Spectacolul “Hartii, ursuleti si fete”

Spectacolul "Hartii, ursuleti si fete" afis iasiAsociatia S’ART Companie de creatie contemporana in colaborare cu Arte Bar, prezinta in data de 10 ianuarie, ora 20:00 spectacolul Hartii, ursuleti si fete de Ana Cucu Popescu in regia lui Florin Caracala.

Evenimentul va avea loc la Arte Bar, strada Horia nr. 8 ,  iar pretul unui bilet va fi 10 ron. Pentru elevi si studenti 7 lei.
Pentru mai multe informatii si/sau rezervari ne puteti contacta la nr. de telefon 0747947833 sau 0736593307.

In distributie: Alina Mindru, George Cocos, Andreea Spataru, Dumitru Georgescu, Iustin Surpanelu, Alexandra Cantemir
Regia: Florin Caracala
Graphic design: Ioana Bodale, Iustin Surpanelu
Video: Andrei Cozlac
Costume: Ioana Lefter, Ioana Bodale

„Am empatizat cu textul din doua motive : desi prezinta o extrema a stalpului societatii (familia), care de multe ori, in timpul repetitiilor , mi s-a parut oarecum o situatie patologica si usor nedemna de pus in scena, textul reprezinta totusi o situatie de familie foarte posibila. Al doilea motiv ar fi ca e o sursa teribila de umor care in context contemporan noua, atat de necesara.
Spectacolul ofera, strict pentru cine vrea, un semnal de alarma asupra familiei.” – Florin Caracala

Ana Cucu Popescu a terminat Facultatea de Teatru si televiziune, UBB, Cluj Napoca, sectia Teatrologie. In prezent este studenta in anul 2 la Masteretul de Filmologie – Dramaturgie, ce apartine de aceeasi facultate. Este membru fondator al asociatiei Teatru 2.0, o companie teatrala particulara, ce isi are sediul, momentan, la Fabrica de Pensule, Cluj.
A inceput sa scrie texte de teatru in vara dinaintea celui de-al doilea an de facultate, participand la proiectul de practica teatrala de la Tirgu Mures.

„Hartii, ursuleti si fete… Il consider a fi primul text scris de mine vreodata. Pe noi ne-au invatat un lucru foarte bun, la scoala, si anume sa fim atenti la tot ce e in jurul nostru si sa ne luam materialul brut din concret. Si cam asta am facut si eu cu Hartii, ursuleti si fete. De exemplu plusofilia chiar exista. Citeam la un moment dat o carte de psihologie si am dat peste chestia asta. La fel a fost si cu scena in care e exorcizat Flaviu. Citisem despre un baietel obez pe care il dusesera sa fie exorcizat, in mare parte pentru ca era obez si pentru ca nu mai stiu ce maruntis facuse. Am scris acest text pentru examenul de Dramaturgie scenaristica din anul 2 de facultate. Mesajul este unul extrem de simplu: devenim inumani. Eu as merge pana intr-acolo incat sa spun ca l-am vrut a fi un semnal de alarma, pentru ca mi se pare dezgustator efectul pe care societatea contemporana il are asupra individului. Fiecare refuleaza cum poate, de cele mai multe ori, in moduri stupide, iar la final e cu inca o farama „mai putin om”.” – Ana Cucu Popescu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: