Prezente romanesti la „Summer of Fashion” din Viena

Debut spectaculos pe catwalk‐ul din curtea Museumsquartier Viena a colectiei toamna‐iarna 2012/13 a brandului PATZAIKIN, urmat de o explozie pastelata de confetti marca Apparatus 22, Positive tension (in the air) ‐ sute de spectatori pe locurile puse la dispozitie de organizatori si multi alti vizitatori ai arealului cultural din inima Vienei au aplaudat fashion show‐ul in aer liber prezentat de quartier 21, Combinat fashion shop si ICR Viena, parte a programului „MQ Summer of Fashion”.

Combinat_Preview-Modeschau (c) Jürgen Hammerschmid (436)

Piesele colectiei PATZAIKIN se afla in vanzare din 3 august in fashion shop‐ul Combinat, alaturi de alte sapte branduri atent selectionate de directoarea Combinat, Maria Oberfrank. Prezentarea tuturor acestor colectii pe 22 august a oferit un argument in plus pentru o vizita la magazinul din incinta Musemsquartier, cu atat mai mult cu cat in urma defilarii, piesele tocmai prezentate pe catwalk au putut fi achizitionate in cadrul unui late night sale. Colectia PATZAIKIN este diponibila in Combinat fashion shop pana pe 6 septembrie.

Combinat_Preview-Modeschau (c) Jürgen Hammerschmid (370)

Combinat_Preview-Modeschau (c) Jürgen Hammerschmid (377)

Combinat_Preview-Modeschau (c) Jürgen Hammerschmid (392)

Combinat_Preview-Modeschau (c) Jürgen Hammerschmid (405)

Colectia PATZAIKIN toamna‐iarna 2012/13 este exclusiv masculina si imbina stilul sportiv si degajat cu o taietura urbana, avangardista, folosind materiale naturale (bumbac, in, canepa). Coloana sonora ce a insotit prezentarea colectiei PATZAIKIN la Viena a fost conceputa de artistul Electric Brother (alias Cristian stefanescu) si inspirata de ambientul sonor al Deltei Dunarii. Recent, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a selectat brandul PATZAIKIN sa conceapa tinuta oficiala a delegatiei romane la Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

Designerul principal a brandului PATZAIKIN este Olah Gyarfas, apreciat international pentru activitatea sa in cadrul brand‐ului Rozalb de Mura (2006 ‐ 2011).

Seria de performance‐uri “Positive Tension (in the air)” a colectivului Apparatus 22 a fost special conceputa pentru spatiul public din curtea principala a Museumsquartier – asupra publicului prezent se lanseaza zeci de mii de buline de confetti in nuante pastel imprimate cu intrebari pe teme precum: consumerism, original versus copie, statutul designerului de moda, valoarea noului, rolul tehnologiei in diseminarea si comercializarea modei etc. Performantele din seria “Positive Tension” au avut loc dupa fiecare eveniment important in aer liber din programul „Summer of Fashion“, urmatoarea data confirmata fiind 5 septembrie.

Combinat_Preview-Modeschau (c) Jürgen Hammerschmid (440)

APPARATUS 22 este un colectiv multidisciplinar de arta format in iarna anului 2011 de catre membrii actuali: Erika Olea, Maria Farcas, Dragos Olea impreuna cu Ioana Nemes (* 1979, Bucuresti – † 2011, New York).  Apparatus 22 initiaza actiuni care examineaza rolul social si politic al modei si propune concepte care stimuleaza potentialul critic al obiectelor de imbracaminte si al modei.

Dupa participari la expozitii si festivaluri la Museion, Bolzano(IT), Galeria de Arta Contemporana a Muzeului Brukenthal, Sibiu(RO), MAK, Viena (AT), Steirischer Herbst, Graz (AT) si Gyeonggi Creation Center (KR), colectivul pregateste lucrari pentru Mackintosh Museum, Glasgow(UK), Drodesera Festival, Dro (IT), Akademie Schloss Solitude, Stuttgart (DE), Laboratory at The Centre for Contemporary Art, Ujazdowski Castle, Varsovia, (PL) etc. Colectivul Apparatus 22 a fost artist in rezidenta la quartier 21/MQ in perioada iunie‐iulie 2012.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: