Premiera filmului Cainele japonez la Iasi

Transilvania Film anuntă premiera la Iasi a filmului Câinele Japonez cu Victor Rebengiuc si Serban Pavlu în rolurile principale. Pelicula, o impresionantă dramă de familie, este primul lung-metraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu.

La premiera de la Iasi vor fi prezenti actorul Victor Rebengiuc si regizorul Tudor Cristian Jurgiu care se vor întâlni cu publicul la cele două evenimente de gală de la Ateneul Tătărasi (pe 1 noiembrie la ora 19:00) si Cinema Arthouse Central – Moldova Mall (pe 1 noiembrie la ora 18:00).

Filmul va continua să ruleze în ambele locatii.   Evenimentul are loc datorită sprijinului acordat de Grupul Tester Iasi, care este partener oficial. Eveniment realizat în colaborare cu Asociatia Studentilor Jurnalisti si Ateneul Tătărasi.

Lungmetrajul spune povestea emotionantă a reconcilierii dintre un tată si fiul lui, plecat de ani multi din tară. Filmul marchează revenirea lui Victor Rebengiuc într-un rol principal pe marele ecran. Alături de Rebengiuc, din distributia filmului mai fac parte actorii Serban Pavlu, Kana Hashimoto, Ioana Abur, Constantin Drăgănescu, Alexandrina Halic, Laurentiu Lazar.

Câinele Japonez a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 61-a editii a Festivalului International de Film de la San Sebastian în sectiunea New Directors unde a fost primit cu entuziasm atât de către public cât si de presa internatională de specialitate. Cunoscuta publicatie Hollywood Reporter nota: “Un film neasteptat de promitător cu un joc actoricesc superb, în care speranta se întrezăreste în mijlocul tragediei. Abilitatea cineastilor români de a explora teme mari folosind resurse minime este reconfirmată în Câinele Japonez. Cei care se asteaptă la un umor negru/sec, specific filmelor Noului Val, vor găsi în schimb un film delicat, lipsit de sentimentalism, usor optimist, în care indulgenta este evitată cu atentie Acest puternic si încrezător debut merită să fie prezent în multe alte festivaluri.

Filmul este deja pre-cumpărat pentru distributia internatională de compania germană M-Appeal si a fost premiat la Varsovia – Premiul Ex-aequo în cadrul Competitiei 1-2 a celei de-a 29-a editii a festivalului. Sectiunea competitivă 1-2 este dedicată regizorilor din întreaga lume aflati la primul sau al doilea lung-metraj si anul acesta i-a avut în juriu pe Sára Cserhalmi (Ungaria), Adrian Panek (Polonia) si Stefan Valdobrev (Bulgaria) care si-au motivat alegerea astfel: “Pentru tandretea cu care ne sunt dezvăluite personajele si lumea acestora.

SINOPSIS

Bătrânul Costache Moldu si-a pierdut sotia, casa si agoniseala de-o viată, în urma unei inundatii.  Întoarcerea neasteptată a fiului său, Ticu, din Japonia, alături de sotie si băiat, îi va pune pe amândoi în situatia în care trebuie să reînvete să comunice, să redevină o familie. Costache învată să devină un bunic adevărat pentru nepotul lui de 7 ani iar Ticu repară greselile trecutului. Un film delicat si tandru despre reconciliere familială.

Tudor Cristian Jurgiu a absolvit Universitatea Natională de Teatru si Film Ion Luca Caragiale, sectia Regie de Film si TV în 2009. În 2009 a realizat scurtmetrajul Nunta lui Oli, produs de Libra Film, care i-a adus numeroase premii, cum ar fi: Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Leeds, cel mai bun film românesc la Festivalul NexT 2009, cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Anonimul 2009 si Premiul Gopo pentru cel mai bun film de scurtmetraj al anului. Ultimul lui scurtmetraj, In acvariu,  a obtinut Premiul 3 la sectiunea Cinefondation a Festivalului de Film de la Cannes 2013.

Câinele Japonez este o productie Libra Film, realizată cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, HBO România si Programului MEDIA al Uniunii Europene. Scenariul original al filmului este semnat de Ioan Antoci si a obtinut Premiul Krzysztof Kieslowski pentru cel mai bun scenariu din Europa Centrală si de Est, în programul ScriptEast 2009. Înainte de această distinctie, Ioan Antoci a câstigat în anul 2008 si Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj, la Concursul National de Scenarii organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF. Tudor Giurgiu este producătorul filmului, Bogdan Crăciun este producător executiv, Andrei Butică este directorul de imagine, în timp ce montajul este realizat de Dragos Apetri.

Partenerii de promovare pentru acest titlu sunt: Radio Guerrilla, Cinemagia, 220.ro, Digi 24, Cinefan, Music Channel, TVR, Zile si Nopti, Cinema Rx, Feeder, Orasul Meu, Film Reporter, HipMag, Cooperativa Urbană, Post Modern, Art Act Magazine, Ateneul Tătărasi, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Asociatia Studentilor Jurnalisti, Casa Auto Iasi.

INFO

www.cainelejaponez.ro

http://www.facebook.com/CaineleJaponez

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: