Fata cu un dragon tatuat (2011)

Subiectul principal al filmului este gasirea Harietei Vanger, ruda de singe cu marele clan Vanger, care a disparut in urma cu 40 de ani.

Simtindu-si sfirsitul aproape, responsabilitatea disparitiei fetei cazind pe umerii sai, unchiul Harietei il angajeaza pe jurnalistul Mikael Blomkvist (Daniel Craig) sa o gaseasca. Mikael tocmai isi daduse demisia de la publicatia pentru care lucra, dupa ce pierduse un proces-capcana impotriva unei mari corporatii si se afla in perioada de gratie inainte de inceperea sentintei. Drumurile sale se intersecteaza cu ale hackeritei Lisbeth Salander (Rooney Mara), o fata ciudata care putea afla orice informatie cu un singur click. Impreuna descopera ca disparitia Harietei este legata de o serie de crime oribile. Dind la o parte negura care s-a asternut de patru decenii peste caz, cei doi isi risca propriile vieti.

Regia: David Fincher

Cu:  Daniel Craig, Rooney Mara, Stellan Skarsgard, Christopher Plummer

Gen film: Actiune, Drama, Mister

Durata: 158 minute

Premiera in Romania: 30.12.2011

Premiera in Iasi: Cinema City

TRAILER


POSTER

Fata cu un dragon tatuat

FOTO

RATING

IMDB, ROTTEN TOMATOES

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie:

1 comentariu la “Fata cu un dragon tatuat (2011)”

  1. rphollywood says:

    Sugerez vizionarea trilogiei suedeze mai întâi. Rooney Mara are meritele sale actoriceşti. Cu siguranță va avea şanse la Oscar, dar Noomi Rapace, actrița care a jucat acelaşi rol în varianta suedeză a filmului, este mai interesantă şi mai veridică în interpretarea sa, completă cu o fizicalitate decisă. Istoria este una de jurnalism investigativ, deci nu priv de surprize şi întorsături. În varianta suedeză, publicația Millenium are o poziție mai onestă şi glorioasă decât în varianta Hollywoodiană.

Scrie un comentariu: