Prelegeri despre viața și personalitatea unor mari oameni de știință

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași și Asociația Noua Acropolă Iași vă invită la seria de prelegeri „Oameni de geniu în știință”, dedicată câtorva dintre personalitățile marcante ale științei, abordând și o fațetă mai puțin cunoscută a lor: cea de filosofi sau căutători ai răspunsurilor la marile întrebări.

Primul eveniment din această serie va avea loc duminică, 25 noiembrie 2018, ora 12.00, în Sala „Ștefan Procopiu” de la Palatul Culturii. Prelegerea va fi dedicată lui Pitagora, matematician și filosof grec, care și-a lăsat puternic amprenta asupra științei moderne prin teoriile sale despre numere, geometrie, teoria sunetelor sau mișcările corpurilor cerești. Faptul că personalități precum Platon, Isaac Newton, Copernic și Kepler s-au autodeclarat urmași ai săi, ne face să credem că este cineva asupra căruia merită să stăruim în încercarea de a-l înțelege mai bine.

Fiecare prelegere va prezenta viața și momentele semnificative prin care aceștia au trecut, precum și principiile umaniste care i-au ghidat în activitatea și în descoperirile lor.

Realizate într-un format succint, cu spațiu pentru întrebări și discuții, întâlnirile își propun să aducă publicul mai aproape de marile personalități de geniu din fizică, astronomie, medicină, psihologie și alte domenii care acum fac parte integrantă din cunoașterea umanității.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Coordonatorii acestui proiect sunt Marius Andro, director „Noua Acropolă” Iași și dr. ing. Monica Nănescu, șef Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”.

„Noua Acropolă” din România este o asociație culturală nonguvernamentală și fără scop lucrativ, înființată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale, încercând să le facă mai accesibile omului de azi. În acest sens, asociația susține un program cultural și filosofic vast, organizând cursuri și conferințe pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice (alchimie, astrologie, matematică sacră) și multe altele, propunând o abordare globală, comparată a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

PE ACEEASI TEMA:

Atelier de mărțișoare, la Palat

Atelier de storytelling: „Ca în povești”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: