Prelegere sustinuta de Prof. Dr. Svend Hansen: „Pietrele, a Copper Age Settlement of the 5th Millenium BC at the Lower Danube”

Centrul Cultural German va invita la prelegerea sustinuta de Prof. Dr. Svend Hansen (directorul departamentului Eurasia din cadrul Institutului German de Arheologie) intitulata „Pietrele, a Copper Age Settlement of the 5th Millenium BC at the Lower Danube”, ce va avea loc marti, 12 aprilie 2011, incepand cu ora 17.00 la Muzeul Unirii (str. Lapusneanu nr. 14). Prelegerea va fi sustinuta in limba engleza.

Institutul German de Arheologie (DAI) este o unitate de cercetare sub egida Ministerului Afacerilor externe. Institutul, cu sediul in Berlin si cu mai multe departamente in tara dar si in strainatate, conduce sapaturi arheologice si de cercetare si mentine contacte cu stiinta internationala.

 

Prof. Dr. Svend Hansen:

• director general al Departamentului Eurasia al Institutului German de Arheologie
• din 2004 este profesor onorific la Universitatea Libera din Berlin
• pentru teza sa Studien zu den Metalldeponierungen während der Urnenfelderzeit im Rhein-Main-Gebiet a fost onorat in 1988 cu Premiul Joachim-Tiburtius din Berlin
• 1993 a fost distins cu premiul Eduard-Anthes pentru lucrarea de disertatie cu titlul Studien zu den Metalldeponierungen während der älteren Urnenfelderzeit zwischen Rhônetal und Karpatenbecken.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Bairam la inaltime

Wizz Air prelungeste perioada de suspendare a rutelor din Romania

Teatrul Național Iași continuă stagiunea online cu o nouă premieră: „Stop joc!”

Șotron. Festivalul copilăriei, hub online pentru cei mici

Scrie un comentariu: