Prezentare a Sciences Po la Iasi

sciencespo

Pauline COUTEAU, responsabila pentru Europa Centrala si de Est a Campusului european al Sciences Po din Dijon se va afla in vizita la Iasi, miercuri, 10 decembrie, pentru a face o prezentare a ofertei de studii la Sciences Po si a sistemului universitar francez actual. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 16.00, in Galeria Fondane a Institutului Francez din Iasi, iar intrarea va fi libera in limita locurilor disponibile.

Sciences Po este o importanta institutie de invatamant superior si de cercetare, recunoscuta la nivel international pentru excelenta programului sau educativ si a metodelor sale pedagogice. Creata in 1872, institutia are in componenta un nivel de formare initiala, unul de formare continua, un departament de cercetare si o casa de editura. Obiectivul Sciences Po este acela de a forma viitorii responsabili din domenii variate: intreprinderi private, administratie nationala si internationala, cercetare, ONG, jurnalism si juridic.

La nivel international, exista o procedura speciala de admitere ce are in vedere atat Colegiul universitar, cat si nivelurile de masterat, de doctorat si diplomele duble: www.Sciences Po.fr/admissions.

Colegiul universitar: formare pluridisciplinara (drept, economie, istorie, relatii internationale, stiinte politice, sociologie) realizata in cadrul a sapte campusuri multiculturale si plurilingve (Paris, Reims, Dijon, Poitiers, Le Havre, Nancy, Menton), fiecare situate in cadre de exceptie: college.sciences-po.fr.

Campusul din Dijon propune programul european al Colegiului universitar al Sciences Po in limba franceza si programul european al Colegiului universitar al Sciences Po cu pregatire prealabila intensiva in limba franceza. Inca de la crearea sa in 2001, campusul a primit candidatura a aproximativ 200 de elevi din Romania, dintre care o treime au fost admisi: college.sciences-po.fr/sitedijon/.

Masteratele si doctoratele: situate in Paris, la aceste niveluri de studii au acces studentii care au obtinut o diploma in cadrul Colegiilor universitare si propun cursuri in domeniul stiintelor sociale, cu specializari in domeniile dreptului, relatiilor internationale, jurnalismului, economiei, administratiei publice, administratiei urbane etc. In acest cadru exista, de asemenea, o scoala doctorala. Limbile de predare sunt franceza si engleza : master.sciences-po.fr.

Puncte forte: Excelenta academica; O formare multidisciplinara de inalt nivel; Anvergura internationala confirmata (46% dintre studenti sunt de provenienta internationala, 410 universitati partenere, 34 de diplome duble); O retea de profesori si fosti elevi de prestigiu (Christine Lagarde, François Hollande, Christian Dior, Pierre de Coubertin, Simone Veil…); Sistem de burse foarte competitiv.

INFO

Institutul Francez Iasi

Bd. Carol I nr. 26, Iasi (vizavi de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, langa Arhivele Nationale Iasi)

Tel.: 0232.267.637, 0788.437.485 sau 0769.056.203;

E-mail: equipe.iasi@institutfrancais.ro;

www.facebook.com/pages/Institut-francez-Iasi

www.institutfrancais-roumanie.com/index/language/ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: