Prelegere sustinuta de Prof. Dr. Svend Hansen: „Pietrele, a Copper Age Settlement of the 5th Millenium BC at the Lower Danube”

Centrul Cultural German va invita la prelegerea sustinuta de Prof. Dr. Svend Hansen (directorul departamentului Eurasia din cadrul Institutului German de Arheologie) intitulata „Pietrele, a Copper Age Settlement of the 5th Millenium BC at the Lower Danube”, ce va avea loc marti, 12 aprilie 2011, incepand cu ora 17.00 la Muzeul Unirii (str. Lapusneanu nr. 14). Prelegerea va fi sustinuta in limba engleza.

Institutul German de Arheologie (DAI) este o unitate de cercetare sub egida Ministerului Afacerilor externe. Institutul, cu sediul in Berlin si cu mai multe departamente in tara dar si in strainatate, conduce sapaturi arheologice si de cercetare si mentine contacte cu stiinta internationala.

 

Prof. Dr. Svend Hansen:

• director general al Departamentului Eurasia al Institutului German de Arheologie
• din 2004 este profesor onorific la Universitatea Libera din Berlin
• pentru teza sa Studien zu den Metalldeponierungen während der Urnenfelderzeit im Rhein-Main-Gebiet a fost onorat in 1988 cu Premiul Joachim-Tiburtius din Berlin
• 1993 a fost distins cu premiul Eduard-Anthes pentru lucrarea de disertatie cu titlul Studien zu den Metalldeponierungen während der älteren Urnenfelderzeit zwischen Rhônetal und Karpatenbecken.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Gala Campionilor in automobilism sportiv are loc la Iasi

Noaptea lupilor la Enduro Ranch

Golan LIVE on Stage @Skin Music Lounge

Spooktacular | Tur de Sf. Andrei in Iasi

Scrie un comentariu: