”Hansel si Gretel” la Teatrul Luceafarul

hansel si gretel

Actorii Teatrului Luceafărul Iaşi va invită la piesa “Hansel şi Gretel” in regia lui Ion Ciubotaru , după cunoscutul basm al Fratilor Grimm.

  • miercuri, 22 mai 2019, ora 09:30 – sala mica, Teatrul Lucefarul Iasi

Varianta propusă publicului este o formulă de spectacol inedită pentru echipa artistică a teatrului ieșean. Ea combină storytelling-ul cu animația de obiecte, într-o reprezentație în care interpreții sunt deopotrivă naratori și personaje.

Carmen Mihalache, Liliana Mavriș Vîrlan, Alex Iurașcu și George Cocoș vor nara, cu mijloace specifice teatrului de animație modern, întâmplările celor doi frați rătăciți în pădure. Echipa de creatori a lucrat într-o strânsă colaborare, stârnirea creativității și apariția ideilor fiind stimulate de tehnici de improvizație colectivă.

Regizorul Ion Ciubotaru a creatun spectacol de improvizație, în care imaginația privitorului e pusă serios la treabă. Am vrut un spectator activ, care, văzând spectacolul, să își facă propria poveste. De data aceasta am renunțat la păpuși în accepția lor tradițională și am apelat la obiecte, care își părăsesc latura utilitară și capătă valențe teatrale. Vrem să demonstrăm că în teatru ficțiunea e cel mai important lucru și că, dacă visăm, putem facem teatru din orice, cu orice.

Montarea are și o latură pedagogică importantă, pentru că, finalmente, fiecare basm conține importante elemente educațioanale.

Regia: Ion Ciubotaru. După o idee de Oltița Cîntec. Text: Ramona Iacobuțe. Obiecte scenice: Constantin Butoi. Distribuția: Carmen Mihalache – Gretel, Povestitorul; Liliana Mavriș Vârlan – Mama Vitregă, Vrăjitoarea, Povestitorul; Alex Iurașcu – Hansel, Povestitorul; George Cocoș – Tatăl, Povestitorul

Spectacol recomandat publicului cu vârsta peste 3 ani.

BILETE

Pret bilet: 7 lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

PE ACEEASI TEMA:

Festivalul de teatru școlar “Hai la teatru!” reunește peste 600 de elevi-artiști

Micul print – spectacol pentru oameni mari

”SCUFIȚA ROȘIE” la Teatrul Luceafarul

”O poveste japoneză : Marume și Yoneyama”, la Teatrul Luceafarul

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Magdalena Rădulescu: „Revelație”, la Palatul Culturii din Iași

AUR pentru Mălina Constantinescu, eleva Colegiului Naţional la Olimpiada Balcanică de Fizică

IAȘI Guitar Academy 23 – 24 iulie 2019

Program Cinema Ateneu: 22 – 28 iulie 2019

Scrie un comentariu: