Premiile literare Ziarul de Iasi – IDEO, 25 mai ora 17.00

Premiile_literare 2012

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc vineri, 25 mai 2012, la IDEO – Centrul de Sprijinire si Dezvoltare a Afacerilor Iasi, etajul 1, in Sala „Ion Tiriac”, incepind cu ora 17.00.

”Ziarul de Iasi” a facut deja o traditie din a premia cel mai valoros volum de proza al unui autor roman, publicat in anul precedent. Un demers care se doreste a fi o replica data provincialismului, un mod de a impune Iasul ca un centru de referinta in ierarhizarea valorilor.

La a noua editie a concursului, juriul din care fac parte nume prestigioase ale literaturii si criticii iesene, precum Alexandru Calinescu, Emil Brumaru, Doris Mironescu, Valeriu Gherghel, Codrin Cutitaru, Bogdan Cretu sau Antonio Patras au acordat Premiul National de Proza „Ziarul de Iasi”, in valoare de 6000 de lei, scriitorului Lucian Dan Teodorovici, pentru romanul „Matei Brunul”, publicat la Editura Polirom in anul 2011.

Premiul care poarta numele scriitorului si ziaristului Aurel Leon, in valoare de 1000 de lei, recompenseaza cel mai bun volum de debut al unui scriitor iesean, publicat in anul 2011. Premiul va fi inminat lui Corneliu D. Bilba pentru volumul „Hermeneutica si discontinuitate. Studii de arheologie discursiva”, aparut la Editura Universitatii „Al. I. Cuza”.

Parteneri: IDEO – Centrul de Sprijinire si Dezvoltare a Afacerilor Iasi  si Compania Antibiotice Iasi

INFO

Premiul National de Proza „Ziarul de Iasi” a fost initiat in anul 2003 din dorinta redactiei de a premia pe cei mai buni scriitori romani si de a oferi repere valorice citirorilor pasionati de literatura.

De asemenea, pentru a-l evoca pe scriitorul si jurnalistul iesean Aurel Leonm, fost director onorific al cotidianului, in fiecare an se acorda un premiu celui mai interesant debut literar al unui autor din Iasi.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: