Premiera spectacolului “Zmeiada spatiala”

Zmeiada spatiala, dupa “Enciclopedia zmeilor” de Mircea Cartarescu

A fost odata ca nicio data o lume ascunsa, o parte intunecata a basmelor; un tinut “underground” care gazduia fascinanta si necunoscuta lume a zmeilor.
Astazi, in fata zdrobitoarelor dovezi, omul de rand trebuie sa accepte existenta acestei fiinte, care dincolo de infatisarile caricaturale pe care Fat – Frumos si Praslea cel Voinic i le-au conturat, poate fi o faptura inofensiva, delicata, sau chiar nastrusnica si joviala.

Sub atenta indrumare a exploratorului Mircea Cartarescu, trei doctori in zmeologie diseca si transeaza intr-o maniera jucausa si amuzanta aceasta enitate tinuta in umbra voinicilor, fara de care basmele nu ar mai fi fost la fel!

Vei fi surprins sa afli ca Universul este o farfurioara ce se roteste rapid pe varful degetului Fiintei Supreme, ca zmeii se lupta in injuraturi cu efect si folosesc buzdugane din titan care nu pot fi detectate de radare, ca principala moneda de schimb este scalpul sau ca zmeii adora literatura.

Diana Buluga, Ingrid Robu si Raluca Lupan “arunca” in lumina reflectoarelor adevaratul protagonist al basmelor: ZMEUL, intorcandu-l pe toate partile si condimentandu-l cu proiectii video manevrate de zmeologul cristian pascariu. Zmeiada spatiala te va face sa raspunzi involuntar la intrebarea “Mai credem in basme?” si te va face sa razi in hohote exuberante.

Asadar, ia-ti camasa de forta, cravata de forta si costumul de forta si vino sa zmeiesti cu noi timp de o ora destinata copiilor intre noua si nouazeci de ani!

Unde? La Cafeneaua Maideyi.

Cand? Miercuri, 9 Noiembrie, de la ora 20:00

Cum? Suni si-ti faci rezervare la 0749382554 / 0332440521, iar biletele le poti cumpara direct din cafenea, pentru 10 lei.

Distributia: Diana Buluga, Ingrid Robu, Raluca Lupan
Ilustratii: Tudor Banu?
Proiectii video si sunet: Cristian Pascariu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: