”Hansel si Gretel” la Teatrul Lucefarul

hansel si gretel

Actorii Teatrului Luceafărul Iaşi va invită la piesa “Hansel şi Gretel” in regia lui Ion Ciubotaru , după cunoscutul basm al Fratilor Grimm.

  • vineri, 24 martie 2017, ora 09:30 – sala mica, Teatrul Lucefarul Iasi
  • duminica, 26 martie 2017, ora 10:00 – sala mica, Teatrul Lucefarul Iasi

Varianta propusă publicului este o formulă de spectacol inedită pentru echipa artistică a teatrului ieșean. Ea combină storytelling-ul cu animația de obiecte, într-o reprezentație în care interpreții sunt deopotrivă naratori și personaje.

Carmen Mihalache, Liliana Mavriș Vîrlan, Alex Iurașcu și George Cocoș vor nara, cu mijloace specifice teatrului de animație modern, întâmplările celor doi frați rătăciți în pădure. Echipa de creatori a lucrat într-o strânsă colaborare, stârnirea creativității și apariția ideilor fiind stimulate de tehnici de improvizație colectivă.

Regizorul Ion Ciubotaru a creatun spectacol de improvizație, în care imaginația privitorului e pusă serios la treabă. Am vrut un spectator activ, care, văzând spectacolul, să își facă propria poveste. De data aceasta am renunțat la păpuși în accepția lor tradițională și am apelat la obiecte, care își părăsesc latura utilitară și capătă valențe teatrale. Vrem să demonstrăm că în teatru ficțiunea e cel mai important lucru și că, dacă visăm, putem facem teatru din orice, cu orice.

Montarea are și o latură pedagogică importantă, pentru că, finalmente, fiecare basm conține importante elemente educațioanale.

Regia: Ion Ciubotaru. După o idee de Oltița Cîntec. Text: Ramona Iacobuțe. Obiecte scenice: Constantin Butoi. Distribuția: Carmen Mihalache – Gretel, Povestitorul; Liliana Mavriș Vârlan – Mama Vitregă, Vrăjitoarea, Povestitorul; Alex Iurașcu – Hansel, Povestitorul; George Cocoș – Tatăl, Povestitorul

Spectacol recomandat publicului cu vârsta peste 3 ani.

BILETE

Pret bilet: 6(10 lei duminica). Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

PE ACEEASI TEMA:
motanul-incaltat-iasi-teatrul-luceafarul-foto

Spectacolul „Motanul încălțat” la Teatrul Luceafărul

Spectacolul “Peter Pan” – la Ateneul din Iasi

Spectacolul „Peștișorul de aur” la Teatrul Luceafărul

„Cartea junglei”, teatru de papusi la Teatrul Luceafarul Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Concursul Naţional de Informatică „URMAŞII LUI MOISIL” 2017

Recital extraordinar Horatiu Malaele: ”Sunt un orb” @Ateneul din Iasi

Concert aniversar Jassy Jazz Orchestra @Cafeneaua FiX

”Messa Da Requiem” – concert vocal-simfonic la Casa de Cultura a Studentilor

Scrie un comentariu: