru acesti copii, bicicleta nu ar fi un mijloc de relaxare, ci un mijloc practic de deplasare. Drumurile sunt pietruite si nu sunt foarte aglomerate. Sa mearga pana la un magazin 3 kilometri, ar putea deveni o placere, s-ar deplasa mai repede oriunde. Ar fi un ajutor real“, a incheiat directorul scolii din Dagata, Gheorghe Stancu, care a raspuns prompt initiativei ProBikeAddiction.

Avem nevoie de ajutorul vostru!

In comuna Dagata sunt in prezent scolarizati 847 de elevi. Cu ajutorul domnului director Gheorghe Stancu si a cadrelor didactice din localitate, vor fi  identificati copiii care au cea mai mare nevoie de bicicleta si pe cei care chiar ar aprecia un astfel de cadou. Nu trebuie sa strangem 3, 10, 20 de biciclete, ci atatea cate vom reusi. Pentru ca indiferent de marime, ea va aduce bucurie unui copil care nici nu viseaza ca de Craciun ar putea primi prima lui bicicleta.

E posibil sa aveti cate o bicicleta mai veche pe undeva … sau poate una care s-a stricat, au trecut anii si nu ati mai apucat sa o reparati. Donati o bicicleta! In buticul de service ProBikeAddiction bicicleta va deveni sigura si complet functionala. Sunt acceptate si biciclete de adulti – exista suficienti copii de gimnaziu ce pot merge cu usurinta pe o astfel de bicicleta. De asemenea, puteti sa donati si triciclete. Cu siguranta copiii prescolari din comuna Dagata vor aprecia fiecare gest!

Campania umanitara ”Prima bicicleta…de Craciun” se va desfasura in perioada 12 noiembrie-15 decembrie 2013, beneficiarii acestei prime editii fiind copiii din comuna Dagata. Vineri, 20 decembrie 2013 cu ajutorul vostru vom prelua misiunea lui Mos Craciun, aceea de a bucura copiii si de a le oferi cadouri. Sunteti bineveniti sa va alaturati!

Pentru orice detalii cu privire la campania umanitara ”Prima bicicleta…de Craciun” pentru copiii din comuna Dagata, va stau la dispozitie initiatorii:

  • Ioana Popabyioanapopa@gmail.com, tel. 0742.220.061
  • Cristian Amariutei cristian.amariutei@gmail.com, tel. 0742.559.030.

***Pentru ca mai multe persoane au intrebat daca se primesc si fonduri, raspunsul este da. Toti banii vor fi utilizati strict pentru campanie, iar pe site veti putea vedea exact cati bani s-au strans, de la cine si ce s-a facut cu ei!

Parteneri: Ziarul de Iasi, IasiFun  …  si lista ramane deschisa

UPDATE 1 : Prima bicicleta a venit de la Chitzibushara Şi Mup si a doua e pe drum! Multumim tuturor pentru implicare! In comuna Dagata sunt aproape 900 de copii scolarizati, multi dintre ei foarte buni la invatatura. Sunt si copiii care nu au iesit niciodata din comuna pana acum. Haideti sa le facem un Craciun de neuitat!

INFO

probikeaddiction.ro

facebook.com/events/480941182019956

facebook.com/Probikeaddiction

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: