J. Edgar (2011)

Regia: Clint Eastwood

Cu: Leonardo DiCaprio, Armie Hammer, Naomi Watts, Judi Dench

Gen film: Biografic, Drama

Durata: 137 minute

Premiera in Romania: 20.01.2012

Premiera in Iasi: Cinema City

De-a lungul vietii sale, J. Edgar Hoover avea sa devina cel mai puternic  om din culisele scenei politice a Statelor Unite ale Americii. In calitate de sef al FBI-ului, timp de aproape 50 de ani, nimic nu i-a stat in cale, pentru a-si proteja tara. Rezistind schimbarii a 8 presedinti si desfasurarii a 3 razboaie, Hoover a luptat cu disperare pentru prevenirea pericolelor care ii vizau tara, luind atitudine chiar si in fata falselor amenintari.

Cu toate ca metodele lui erau pe cit de nemiloase, pe atit de eroice, Hoover isi gasea de fapt placerea in stirnirea admiratiei celor din jurul sau. Un om care stia sa pretuiasca secretele, in special pe cele ale altora, Hoover nu s-a temut niciodata sa foloseasca informatiile pe care le avea, chiar impotriva conducatorilor tarii. Intelegind ca informatia inseamna putere si ca frica poate genera multiple oportunitati, seful FBI-ului a recurs la aceasta strategie pentru a obtine o influenta fara precedent si o reputatie formidabila, aproape de neatins.

In regia lui Clint Eastwood si in interpretarea lui Leonardo Di Caprio, J.Edgar spune povestea reala a vietii publice, dar si personale a unui om pe cit de puternic, pe atit de controversat, din 20 ianuarie, in cinematografe.

POSTER

Afis J Edgar (2011)

TRAILER

FOTO

RATING

IMDB

Rotten Tomatoes

Sursa: Cinemagia

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: