Spectacolul “SQUAT”, la Baia Turceasca

Duminica, 3 iulie si Luni, 4 iuli, ora 20.00, la Baie Turceasca, (str. Crisan – in spatele Mitropoliei) se joaca spectacolul “SQUAT”, dupa Azilul de noapte al lui Maxim Gorki.

Regia: Octavian Jighirgiu;

Coregrafia: Andreea Gavriliu;

Scenografia: Mariuca Ignat.

Distributia: Gelu Zaharia, Laura Bilic, Vlad Volf, Iorestina Florea, Cristina Rotariu, Bogdan Palie, Alexandru Dobinciuc, Victor Bitiusca, Ioana Corban, Ancuta Gutui, Bianca Ioan, Tudor Alexandru, Adrian Marele, Petrut Butuman, Cristian Gheorghe, Vlad Stoica, Cosmina Rusu, Alexandra Cantemir;

Spatiul sonor: Octavian Jighirgiu;

Lumini: Ioana Moisii.

Capacitatea maxima a spectacolului este de 70 locuri. Datorita temperaturii scazute din interiorul Baii Turcesti, spectatorii sunt rugati sa se imbrace mai bine decat o fac pentru aceasta perioada.

Bilete: Baia Turceasca, inainte de fiecare spectacol, incepand cu ora 18.00

Pret: 15 lei, (7 lei – reducere elevi/studenti)

Rezervari: 0749/361.893

SQUAT aduce in contemporaneitate “Azilul de noapte” al lui Maxim Gorki, text ce a cunoscut de-a lungul timpului montari rasunatoare in toata lumea. Actiunea se desfasoara intr-un squat in care personajele, tineri razvratiti si distrusi prea devreme de mediul familial, social, de sistem, fara speranta de a fi vreodata fericiti, construiesc o comunitate underground, in care destinele individuale par a se contopi, dupa niste reguli foarte bine stabilite, intr-un destin colectiv, pentru a putea rezista in timp. Acesti tineri marginali, ce pot fi considerati foarte usor drojdia societatii, despre care nimeni nu vrea sa afle nimic, de parca s-ar contamina de boli incurabile, sunt oameni cu povestile lor, cu personalitate si demnitate, care respecta propria ierarhie morala, care se consoleaza unii pe altii si care sunt capabili de fapte bune, dar anonime, dovada ca decadenta nu poate distruge tot ce e uman in ei.

SQUAT este un comentariu in cheie tragi-comica la conditia tanarului de azi, care-si manifesta frustarile si traumele in atitudini excentrice si pe alocuri morbide, aflat intr-o permanenta tranzitie dinspre raul provocat spre un bine problematic. SQUAT este o radiografie a lumii in care traim, o lume in care parintii, sistemul si societatea se preocupa mereu de alte probleme, o lume in care tinerii devin tot mai singuri si mai tristi, o lume in care sa fii tanar e din ce in ce mai complicat.

Spectacolul SQUAT face parte dintr-un proiect initiat in 2008 de Asociatia Compania FaPt – Fabrica de Arta si Productie Teatrala, cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi, ce are ca obiective sustinerea formelor alternative si experimentale de teatru si arta contemporana, precum si extinderea ideii de arta urbana, prin exploatarea spatiilor neconventionale, si formarea unui public spectator-vizitator.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: