Premiile Oscar si Zmeura de Aur: ce filme şi actori au cele mai bune cote de pariuri

the-revenant-995

Cele mai bune filme, cei mai buni regizori, cei mai buni actori în roluri principale şi secundare – nume importante de la Hollywood vor fi în prim-plan peste doar câteva zile, când se va desfăşura cea de-a 88-a ediţie a Premiilor Academiei Americane de Film (cunoscute drept Premiile Oscar).

Cu o zi înainte de marele eveniment de la Dolby Theatre din Hollywood, California, industria americană de film va ilustra şi opusul Oscarurilor: cele mai slabe filme şi actorii care au jucat cel mai puţin convingător vor primi nedoritele premii Zmeura de Aur (trofee care valorează doar câţiva dolari).

Care sunt favoriţii pentru cele două categorii de premii? Indicii foarte bune despre rezultatele aşteptate pot fi obţinute urmărind cotele de la casele de pariuri. Cei de la Unibet (operator de top la nivel internaţional, prezent şi în România) propun cotaţii extrem de interesante, ţinând cont de numele mari din industria cinematografică ce se află pe poziţii de frunte în rândul favoriţilor.

Primul Oscar pentru Leonardo diCaprio?

pariuri oscarFilmul The Revenant (Legenda lui Hugh Glass), recent lansat şi în România, are toate şansele să-i aducă lui Leonardo diCaprio primul premiu Oscar, conform Unibet, care îl consideră “mega-favorit” pentru premiul de Cel mai bun actor, cu o cotă de 1,02.

Poziţia sa este atât de puternică, încât în cazul unei surprize, alţi actori ar putea aduce câştiguri foarte mari celor care ar risca să parieze pe aceştia: Eddie Radmayne – cota 18,00, Michael Fassbender – cota 21,00, Bryan Cranston – cota 51,00, Matt Damon – cota 81,00.

La Zmeura de Aur, se poate spune că vorbim de o competiţie foarte strânsă la toate categoriile (nu există favoriţi atât de puternici precum la Oscar-uri). Pe unibet.ro, Pixels este cotat cu 1,72, Fifty Shades of Grey cu 2,50, Fantastic Four cu 3,00, Jupiter Ascending cu 5,00, Paul Blart: Mall Cop 2 cu 6,50. Cu totul altfel stau lucrurile la Premiile Oscar, unde diferenţa de cote între filme este imensă. Cei care pariază pe The Revenant au şansa de a câştiga 1,45 x suma plasată. Pe locurile următoare se remarcă Spotlight – cota 3,25 şi The Big Short – cota 6,00. Apoi, cotele urcă fulminant: Mad Max, Fury Road – cota 101,00 şi se ajunge până la Brooklyn – cota 251,00.

Altfel spus, cei care pariază pe o foarte mare surpriză la Oscaruri pot câştiga sume foarte mari, chiar şi pentru pariuri de câţiva lei. De ce această mare diferenţă de cote între nominalizaţii la Oscar? În primul rând pentru că cei ce votează în marea competiţie sunt consideraţi a fi destul de conservatori, iar opţiunile lor sunt în general destul de previzibile, intuite în mare parte de către pasionaţii de cinematografie care urmăresc atent situaţia. Mereu apar însă şi situaţii mai puţin aşteptate, astfel că nimic nu este sigur – la fel ca în orice competiţie.

Zmeura de Aur pentru Johnny Depp sau Adam Sandler

pariuri zmeura de aurLa polul opus, cel mai slab actor, care va primi Zmeura de Aur, este în viziunea Unibet chiar Adam Sandler, unul dintre cele mai apreciate nume de la Hollywood, cunoscut ca un foarte bun actor de comedie. Adam Sandler “concurează” împotriva unui alt mare nume din industria cinematografică – Johnny Depp.

Primul are cota de 2,25 pentru prestaţia din două filme (The Cobbler si Pixels), iar al doilea are cota de 2,50 pentru evoluţia din filmul Mortdecai.

Dacă ar câştiga premiul pentru Zmeura de Aur în 2016, Johnny Depp ar fi, la fel ca actriţa Sandra Bullock, în categoria actorilor care au câştigat de-a lungul carierei atât la Oscar, cât şi la nedoritele Razzie Awards (Zmeura de Aur). În acest an, premiul pentru cea mai slabă actriţă în rol secundar ar putea ajunge la Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey) – cota 1,65, Mila Kunis – cota 3,00, Katherine Heigl – cota 3,75, Jennifer Lopez – cota 5,00 sau Gwyneth Paltrow – cota 7,50.

În 2016, evenimentul Razzie Awards (Zmeura de Aur) ajunge la a 36-a ediţie, spre deosebire de Premiile Oscar, ce vor bifa ediţia cu numărul 88. Ambele ceremonii sunt aşteptate cu mare interes de către întreaga industrie cinematografică, dar şi de către pasionaţii de film din întreaga lume. La ceremonia de decernare a Premiilor Academiei Americane de Film, fiecare moment pe covorul roşu, dar şi pe scena şi chiar în sală, va fi analizat cu maximă atenţie.

Se întâmplă ca sportul să fie uneori în plan secund, iar alte evenimente să atragă masiv atenţia publicului. Este cazul în acest week-end, când europenii nu vor dormi pentru a putea urmări în direct marele eveniment din California. În funcţie de mai multe elemente, printre care numărul de pariuri plasate, cotele se pot modifica semnificativ până în ultimul moment. Românii care doresc să parieze pe favoriţii de la Premiile Oscar sau, de ce nu, de la Zmeura de Aur, o pot face online în mod 100% legal, pe unibet.ro, website licenţiat de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc“, subliniază reprezentanţii agenţiei de pariuri sportive Unibet.

INFO

www.unibet.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: