Premiera specatolului „Troienele”, în regia lui Andrei Șerban/ 13 si 15 decembrie

Premiera specatolului „Troienele”, în regia lui Andrei Șerban/ 13 si 15 decembrie afis

Opera Națională Română Iași vă invită la premiera spectacolului Troienele, parte din Trilogia antică, după Euripide, în regia renumitului Andrei Șerban. După 22 de ani, maestrul reface un spectacol grandios, o șansă unică de a lua parte la drama care a marcat istoria unei civilizații. Premierele vor avea loc joi, 13 decembrie 2012 și sâmbătă, 15 decembrie 2012, începând cu ora 18:30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

  • S-au pus la vanzare bilete si pentru avanpremierele de marți, 11 decembrie 2012, și miercuri, 12 decembrie 2012!

La școlile de teatru din America, studenții învață despre acest spectacol ca fiind unul dintre cele mai reprezentative ale avangardei secolului XX, un spectacol care a făcut istorie, care a produs «șoc» și surpriză în întreaga lume” a susținut Andrei Șerban la conferința de presă.

Compozitor – Liz Swados (S.U.A.), regizor secund – Daniela Dima, costume – Doina Levintza, orchestrație și îndrumare muzicală – Lucian Maxim.

Până acum, am făcut acest spectacol numai cu actori de teatru, cu toate că e o opera cântată în întregime, – nu e niciun cuvânt vorbit ca la teatru -, muzica fiind compusă de Liz Swados” a mai explicat Andrei Șerban, spectacolul de la Opera jucându-se pentru prima dată cu o orchestrație mai amplă, responsabil de îndrumarea muzicală fiind Lucian Maxim.

Mai mult, și costumele ce poartă semnătura Doinei Levintza sunt diferite si mult mai elaborate.

Andrei Șerban a montat prima dată „Troienele” în urmă cu aproape 40 de ani pe scena Teatrului La „MaMa” din New York, iar în 1990 a realizat spectacolul și în țară, la Teatrul Național București.

Andrei Serban

FOTO: Biró István

REGIA: ANDREI  ȘERBAN

COMPOZITOR: ELIZABETH  SWADOS (S. U. A.)

REGIZOR  SECUND: DANIELA  DIMA

COSTUME: DOINA  LEVINTZA

ORCHESTRAȚIE ȘI  ÎNDRUMARE MUZICALĂ: LUCIAN  MAXIM

DISTRIBUȚIE

Din distribuție fac parte artiștii (soliști și membri ai corului, orchestrei și baletului), Operei Naționale Române Iași, 21 de actori și 8 copii din corul „Juniorii Operei”: SIMONA  TITIEANU, LAURA  SCRIPCARU, MARIA  MACSIM  NICOARĂ, ANA  MARIA  DONOSE  MARCOVICI, LĂCRĂMIOARA-MARIA  HRUBARU-ROATĂ, CRISTINA  GRIGORAȘ, ANDREEA  CHINEZ, MARINELA  NICOLA, CRISTINA  TĂLMACIU, JEAN-KRISTOF  BOUTON, OCTAVIAN  DUMITRU, TUDOR  FLORENȚA, EDUARD  SVEATCHEVICI, LUCIAN DOLHĂSCU, ANDREI FERMEȘANU,

BILETE

Prețul unui bilet este de 40 de lei. Menționăm că, datorită numeroaselor solicitări din partea publicului, s-au suplimentat locurile la premiere, dar s-au pus în vânzare bilete și la avanpremierele de marți, 11 decembrie 2012, și miercuri, 12 decembrie 2012, la preț redus, respectiv 20 de lei biletul.

Locurile pentru acest spectacol se vor vinde doar la stal!

INTERZIS ACCESUL PERSOANELOR SUB 18 ANI.

INFO

www.operaiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: