Preselecţie “Câştigă România!” în Iaşi

VIRGIL IANȚU, gazda „Câștigă România!”, învită pasionații concursurilor de cultură generală să-şi împlinească visul şi să se înscrie la preselecţiile celui de-al cincilea sezon al concursului de cultură generală difuzat de TVR 2.

După preselecţiile din Capitală, caravana “Câştigă România!” porneşte prin marile oraşe ale ţării pentru a îi descoperi pe cei care cunosc şi îndrăgesc istoria, cultura şi frumuseţile României.

Echipa “Câştigă România!” organizează preselecţii în Iaşi miercuri, 17 aprilie, pentru cei care vor să trăiască pe viu emoțiile show-ului televizat. Preselecţiile se vor desfăşura între orele 16.00 – 20.00 la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” – Facultatea de Construcții, Corpul R, Sala 02 . Adresa: Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron 67.

Producţie 100% românească, a Televiziunii Române împreună cu compania Zucchero Media, “Câştigă România!” este o emisiune-concurs de cultură generală difuzată la TVR 2 prezentată de Virgil Ianţu. În fiecare ediţie, în platoul emisiunii se află trei concurenţi. Calculatorul alege de pe harta României un judeţ de graniţă ca punct de plecare, iar misiunea celor aflaţi în concurs este să ajungă într-un alt judeţ, tot de graniţă. Pentru a merge mai departe, participanţii trebuie să răspundă corect la întrebări de cultură generală ce au legătură cu judeţele “prin care trec”. Concurentul care reuşeşte să câştige zece ediţii consecutive, maximum de ediţii la care poate participa prin regulament, intră şi în posesia Marelui Premiu “Câştigă România”, un autoturism.

“Câştigă România!”a devenit una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite emisiuni de gen din Romania, aceasta fiind remarcată şi la nivel internaţional. Emisiunea-concurs de pe TVR 2 s-a lansat pe piaţa internaţională, iar în premieră formatul românesc prezentat de Virgil Ianţu va fi adaptat pentru publicul american. Actriţa Whoopi Goldberg va fi producătoarea show-ului, care se va intitula „Win Your Country“.

În 2017, producţia TVR a fost selecţionată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union). Un an mai târziu, concursul de cultură generală de la TVR 2 a fost selectat în finala “International Format Awards 2018”, la secţiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiţie internaţională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

INFO

TVR

www.tvr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: